Religie

Cea mai puternica rugaciune care ajunge la Dumnezeu direct

Publicat: 26 apr. 2018

Daca ai posibilitate si vointa, obisnuieste sa te trezesti la rugaciune in miez de noapte. Rugaciunea din timpul zilei este de argint si este dusa la Dumnezeu de catre sfintii ingeri, insa cea mai puternica rugaciune este cea din timpul noptii. Ea se numeste de aur fiindca atunci cerurile sunt deschise iar rugaciunea ajunge la Dumnezeu direct, fara nici o mijlocire.

Caci asa cum vrajile si farmecele au cea mai mare putere in timpul noptii, tot asa si rugaciunea are o putere foarte mare si este o jertfa bine placuta inaintea lui Dumnezeu, tocmai pentru faptul ca faci o osteneala foarte mare sa te trezesti in miez de noapte. Noaptea, mintea este limpede si detasata de orice grija lumeasca din timpul zilei, iar rugaciunea ta va fi curata si rostita cu atentie si inflacarare. Roaga-te pentru iertarea pacatelor, roaga-te pentru intreaga lume, fa metanii cat poti, plangi, caci diavolii sunt ingroziti de oamenii care-si plang pacatele si pun hotarare temeinica de a nu mai pacatui. Metaniile sunt ca o sabie care taie si scot pacatele, lacrimile le spala, iar rugaciunea umple de virtuti.

Fereste-te sa lucrezi Duminica, pentru ca banii castigati in aceste zile sfinte de sarbatoare, ti se vor fura pentru ca si tu ai furat intai Ziua Domnului. Sau ii vei pierde singur, sau ii vei da pe medicamente si pe la doctori.

Fereste-te sa judeci pe cel ce l-ai vazut gresind, caci vei ajunge sa cazi exact in aceleasi pacate. Nu iubi somnul, desfatarea, mandria, imbuibarea cu mancaruri si bauturi, caci acestea sunt cauzele care pornesc in tine razboiul curviei.

Cat esti in viata, fa-ti cu mana ta ce ar trebui sa-ti dea altii de pomana dupa ce vei muri, caci la moarte s-ar putea sa n-ai parte nici macar de o groapa, cu atat mai putin de pomeni, milostenii. Daca vei ajunge vremurile grele si ti se va lua painea de pe masa, sa nu faci revolta, caci nu se cade sa iesi in strada pentru stomac.

Incearca sa faci cel putin o bucurie pe zi unei persoane, fie ca-i dai de pomana haine, mancare sau bani, fie ca-i spui o vorba buna, un cuvant de incurajare si mangaiere, pentru ca foarte mult conteaza inaintea lui Dumnezeu sa bucuri un suflet. Sileste-te sa faci fapte mari, dar ia aminte ca Dumnezeu se uita la intentia cu care faci, nu la marimea faptei. Sa nu treaca ziua si sa fii certat cu cineva, caci nicio rugaciune nu-ti va mai fi primita pana nu te impaci si-ti ceri iertare acelora carora le-ai gresit sau ti-au gresit.

Nu lega prietenii cu oamenii viciosi, caci vei ajunge sa inoti in aceeasi mocirla in care inoata si ei. Fereste-te de prietenia cu lumea necredincioasa, care este vrajmasie cu Dumnezeu.

Diavolul nu-ti cunoaste gandul, insa te ispiteste acolo unde stie ca ai slabiciune. El pune in undita exact rama cu care stie ca te ademeneste. De exemplu, nu te ispiteste cu patima betiei, daca stie ca nu-ti place bautura si ca nu te poate dobori, ci cu patima de care stie ca esti tu stapanit.

Fii model in lume, astfel incat oamenii sa aiba ce invata de la tine si sa te pomeneasca in rugaciunile lor. Cu tine, Dumnezeu poate judeca lumea. La Judecata, cand Dumnezeu ii va intreba pe ceilalti care au trait langa tine, de ce nu au facut si ei fapte bune, de ce nu au mers la Biserica, nu s-au spovedit, impartasit, te va pune pe tine ca martor si le va spune acelora: „Dar el cum a putut, el cum a stiut?” Alminteri, si altii pot fi de marturie pentru tine la Judecata de Apoi.

Extras din invataturile si indemnurile parintelui Visarion Iugulesculoading...

Adauga un comentariu