Stiri medicale

Cercetatorii au aflat de ce femeile traiesc mai mult decat barbatii

Publicat: 03 oct. 2011

Statisticile arata ca femeile traiesc mai mult decat barbatii, in medie, cu 10 ani. Mult timp s-a crezut ca aceasta este consecinta unui stil de viata diferit, dar noi cercetari au dovedit ca longevitatea femeilor vine din structura ARN-ului, diferenta fiind facuta de cromozomul X, scrieYahoo! Shine.

Conform unui studiu publicat de BioEssays, exista structuri in ARN-ul nostru care spun genelor noastre (respectiv structurilor moleculare care sunt formate din cromozomi), ce sa faca si ce sa nu faca. Dupa ce a fost cartografiata toata structura ARN-ului uman, s-a stabilit ca exista structuri moleculare care joaca un rol fundamental in capacitatea sistemului imunitar de a indeparta infectii si alte afectiuni grave, de tipul cancerului, dar nu numai.

Cea mai mare parte a acestor structuri, cu o activitate particulara, se gasesc in comozomul X. Acesta exista in structura ADN-ului si a ARN-ului la ambele sexe, dar femeile au doi cromozomi X, al doilea cromozom X fiind cel care da particularitatile sexului feminin in timp ce barbatii au un cromozom X si un cromozom Y, astfel ca se poate spune ca femeile sunt programate genetic sa fie mai sanatoase decat barbatii. loading...

Adauga un comentariu