News Flash:

Coruptia pagubeste bugetul de stat

18 Octombrie 2008
1256 Vizualizari | 1 Comentarii
ANTON DOBOS
• In luna septembrie, au fost depistati patru contribuabili care au ocolit legea si s-au ales cu dosar penal pentru evaziune fiscala, valoarea totala a prejudiciului adus statului fiind de aproximativ 1,163 milioane lei • Domeniile in care acestea activeaza sunt cele ale comertului cu ridicata al deseurilor si resturilor, comertul cu amanuntul si constructii • Conform datelor emise de Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului Iasi, la sfarsitul trimestrului trei al acestui an, arieratele ramase de recuperat sunt in valoare de 328,90 milioane lei


In luna septembrie, in urma controalelor demarate de reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice a Judetului (DGFPJ) Iasi, au fost depistati patru contribuabili care au ocolit legea si s-au ales cu dosar penal pentru evaziune fiscala, valoarea totala a prejudiciului adus statului fiind de aproximativ 1,163 milioane lei. Aceste firme, in functie de prejudiciile aduse, sunt Silcotub SRL Harlau, cu o valoare de 732.848 mii lei, SC 5D Concept SA, cu o valoare de 303 mii lei, SC XXL COM SRL, cu o valoare de 80 mii lei si Serginio SRL, cu o valoare de 47 mii lei. Domeniile in care acestea activeaza sunt cele ale comertului cu ridicata al deseurilor si resturilor, comertul cu amanuntul si constructii. In general, cauzele acestor situatii le reprezinta lipsa unei legislatii adecvate, coruptia din institutiile publice si capacitatea insuficienta a organelor de control de a apara interesele societatii. Conform datelor emise de DGFPJ, la sfarsitul trimestrului trei al acestui an, arieratele ramase de recuperat sunt in valoare de 328,90 milioane lei. Din aceasta suma, 208,30 milioane lei sunt restante din anul precedent, iar 120,60 milioane lei provin din debitele constituite in acest an. Volumul arieratelor este influentat de numarul mare al contribuabililor, respectiv 6.918, aflati sub incidenta legilor privind insolventa, lichidarea, dizolvarea, care au datorii fiscale de peste 600 milioane lei. Aceste sume sunt foarte greu de recuperat sau nu pot fi recuperate deloc. Astfel, dintre acesti contribuabili 411 sunt in procedura de insolventa, la 698 a fost dispusa inchiderea procedurii de lichidare si radiere, iar aproape 6.000 se afla in procedura de lichidare si dizolvare. Pentru recuperarea acestor sume, DGFPJ Iasi a emis titluri executorii si au fost comunicate somatii in valoare de aproape 700 milioane lei, au fost aplicate 214 sechestre asupra bunurilor mobile si imobile in valoare de 51 milioane lei si au fost infiintate aproape 700 popriri pe venituri la terti cu suma de 24,43 milioane lei. Conform reprezentantilor Fiscului, in decursul acestui an, acestia s-au confruntat cu unele greutati privind valorificarea bunurilor sechestrate. Astfel, pentru valorificarea bunurilor sechestrate in primele noua luni ale anului, s-au organizat 99 de licitatii, prin care s-au scos la vanzare bunuri in valoare de 98,48 milioane lei. De asemenea, s-au valorificat bunuri de 3,11 milioane lei, respectiv 3,16 la suta doar in cazul a 25 de sedinte de licitatie publica, sumele obtinute din valorificarea bunurilor vandute reprezentand un procent din totalul incasarilor obtinute prin aplicarea masurilor de executare silita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

ovidiu  | #45491
Din lista lipseste SC EUROTEL SRL, care a fost adusa cu vina penala in stare de insolventa de catre patronul spaiuc eugen.in timp ce aceasta firma eset in stare prelungita ,aproape 6 luni de zile , de insolventa,acest patron pentru a nu-si palti datoriile catre stat dar si pentru a-i insela pe toti parrtenerii de afaceri si-a infiintat cu toate mijloacele fixe in aceiasi cladire , cu aceleasi telefoane si prin preluarea ilicita a contractelor ce se derulau la firma ajunsa insolvabila o noua firma numita SC EUROTEL I&T SRL.Pentru ca stie sa mituiasaca judecatorul sindic ,Garda Financiara pe acest vierme nu-l vede nimeni?Are aceiasi origine si acelasi tupeu ca si becali gigi,este fiu de oier.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1385 (s) | 25 queries | Mysql time :0.016917 (s)