Actualitate

El este „copilul minune”

Publicat: 22 iun. 2012

Pavel Durov este numele tanarului considerat alter-egoul fondatorului Facebook Mark Zuckerberg. Tanarul de 27 de ani a capatat acest renume dupa ce a creat o retea de socializare care este considerata o clona a Facebookului si care are un succes imens in Rusia.

In aprilie, Vkontakte avea 16,2 milioane de utilizatori rusi in fiecare zi, comparativ cu cele 2,3 milioane de utilizatori ai Facebook, relateaza Bloomberg.

Infiintat in urma cu sase ani, VKontakte a imitat Facebook atat in ceea ce priveste designul, dar si functionalitatea. Vkontakte are utilizatori mai tineri si mai putin pretentiosi decat cei care utilizeaza Facebook in Rusia.

Si destinele celor doua companii par sa fie similare. La data de 28 mai, la doar cateva zile dupa oferta publica initiala a Facebook, Durov a castigat controlul deplin asupra companiei. Acordul a fost asemanator cu cel pe care l-a avut Zuckerberg cu investitorul rus al Facebookului, Digital Sky Technologies (DST).

Durov este cunoscut si datorita activitatilor sale politice, facandu-se remarcat mai ales prin protestele la adresa presedintelui Rusiei Vladimir Putin. Autoritatile ruse au cerut ca VKontakte sa inchida mai multe grupuri anti-Putin de pe site, considerate o amenintare la adresa securitatii nationale.

Pavel Durov mai este cunoscut si pentru excentricitatea sa. El a fost fotografiat in timp ce arunca bani de la fereastra biroului sau. Tanarul milionar a facut avioane din bancnote de 5.000 de ruble pe care le-a aruncat apoi de la geamul biroului sau din centrul orasului Sankt Petersburg.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit