Actualitate

Greu de ucis! Fost senator de Iasi, urmarit pana in panzele albe, timp de 10 ani. Un hectar de teren va disparea din averea afaceristului. Reactie: „Eu sunt mandru de mine”

Publicat: 24 mart. 2019

@ Traseist politic de profesie, falimentar ca ocupatie, Ionel Agrigoroaei este cautat de executorii judecatoresti @ La inceputul lunii viitoare, este scos la vanzare un hectar de teren agricol din comuna Dumesti @ "Trebuiau sa-l vanda de acum trei ani. Eu fac bine. Este firesc ca trebuie sa-l vanda. Daca as fi avut bani, nu as fi ajuns aici. Am facut afaceri legale si profitabile. Nu ma ocup de santaj. Eu sunt mandru de mine. Asta este realitatea", a declarat Ionel Agrigoroaei

Ionel Agrigoroaei, fostul senator de Iasi, nu mai are liniste. Dupa ce a trecut printr-o multitudine de falimente, este urmarit de creditori si in gaura de sarpe. Pentru afacerist a venit clipa in care trebuie sa plateasca pentru greselile din trecut.

Astfel, pe data de 7 mai, ora 12:00, executorii judecatoresti organizeaza o licitatie pentru vanzarea unui teren in suprafata de 10.000 metri patrati, situat in comuna Dumesti, aflat in proprietatea lui Ionel Agrigoroaei si a sotiei acestuia, Antonela Agrigoroaei. Terenul arabil, conform evaluarilor, va avea un pret de pornire de 61.924 lei, adica putin peste 13 mii de euro. Vanzarea este organizata dupa ce sotii Agrigoroaei nu au achitat un credit contractat de la Banca Comerciala Romana SA, in anul 2008.

"Ofertantii sunt obligati sa depuna in contul de consemnari, la dispozitia executorului judecatoresc, pana la termenul de vanzare, o cautiune reprezentand 10 la suta din pretul de pornire a licitatiei, atasand dovada de consemnare a ofertei de cumparare. Invitam pe toti cei care pretind vreun drept asupra imobilului oferit spre vanzare sa depuna in scris obiectiunile lor pana la termenul de vanzare, dupa care nu li se vor mai lua in consideratie obiectiunile", se arata in anuntul executorului judecatoresc Vladimir Zabolotnai.

Agrigoroaei: "Daca as fi avut bani, nu as fi ajuns aici"

Contactat telefonic, Ionel Agrigoroaei s-a aratat destul de deranjat de intrebarile reporterilor BZI. A tinut sa explice ca toate afacerile pe care le-a derulat au fost profitabile. Reactia fostului parlamentar este destul de nefericita, in conditiile in care afacerile s-au dovedit falimentare. "Trebuiau sa-l vanda de acum trei ani. Eu fac bine. Este firesc ca trebuie sa-l vanda. Daca as fi avut bani, nu as fi ajuns aici. Am facut afaceri legale si profitabile. Nu ma ocup de santaj. Eu sunt mandru de mine. Asta este realitatea", a declarat Ionel Agrigoroaei.

Afacerile sotilor Agrigoroaei au fost in domeniul confectiilor. Anul 1990 l-a gasit la conducerea unui atelier din Razboieni. Asa a aparut Agri Company, firma de textile, care a avut 70 de angajati. In anul 1991 a obtinut un profit de 150.000 de dolari. Suma nu era de ignorat in acea perioada. Insa, dupa un an, a piedut tot. In 1997, noua afacere Aya Sports mergea destul de bine. Dar, dupa ce s-a intins cu mai multe credite bancare, firma a fost falimentata. Agrigoroaei a publicat si carti despre experientele prin care a trecut.

Citeste si: Scandal urias la Primaria Iasi. Zeci de persoane au fost de fata. Primarul a ramas inmarmurit

Condamnat la inchisoare

Problemele lui Agrigoroaiei nu s-au terminat aici. In 2017, cei doi soti au fost condamnati la inchisoare cu suspendare, dupa ce au luat un imprumut de peste 300.000 franci elvetieni, folosind acte false. A trebuit sa faca si munca in folosul comunitatii. Din cauza datoriilor, fostul senator a fost implicat si intr-un scandal cu Vandam Constantin, membru al clanului interlop Tanase. Scandalul vilei din Sararie a inceput dupa ce Agrigoroaei a fost obligat sa vanda o parte din locuinta din cauza datoriilor. Vandam Tanase a participat la licitatie si a cumparat imobilul cu 37.000 euro. In final, procesul a fost pierdut de sotii Agrigoroaei. Dar povestea a fost plina de amenintari si intimidari.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Ionel Agrigoroaiei a castigat cu detasare si titlul de traseist politic. Din 2008 pana in 2016 a fost membru al urmatoarelor partide. PD-L, PSD, PP-DD, UNPR, PP-DD, UNPR, PMP, PDS (Partidul Dreptatii Sociale, infiintat de Marian Vanghelie – n.r.), PRU.



loading...

Comentarii
  • Păcat!Firma Aya a produs haine de iarnă de foarte bună calitate încât și astăzi le am și le îmbrac pe frig, când ninge sau plouă.Mai mult,la două haine cumpărate primeai o a treia la alegere gratis.

  • Valeu domn prezident,absolvent,afacerist si vanator,valeu zic,iar va da astia la ziar.Domn senator cu-nalte stidii,domn parnaias mandru de matale,pai cum sa iti vanda bre terenu de parca ai fi ultimu falimemtar puitor de aere conditionate bre?Valeu patroane,vremuri grele la obrazul matale cel fin.Dar zi,frantuzoaica e bine?Ca iaca,a mea a scapat la capitala,familie noua,nume nou,cazier curat.Numa tatuata a trebuit sa emigreze,dar si eu sunt mandru de mine.Am nimerit din prima,poc,drept la tinta.

Adauga un comentariu