News Flash:

Iata cum sa faci acasa pate de ficat! Este foarte simplu si sanatos

22 Octombrie 2018
884 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7284 RON (+0.0010)
USD: 4.2575 RON (-0.0081)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
pate de ficat

Pateul de ficat este un preparat supergustos indragit de o multime de romani. Va prezentam cea mai simpla si cea mai buna reteta pentru a obtine un pateu de ficat delicios.

Ingrediente:

  1. 500 grame ficat (de pasare sau porc)
  2. 75 grame unt
  3. 300 ml de lapte
  4. 2 foi de dafin
  5. 2 cepe medii
  6. cimbru, o capatana de usturoi, sare, piper.

Cititi, ca sa stiti ce mancati cu adevarat! Lista pateurilor vegetale cu cei mai multi aditivi alimentari

Mod de preparare:

  1. Ficatul se curata, se spala, se taie bucatele si se lasa la marinat in lapte, impreuna cu doi catei de usturoi zdrobit, la frigider, timp de o ora-doua.
  2. Se curata si se taie marunt doua cepe medii, se calesc in cratita doua minute, pana capata o nuanta aurie, apoi se adauga ficatul scos de la frigider, scurs de zeama.
  3. Se mai calesc impreuna timp de cateva minute, apoi se adauga laptele in care au stat ficateii la marinat, impreuna cu alti doi catei de usturoi, 1-2 foi dafin, cimbru (o lingurita), piper, sare dupa gust si se fierb la foc mic, pana cand zeama scade bine si ficatul e patruns.
  4. Daca doriti sa dati mai multa culoare pateului, puteti adauga putina pasta de tomate, boia sau ardei iute.
  5. Aproape de final, se adauga 100 ml de vin rosu si se scot foile de dafin, pentru a nu lasa un gust amar preparatului.
  6. Apoi, se lasa putin amestecul la racit, astfel incat sa nu fie fierbinte, se pune dupa aceea in blender, impreuna cu untul, si se mixeaza pana cand se obtine o pasta omogena, fina.
  7. Nu va speriati daca amestecul rezultat este moale, acesta se va intari odata ce il bagati la frigider.

Puteti servi pateul de ficat pe felii de paine integrala, ardei gras sau crackersi din secara. Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

preparat supergustos romani
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1766 (s) | 21 queries | Mysql time :0.037277 (s)