Actualitate

Liceul de Informatica din Iasi lanseaza un laborator modern dedicat Roboticii – FOTO VIDEO / UPDATE

Publicat: 13 sept. 2019

UPDATE: "Sunt cadre didactice implicate, care stiu sa treaca dincolo de o simpla ora de curs. Apreciez ca se iese din cadrul disciplinei si se cultiva inventivitatea tinerilor. Talentul tinerilor poate fi modelat de pe bancile scolii. Tinerii pot gasi mod de a pune in practica ce invata. Translarea din zona teoretica in cea practica. Trebuie sa gandim o libertate a scolilor mai mult decat o curricula. Sa sustinem financiar aceste hub-uri care trec de cadrul scolii", a spus Camelia Gavrila.

UPDATE: "Ne-am dorit cat mai multi copii sa poata descoperi stiinta prin descoperire si uimire. Prin fondul "Stiintescu' am pornit experimtenele. Impreuna cu mai multi tineri din institutiile de invatamant iesene am inceput sa construim exponate dupa modelul celor aflate in muzeele de stiinta interactiva", a spus Laura Fratescu – Experimentis.

UPDATE: "Sunt foarte incantata de ceaa ce s-a realizat aici si sper ca acesta sa fie un model si pentru celelalte scoli din Iasi. Mi-am propus ca la diferite activitati sa fie prezentate aceste exponate si sa aiba cat mai multi de invatat", a spus un inspector de informatica, prezent la eveniment.

UPDATE: "Avem nevoie de tineri a caror creativitate sa fie dezvoltata si sustinuta. Avem nevoie de scoli, care sa stea mai putin in "turnul de fildes" doar al informatiei si al stiintei si sa poata pregati copii si absolventi care spre lumea cocreta. Este o meteahna a scolii romanesti ca avem specialisti foarte buni, informatie foarte multa, dar mai putin relatia cu zona practica", a spus deputatul iesean Camelia Gavrila.

UPDATE: Invitat la eveniment, primarul Mihai Chirica a declarat ca municipaliattea sustine orice fel de initiative in domeniul invatamantului. "Sunt bani pentru cerecetare si inovare la Primarie. Nu mai putem da pasi inapoi. Pe unii, acesti pasi inainte ii cuceresc, pe altii ii coplesesc. Sustinem aceasta intiativa", a spus Mihai Chirica.

Liceul Teoretic de InformaticaGrigore Moisil” Iasi va invita sambata, 14 septembrie 2019, orele 10 – 13, la evenimentul de inaugurare a Atelierului de Robotica CyLiis, renovat si modernizat in parteneriat cu compania Heaven Solutions. In vederea testarii unor strategii de invatare experimentale si inovative, va asteptam sa va alaturati atelierelor „Cum se Face ce iti Place” organizate de Liceul Teoretic de Informatica “Grigore Moisil” Iasi in parteneriat cu Experimentis.

DETALII COMPLETE despre Admiterea de toamna la cele mai mari universitati de stat din Iasi, UAIC si TUIASI

Agenda evenimentului cuprinde:

10:00 – 10:15 – Inaugurarea Atelierului de robotica CyLiis: echipa manageriala a Liceului Teoretic de Informatica “Grigore Moisil”
Iasi (prof. Cristina Timofte – director, prof. dr. Adina Romanescu – director adjunct) si prof. Mirela Tibu (coordonator Atelierul de
robotica CyLiis)
10:15 – 10:30 – Compania Heaven Solutions investeste in educatie
11:00 – 13:00 – “Cum se Face ce iti Place”: Invata experimentand alaturi de CyLiis Junior si Experimentis.

Adauga un comentariu