National

Liderii PNL sunt gata sa predea partidul. Negocieri secrete: Cui nu-i convine sa plece la Tariceanu

Publicat: 02 ian. 2017
1
Partidul National Liberal se afla intr-o situatie foarte proasta. In timp ce multi din parlamentarii intrati cu chiu cu vai in noul Parlament isi negociaza deja trecerea in barca Puterii (ALDE si PSD), liderii actuali ai PNL vor sa isi asigure perpetuarea in fruntea partidului cu orice pret.
Surse din cadrul PNL sustin ca in aceste zile se negociaza predarea partidului catre ”tehnocratii lui Ciolos” in fruntea chiar cu Dacian Ciolos. Totul s-ar face sub obladuirea prezidentiala. Prin urmare Dacian Ciolos alaturi de Vlad Voiculescu si Dragos Pislaru ar urma sa preia fraiele partidului cu stiinta si tot concursul actualului lider interimar, Raluca Turcan.
Miscarea ii deranjeaza insa foarte rau pe vechii liberali care sunt de parere ca ei ar trebui sa conduca partidul si ca orice negociere ar trebui initiata si concretizata de ei si nu de fostii pdl-isti. Cei mai multi din vechii liberali nici nu vor sa auda insa de ”Dacian Ciolos si echipa lui de fitosi” si cred ca alegerile au fost pierdute in special din cauza atitudinii duplicitare, ambigue si prostesti din partea premierului Ciolos.
”Ne-a dus in prapastie cu viteza si acum are tupeul sa vrea in partid? E o mojicie ce vrea sa faca Turcan”, sustine unul din vicepresedintii din fostul PNL care sustine ca e cazul ca Partidul National Liberal sa fie condus de un liberal si nu de un fost pdl-ist ”vopsit peste noapte in liberal”.
El este sustinut de un sef de filiala, tot un vechi liberal. Acesta sustine ca negocierile initiate de Raluca Turcan sunt dovada ca ”ei i s-a urcat la cap nitel mai mult puterea si o ia pe urmele Alinei cu care nu te-ai mai putut intelege cand a ajuns la varf si se credea dumnezeul partidului. Cu siguranta isi doreste sa fie sef in continuare si face aceste negocieri in speranta ca la congres lucrurile se vor aranja dupa dorintele ei sau ale printului consort”.
De partea lor fostii pdl-isti sustin ca ceea ce se intampla acum e dovada superioritatii lor asupra vechiului PNL care a dovedit ca ”habar nu au ce e aia politica in Romania”. ”Noi am luat puterea si clar nu le-o mai dam. O sa ii toleram prin zona, dar PNL e acum al nostru, este crestin-democrat. Cui nu-i convine sa se duca la Tariceanu… ca tot plang dupa el”, a tunat un sef de filiala judeteana al PNL cu rezultate bune si la locale si la parlamentare.
Deocamdata liderii PNL au convocat sedinta Biroului Politic National, in cadrul careia vor decide calendarul de actiuni in Parlament, avand in vedere ca urmeaza votul de investitura al Guvernului Grindeanu. Este de asteptat ca in cadrul sedintei sa se ridice si problema negocierilor secrete purtate de conducerea partidului cu premierul Dan Ciolos. La asta se adauga si nervozitatea acumulata dupa negocierile secrete esuate de imediat dupa rezultatul alegerilor cu Calin Popescu Tariceanu pentru preluarea PNL.
Adauga un comentariu