Scriitori

Neagu Djuvara lanseaza un avertisment sumbru: RAZBUNARE istorica

Publicat: 12 ian. 2015
3

Istoricul Neagu Djuvara considera ca evenimentele recente din Franta reprezinta o razbunare a istoriei. El considera ca Europa este coplesita de musulmani, care au de luat o revansa istorica.

„Vorbiti cu un om de 98 de ani si jumatate si Franta pe care am cunoscut-o este cea de acum 80 de ani. In acesti 80 de ani s-au intamplat in toata lumea, dar mai ales in vestul Europei, niste schimbari dramatice, schimbari de populatie. Traim un moment de cumpana, un moment de mare schimbare in Europa de Vest. Europa de Vest e coplesita de coloniile pe care ea, cu mandrie si cu inconstienta, le-a facut in veacurile trecute si acum asta se intoarce impotriva lor”, afirma istoricul Neagu Djuvara, care a fost educat si s-a stabilit in Franta, imediat dupa razboi, intr-un interviu acordat Digi 24.

Vezi si Neagu Djuvara povesteste cu nostalgie despre timpul tineretii sale

„Astia ii colonizeaza ei pe francezi si pe germani si pe englezi. E clar, Dar nu putem, face decat sa constatam. Nu exista vinovati aici, ca sunt mase intregi de oameni care au gandit la fel. Imi aduc aminte, eram tanar in Franta, la 20 si ceva de ani, si aveam prieteni dragi, rude prin sotia mea, care e frantuzoaica, si ii vedeam – acum, judecand dupa atatia ani – ca erau inconstienti: cum domnule, pierdem L’Algerie Francaise? Ce franceza domnule, ca erau de trei ori mai multi decat voi!”, a spus el in interviul pentru Digi24.

Vezi si Neagu Djuvara: „A fost macel la Odesa. Nu aveam ce cauta acolo”

„Este un fel de razbunare a soartei impotriva acestor europeni care au vrut sa colonizeze lumea intreaga. Francezii au vrut sa colonizeze Africa de Nord si au facut din Algeria doua judete franceze – Algerie Francaise se spunea, doua judete frantuzesti – si uite cele doua judete, care sunt mai populate decat Franta si care se rastoarna impotriva lor acum, cum au venit gramada in Franta, ca sunt liberi sa vina sa circule”, spune istoricul.

Adauga un comentariu