News Flash:

Notele la titularizare

20 Iulie 2006
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
•Repartizarea efectiva a candidatilor pe posturile din scolile iesene va incepe pe 25 iulie cu inscrisii pentru titularizare •Profesorii nu au la dispozitie decat 663 de posturi cu viabilitate de patru ani, adica titularizabile, iar majoritatea sunt in scolile din mediul rural

Aspirantii la un post in scolile iesene vor afla astazi daca nota obtinuta la concurs le va permite sa intre intr-o scoala buna, ca titulari, sau daca nu vor avea de ales decat locurile scoase pentru suplinire. Acesta deoarece astazi este programata afisarea rezultatelor candidatilor din cele sase centre de examen din municipiul Iasi. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) au anuntat ca pana la pranz vor fi afisate notele fiecarui candidat, urmand ca dupa ora 16.00 la sediul ISJ sa fie primite eventualele cereri de contestatii ale profesorilor care isi vor exprima nemultumirea fata de notele obtinute. Profesorii nu au la dispozitie decat 663 de posturi cu viabilitate de patru ani, adica titularizabile, iar majoritatea sunt in scolile din mediul rural. Numarul total de posturi contabilizate de ISJ ajunge la peste 2.600 de posturi, dintre care aproximativ 2.000 sunt pentru suplinire.

Note sub cinci

Ieri, la trei din cele sase centre de examen tezele erau aproape corectate, iar oficialii invatamantului preuniversitar iesean sustin ca, fata de anii trecuti, notele nu sunt de speriat. "Din tezele corectate putem spune ca note sunt de toate felurile si mai ales ca nu sunt foarte multe note sub cinci. De asemenea, sunt multe teze care au note intre cinci si sase, dar sunt si note mari. La matematica, de exemplu, sunt atat note sub cinci, cat si note apropiate de zece, iar acest fapt arata ca subiectele au fost echilibrate si concepute in asa fel incat un candidat care stapaneste bine materia sa poata lua nota mare", a declarat Camelia Gavrila, inspector general al ISJ. Conform calendarului stabilit pentru concursul de ocupare a unui post in invatamant, incepand de astazi si pana maine la ora 16.00 la ISJ se depun contestatii. Dupa aceasta operatiune urmeaza doua zile de rezolvare a eventualelor contestatii. Repartizarea efectiva a candidatilor pe posturile din scolile iesene va incepe pe 25 iulie cu inscrisii pentru titularizare. Daca va fi necesar, repartizarea va continua si pe 27 iulie, aceasta daca pe 26 nu au fost repartizati toti candidatii pe posturile de suplinitori. Pentru a prinde postul, candidatii sunt nevoiti sa fie prezenti la centrele unde s-au inscris pentru a primi repartitia pe post. In cazul in care un profesor nu se prezinta la sedintele publice de repartizare, acesta risca sa piarda postul in defavoarea unui candidat cu nota mai mica, dar care este prezent. In momentul de fata candidatii care s-au inscris la centrele de la Pascani si Targu Frumos au inceput repartitia pe posturi in sedinta publica. Trebuie precizat insa ca, din 23 de contestatii depuse de candidatii din aceste zone, doar patru teze au primit note peste cinci, in timp ce o teza de la engleza a ajuns de la nota 6,50 la 5,15.

Baza cu subiecte

Cum organizarea concursului de ocupare a unui post in scolile iesene a revenit in totalitate Inspectoratului Scolar Judetean, fara nici cea mai mica implicare a Ministerului Educatiei si Cercetarii, oficialii invatamantului preuniversitar iesean au decis sa trimita o lista cu propuneri catre Bucuresti. Practic, propunerile facute de la Iasi ar trebui sa duca la o mai buna functionare a concursului. Astfel, la vara concursul ar putea fi organizat la nivelul fiecarei scoli care are nevoie de profesori, iar cu o jumatate de an inainte sa fie publicata o baza de date cu subiecte validate tocmai pentru a fi evitate suspiciunile asupra securizarii subiectelor. De asemenea, de pe lista propunerilor nu au fost uitate salarizarea motivanta a persoanelor implicate in organizarea concursului si responsabilizarea directorilor care sunt numiti pe post in baza unui concurs.

Protest al sindicalistilor

Sindicalistii din invatamant au hotarat sa trimita la Bucuresti, in atentia ministrului Educatiei Mihail Hardau, un protest fata de plata profesorilor implicati in concursul pentru ocuparea posturilor din invatamant. Timpul petrecut pentru elaborarea subiectelor, conditiile de stres la care au fost supuse aproape 200 de cadre didactice sunt principalele motive de nemultumire a sindicalistilor in raport cu banii primiti. Practic, profesorii din comisiile de evaluare vor primi bani de la minister doar pentru fiecare teza corectata, iar pentru elaborarea subiectelor nu vor primi nici un ban, desi acesta operatiune a durat mai mult de 20 ore de lucru. "Nu mi se pare corecta decizia de a nu acorda nici un ban profesorilor implicati in elaborarea subiectelor. Dupa finalizarea titularizarii noi vom inmana reprezentantului Ministerului, lui Nicolae Cristea, protestul nostru pentru a-l anexa la procesul verbal ", a declarat Laviniu Lacusta, lider zonal in cadrul Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar. "Membri de sindicat ai USLIP Iasi (Federatia "Spiru Haret") convocati pentru elaborarea subiectelor de titularizare оsi exprima totala nemultumire fata de metodologia de calcul a platii muncii prestate pentru acest important concurs. Pentru aceasta activitate de elaborare a subiectelor metodologia nu prevede remunerarea cadrelor didactice nici macar cu suma fixa, plata urmand a se face doar pentru corectarea propriu-zisa cu suma de 5 RON impozabila pe teza. Exista numerosi colegi care urmeaza a fi platiti cu sume ridicole de 10 RON pentru o munca continua de peste 16 ore. Va rugam, domnule ministru, sa reconsiderati metodologia de calcul pentru remunerarea corecta a elaborarii subiectelor. Avem credinta ca aceasta eroare va fi indreptata si va fi aplicata retroactiv", se arata in nota de protest semnata de Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei Spiru Haret.
Marilena ROJNITA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015943 (s)