News Flash:

Opt macelarii din zece vor fi inchise

25 Ianuarie 2007
944 Vizualizari | 0 Comentarii
• Inspectorii sanitar veterinari au inceput controalele macelariilor din municipiul Iasi, doua unitati au fost deja inchise • Inspectorii sustin ca peste 80 la suta dintre acestea vor disparea pentru ca nu corespund standardelor impuse de Uniunea Europeana


Peste 80 la suta dintre macelariile din municipiul Iasi vor disparea in urmatoarele zile. Inspectorii de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi sustin ca la nivelul municipiului vor mai ramane aproximativ cinci macelarii. "Am inceput controalele pe sectorul macelarii. Deja au fost inchise doua macelarii, insa controalele urmeaza zilele acestea.

Cred ca aproximativ 80 la suta din macelarii vor disparea. Vor fi inchise toate unitatile care nu autorizatie sanitar veterinara de functionare. De la jumatatea acestei luni au intrat in vigoare doua ordine ale presedintelui Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) 301 si 276 din decembrie 2006, care reglementeaza normele pe care trebuie sa le indeplineasca aceste unitati", a declarat Gabriel Ciobanu, sef la Biroul de Igiena si Sanatate Publica din cadrul DSVSA Iasi. In urma cu doua zile au fost inchise doua macelarii care functionau in Piata Nicolina, societatile comerciale DLL Company SRL si Ana Midora SRL. Acestea nu respectau conditiile de igiena in conformitate cu legislatia specifica in vigoare. Unitatile care desfasoara aceasta activitate trebuie sa aiba vestiare, camere frigorifice, sursa de igienizare a ustensilelor si toaleta proprie. De asemenea, inspectorii au inceput verificarile si unitatilor de catering (producerea alimentelor pe care mai apoi firma le transporta la domiciliul clientului - n.r.). Chiar daca pe piata ieseana functioneaza zeci de firme in acest domeniu, inspectorii sanitar veterinar sustin ca doar doua firme sunt autorizate, iar o a treia firma este in curs de autorizare. "Noi incercam sa tragem semnale de alarma populatiei. In general, aceste unitati de catering au contracte cu gradinitele. Am vorbit cu mai multi directori de unitati scolare carora le-am explicat ca trebuie sa fie foarte atenti la firmele pe care le aleg pentru acest serviciu. In primul rand, unei firme de catering trebuie sa i se ceara autorizatia sanitar veterinara de functionare, cu aceasta orice agent economic dovedeste ca functioneaza legal. Un alt act pe care orice persoana ar trebui sa-l ceara este buletinul de analiza al alimentelor, macar o data la o saptamana, pentru a fi sigur de calitatea produselor respective", a mai explicat Gabriel Ciobanu.


Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019677 (s)

loading...