News Flash:

Papusarul Arhivelor

7 Ianuarie 2008
14809 Vizualizari | 41 Comentarii
Dorin Dobrincu
• Creste numarul acuzatiilor aduse directorului Arhivelor Nationale - Dorin Dobrincu • Asociatia Civic Media enumera pe site-ul propriu situatii scandaloase cu care este asociat numele directorului Dobrincu • Conducerea Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) are obligatia sa intervina pentru clarificarea acuzatiilor aduse acestui personaj • Ieseanul Dobrincu transforma Arhivele Nationale intr-o institutie vulnerabila din punct de vedere al sigurantei nationale • Legea este interpretata dupa bunul plac al directorului • Cui serveste Dorin Dobrincu prin presiunile facute asupra unor profesionisti din sistem, cu scopul de a numi in functie persoane aservite siesi?

Autoritatile asista indiferente la ceea ce ar putea fi considerata inceperea distrugerii unei institutii de o importanta deosebita pentru siguranta nationala: Arhivele Nationale, conduse cu un mandat provizoriu de ieseanul Dorin Dobrincu, cadru didactic al Facultatii de Istorie a Universitatii Al. I. Cuza, despre care se poate spune ca vrea sa devina papusarul institutiei. Cu putin timp inainte de sfarsitul anului 2007, asociatia Civic Media a postat pe site-ul propriu un material ce cuprinde informatii stupefiante referitoare la activitatea directorului Dobrincu, in calitate de sef al Arhivelor Nationale. Trebuie remarcat ca importanta acestei institutii nu se rezuma doar la pastrarea unor documente din istoria Romaniei, ce fac parte din patrimoniul national, la care solicita accesul istoricii sau persoane pasionate de asemenea acte, ci este data si de aspectele care concura la siguranta nationala. Arhivele Nationale sunt subordonate tocmai din acest motiv Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), iar securitatea depozitelor arhivistice este asigurata nu numai de jandarmi, dar informativ sunt sub stricta supraveghere a serviciilor de informatii. In aceste conditii, datele postate pe site de Civic Media, care intaresc actiunile directorului Dobrincu la Directia Judeteana Iasi a Arhivelor Nationale, trebuie sa devina material de verificari pentru conducerea MIRA si chiar a serviciilor speciale.

Abuzul de la Iasi


Sfarsitul anului 2007 a insemnat si intreruperea definitiva, dar ilegala, a relatiilor de munca ale directorului Maricica Ifrim, directorul Directiei Judetene Iasi a Arhivelor Nationale, cu aceasta institutie, in baza abuzului directorului general Dorin Dobrincu. In conditiile date, se poate afirma ca pentru acesta legea este o bagatela. In dispretul legii, Dobrincu este acuzat ca a facut presiuni asupra directorului iesean Ifrim, determinand-o pe aceasta sa-si depuna demisia din functie. La scurt timp dupa demisie, Maricica Ifrim a revenit asupra deciziei sale, dar directorul Arhivelor Nationale - ieseanul Dorin Dobrincu, dispusese deja operarea deciziei de demisie in cartea de munca a directorului Ifrim, inainte de expirarea celor 30 de zile termen acordat de lege pentru o eventuala razgandire a demisionarului. Dispozitia lui Dorin Dobrincu de a numi alta persoana in functia de director la Iasi contravine Codului Muncii aflat in vigoare la ora actuala, aceasta lege fiind interpretata dupa bunul plac al directorului, asa cum rezulta din afirmatia din adresa nr. 39336/20 decembrie 2007, semnata de directorul Arhivelor Nationale (prezentata in facsimil - n.r.). Pentru a sublinia aceasta ilegalitate, reporterii cotidianului ZIUA de Iasi au cerut explicatii din partea conducerii Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi, care contrazice punctul de vedere al directorului Dobrincu. "Demisia pentru o persoana cu functie de conducere are efect 30 zile de la data inregistrarii. In aceasta perioada, persoana in cauza poate reveni asupra demisiei prin inregistrarea unei cereri in care solicita anularea demisiei si ramane in functie. Conform Codului Muncii, in cartea de munca se opereaza dupa expirarea termenului de 30 zile de la data inregistrarii cererii de demisie. Angajatorul nu poate opera in cartea de munca in perioada de 30 zile, nu are voie sa desfaca contractul de munca angajatului in aceasta perioada. Acest lucru contravine prevederilor Codului Muncii si se sanctioneaza de catre Inspectoratul Teritorial de Munca cu amenda contraventionala care poate ajunge si pana la suma de zece mii lei", a declarat Eugen Fulop, inspector sef adjunct la ITM Iasi.

Ce vrea Dobrincu?


Prin atitudinea manifestata pana acum, se poate afirma ca pozitia ocupata de Dorin Dobrincu este extrem de importanta din punct de vedere al sigurantei nationale a statului roman. O persoana care adopta decizii discutabile, cel putin in sfera relatiilor de munca, din pozitia de director general, determinand aparitia unor scandaluri in cadrul institutiei, prin promovarea unor persoane cu un caracter discutabil in functii de conducere, prin folosirea unor angajati a caror atitudine este scandaloasa, ar trebui demisa. Este de neinteles de ce este tolerata o asemenea situatie in cadrul Arhivelor Nationale si de ce conducerea MIRA nu a declansat inca un control privind informatiile publicate nu numai de cotidianul ZIUA de Iasi, ci si pe site-ul Asociatiei Civic Media. Vom reveni.

 Extras din materialul postat pe site-ul Asociatiei Civic Media - Reteaua Tismaneanu la control. Azi, Dorin Dobrincu

Dorin Dobrincu, un apropiat al lui Vladimir Tismaneanu, introdus la varful ambelor Comisii Tismaneanu si unul din cei trei co-editori ai Raportului aparut la Editura Humanitas, a fost numit in functia de director general al Arhivelor Nationale la 12 iulie 2007, fara a sustine concurs. Directorul anterior, profesorul Corneliu Mihai Lungu, a fost silit sa-si depuna dosarul de pensionare pentru a i se face loc rapid lui Dobrincu. Impunerea lui Dobrincu se inscrie intr-o operatiune de ocupare a unor pozitii-cheie in sistem. Numirea lui Dobrincu s-a perfectat peste capul Ministrului de Interne, Cristian David, prin intermediul lui Marius Oprea, director la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si consilier pe probleme de securitate al premierului C. P. Tariceanu, cu toate ca autoritatile statului i-au refuzat pretentia de a detine certificat ORNISS. Legaturile Oprea-Tismaneanu sunt foarte stranse si se manifesta prin impunerea gruparii lor in functii de conducere, prin trafic de influenta la nivel inalt, unul folosindu-se de numele Presedintelui Traian Basescu, respectiv cel de-al doilea de Primul Ministru C. P. Tariceanu. De altfel, Dobrincu afirma ca nu-l intereseaza ierarhiile din MIRA, ca are sustinere de la Guvern si poate face ce doreste pentru ca el primeste ordine mai presus de David, iar ministrul este un executant si trebuie sa se conformeze. Acelasi Dobrincu s-a declarat un dusman personal al academicianului Alexandru Zub, provocand un scandal revoltator la Institutul "A.D. Xenopol" de la Iasi, unde se urmareste si eliminarea profesorului Al. Zub pentru ca institutul sa fie integrat in totalitate intr-o adevarata Retea oculta Iasi-Bucuresti. La cinci luni de la instalare, directorul Dorin Dobrincu inca nu a prezentat un plan managerial concret. Se remarca doar prin declaratii propagandistice, fara continut in realitate, transmise public prin intermediul subordonatilor si antenelor din presa ale Gruparii Tismaneanu-Oprea. Nu are o strategie coerenta de prelucrare a fondului CC al PCR de la Directia Arhivelor Nationale Centrale sau a fondurilor PCR din tara, alta decat perierea lui si eliminarea tuturor dovezilor de colaborare stransa cu regimul comunist al gruparii clientelare a intelectualilor beneficiari ai gratiilor Partidului si Securitatii, aflati sub umbrela membrului CPEx al CC al PCR Gheorghe "Gogu" Radulescu. Spre exemplu, dosarul acestuia a disparut, recent, din Arhiva, ca si Dosarul lui Leonte Tismaneanu si al fiului acestuia, Vladimir Tismaneanu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (41)

lo  | #26916
"Retea oculta Iasi-Bucuresti", "eliminarea profesorului Zub"... Voi ati luat agheazma anul asta, mai baieti? Sau n-a dormit bine SRS?
Veridicus  | #26917
In mod evident, se pare ca postul de director al Arhivelor Statului din Iasi este foarte important, de vreme ce acest amarat scrib provincial (Nemtanu) isi iroseste atata energie ! Sau poate o simpatizeaza pe Marcela Ifrim ? Si asta este posibil ! In acest caz, sa fim linistiti: cine se aseamana, se aduna ! Sa vorbit enorm (prin comentarii) despre ex-directoarea Ifrim, ca impostoare, canalie si inculta ! Problema este ca "moldoveanul" Ov. Nemtanu are o obsesie cu "conspiratiile", peste tot sunt spioni, inamici nationali etc! Are cu adevarat o minte bolnavicioasa! Chiar crezi ce se spune despre Dobrincu in Civic Media? Stii ceva despre el, ca fiinta umana si ca istoric? Cred ca-ti va fi foarte rusine cand vei constata - in timp - cat de stupida este gandirea ta, d-le Nemteanu ! Iar daca-ti place atat de mult de Mar`sica Ifrim, fii mereu alaturi de ea, ca ai ce invata ! Sa-ti fie de bine si sa nu te miri pe la batranete de ce ti-a mers atat de rau in viata ! Sau poate, la tine, nu exista maladiile constiintei ? Atunci este OK ! Scrie mai departe ..., la urma urmei nu tu esti etalonul pe temeiul caruia se fac aprecierile in lumea asta ! Sarmanul de tine !
Pavel  | #26918
Interesant articol. Cat costa sa acuzi pe cineva pe prima pagina, mai ales atunci cand nu ai discutat cu persoana respectiva, atunci cand argumentele folosite sunt de doua parale (si alea ruginite).
Se vede ca cineva cu bani multi e deranjat de Dobrincu. Pai asa sa si ramina, ca nu-l poate mitui ca si pe Gigel, asta-i buba lui (sponsorului acestui articol). Interesant totusi ca ZIUA BUCURESTI ACCEPTA. INSEAMNA CA ESTE VORBA DE UN COMISION CONSISTENT. bravo ZIARISTILOR DEONTOLOGI.
Lucid  | #26919
Foarte interesant. Ma astept putin, spre a veni, daca, e cazul cu amanunte despre profilu asevaratului Dorinel...
Un observator  | #26920
Ce aveti domnilor cu directorul general al Arhivelor Nationale? Vreti sa faceti un infractor dintr-un om recunoscut pentru probitatea lui, in mod evident interesat de scoaterea institutiei din marasmul in care se afla? Ati mai scris si alta data in aceeasi cheie, dar fara fapte concrete. Delirati, delirati, tot ramane ceva.
Un cetatean  | #26921
Domnule, atitea bazaconii mi-a fost dat sa citesc undeva. De asta traim prost in tara asta. Cum incearca unul sa faca ceva cum ii dati in cap.
Un cetatean  | #26922
Da, da, se vede ce interese majore exista in jurul Arhivelor. Cine sa fie? Zapodeanu? Viorel Roman, baiatul cu muncile urite al actualului Patrairh? Serviciile sau mai bine zis mafiotii din servicii? Pamintul, bata-vina! Dobrincu ii cam incurca.
Petrica  | #26923
Te inseli amice nu este Zapodeanu. Tiganul este hot dar nu-i asa de jigodie. Cred ca este Viorel Roman si oameni din servicii. Parerea mea! Oricum, Dobrincu i-a suparat rau si n-as vrea sa fiu in pielea lui. In Romania, cel mai bine este sa de dai cu hotii.
Toto  | #26924
Cine este Civic Media asta de emite asemenea enormitati? Intr-o zi o sa ne spuna ca soarele se invirte in jurul pamintului. Pacat de voi, decadeti tot mai mult ca ziar!
Fagarasanu  | #26925
Mare articol! Mare autor Nemteanu asta! Numai niste aberatii si niste prostii din curtea copiilor retardati! Daca e asa penal Dobrincu asta de ce nu-l dati voi in judecata? Nu vedeti ca sunt tot aceleasi prostii care circula pe net? Oricum, cred ca pretul la ZIUA de Iasi pentru publicarea articolului nu a fost foarte mare!!!
sereistul bun  | #26926
Va spun eu ce este cu Civic Media. Este ong-ul fratilor Roncea, mai ales a celui mic, Victor. Ambii sint cunoscuti pentru relatiile lor cu SRI-ul. Victor tocmai n-are slujba si se afla in cautarea unui stapin magnanim. Se intimpla ca avem un nou patriarh, fost mitropolit pe la Iasi, cu mari interese funciare in zona Moldovei. Cum Dobrincu a demis-o pe nebuna de Maricica de la Arhive, acesta a devenit inamicul numarul unu al celor care vor sa puna mina pe pamint si au nevoie de Arhive pentru asta. Maricica era de-al lor, Dobrincu nu este. Cam asta-i. La anu si la multi bani!
Ionut  | #26927
Vad ca din nou Ifrim a cotizat la Nemteanul. Dl. ziarist de investigatie, daca esti asa de bine informat de ce nu citesti Codul Munci cap-coada. Sti ca un functionar public, cum era Maricica Ifrim, nu are voie sa lucreze in alt loc ca functionar public? Cu atata mai mult, fiind si director la un Institutie de securitate Nationala, cum zici tu.
Madam lucra/lucreaza de zor la Finante Iasi. Si "colac peste pupaza" si cadru didactic la Universitatea "Petru Andrei", de si ea era in concediu medical. Daca ea era bolnava de o boala infectioasa, cum sustine hartiile de la medic, nu era posibil sa imbolnaveasca si studentii!? Nu te fa ca nu stii, doar ti-am trimis email imediat ce am aflat. Sau tu nu publici daca nu primesti bani!?
Si de Zub, nu te mai zbate cu pumnul in piept, ca stie toate lumea stie ce cloaca de hidrocarburi conduc Institutul "Xenopol" cu salarii babane si cercetatori iau 700lei/luna. Esti varza!! Da-ti demisia! Dute in constructii!
Gorzo Vlad  | #26928
Si eu cred ca in articolul asta miroase a spaguta luata de redactorul de la ZiuA. Sunteti jenanti...
Curios  | #26929
Papusarul vostru, cine este? Cine va plateste sa emiteti asemenea elucrubatii? Credeam ca presa este de partea celor buni, nu a celor rai. Scuze, ca m-am inselat!
Cobzaru Vali  | #26930
Pai, hai sa repetam impreuna. Fata si-a dat demisa. Seful i-a acceptat-o. Fata a revenit. Seful n-a mai vrut, pentru ca are acest drept. Care-i problema? Pe de alta parte, voi stiti cam cite abuzuri a facut aceasta Ifrim? Nu v-ar ajunge ziarul intreg ca sa le scrieti. Da de ce nu scrieti ca era in concediu de boala si incasa de la Petre Andrei modesta suma de 40 de milioane, in timp ce la Arhive trecea drept in concediu. Dar oare pentru ceo platea Niculescu, prietenul vostru, cu 40 de milioane pe luna? Ce competenta are? Este legat cumva de restituirile de paminturi in care este bagat Niculescu si ginerele lui?
Adagius  | #26931
Pentru toata lumea e clar ca acesta este cantecul de lebada al Maricicai Ifrim. In sfarsit, arhivistii de la DJAN Iasi, cercetatorii de la Facultatea de Istorie si de la Institutele Academiei s.a.m.d. nu vor mai fi terorizati, intimidati, impiedicati in activitatiile lor curente de un personaj sinistru, asa cum s-a dovedit cu asupra de masura Maricica. Slava Domnului! Dobrincu, nu te lasa! Am ajuns sa vad si oameni care sunt drepti si care nu dau inapoi impotriva tuturor atacurilor.
stie tot  | #26932
Ma intreb de ce Ziua de Iasi nu scrie despre faptul ca fosta directoare Ifrim este cercetata de catre DNA pentru trafic de informatii secrete, fals, uz de fals si deturanare de fonduri?
Exista un grup de presiune care incearca reinscaunarea fostei directoare Ifrim pentru a avea acces la Informatii deosebit de pretioase din fondul fostului PCR pastrat la Arhivele Statului din iasi, prin care se pot santaja mai multi oameni politici si de afaceri locali si nu numai.
Pentru acest lucru nu se dau in laturi de a murdari gratuit cu noroi un om integru, asa cum este Dobrincu.
Din fericire, petardele aruncate de asa numitul Ovidiu Nemteanu, un pseudonim de altfel, nu sunt credibile pentru oamenii informati.
Anonim  | #26933
Ca sa vedeti ca baiatul asta, Dobrincu, are ceva probleme cu mansarda, cititi CV-ul sau de 25 de pagini postat in decembrie 2007 pe internet. Cred ca a scris acolo si de cate ori l-a sunat presa sa-i ceara o opinie in legatura cu starea vremii. Cititi si va cruciti!
Anonim  | #26934
De ce atata inversunare din partea unor comentatori? Poate ca e vorba de prietenul lui Dobrincu, Arcadie Bodale, care cica ar fi gasit un Cap de Bour - timbru, printre documentele din Arhive [i pe care l-ar fi lipit repede pe contul propriu contra a - zic unii - 250 mii de euro. ce director de institutie il promoveaz` pe salariatul care are oprocese nenumarate cu administratia, multe pe care le-a pierdut - vezi procesele lui Bodale cu Arhivele Nationale! Mai apoi, de ce dobrincu nu prezinta ceva concret - nu povesti - in ceea ce priveste programuyl sau managerial?
Anonim  | #26935
moartea PF Tecotist a nascut multe framantari [i lupte, mai ales in societatea civila. de ce a fost nevoie ca Dorin Dobrincu sa faca public, la nici 40 de zile, niste asa zise documente care sa arate cat de securist a fost Prea Fericitul? Oare nu cumva, Dobrincu n-a facut altceva decat sa aprinda si mai mult lupta ce se dadea in acea vreme pentru suprematia in cadrul Bisericii Ortodoxe? E adevarat, mortii, cu mortii, vii, cu vii, dar sa manjesti memoria unui om la mai putin de 40 de zile de la trecerea in nefiinta nu-i tocmai cinstit. Si apoi, de ce Dobrincu, evanghelist convins si declarat, a ajuns intr-o asemenea functie, fara concurs, poate ne spun actualii guvernanti. Oricum, Dobrincu face niste jocuri pericuoase, nu atat pentru el, cat mai ales pentru valorile din Arhivele Nationale, sau mai bine zis, pentru istoria heamului romanesc.
Anonim  | #26936
Roncea Victor are pacatele lui, de care trebuie sa raspunda singur, dar dreptul la libera exprimare - civilizata - nu i-l poate contesta nimeni. Si s-a vazut ca activitatea lui Roncea a fost nu numai de bun simt, ci si de buna credinta. Dobrincu face jocurile altora, si este grav ca nu va raspunde el de consecinte.
Anonim  | #26937
Dorin Dobrincu face jocurile unor baieti foarte interesati de documentele din Arhive. Cand are in vedere sa numeasca in functie la directiile judetene oameni apropiati, cum ar fi la Iasi unul Petronel sau Cioflanca, e clar pentru intitati interesele cui vrea sa le serveasca. Si tot initiatii stiu ca minunata sa cariera universitara a fost incununata de o teza de doctorat dezlanata si terminata cu mari eforturi ale celui de al doilea indrumator de doctorat.
coana chirita  | #26938
iar te-ai luat frate de dobrincu?
Bogdan popovici  | #26939
Adriana Laura Miron se ascunde sub pseudonimul de Anonim si incearca din rasputeri sa ajunga director general, dupa ce a ajuns director adjunct pe usa din dos. Fata asta nu prea se poate lauda cu ceva demn de a fi remarcat asa incat incearca sa faca cariera!
Maniera de lucru? Simplu: aruncarea cu noroi asupra lui Dobrincu, pentru ca niciodata nu o sa poti face un CV de 25 de pagini, asa cum nici Maricica n-a reusit. Pentru asta i-a promis Maricichii ca o va sprijini sa-si pastreze postul, cu conditia sa lanseze atacuri deocheate asupra acestuia si sa-l impiedice de a participa la concurs. I-a garantat, de altfel, Maricichii si tuturor lichelelor din Arhive ca Dobrincu va fi inlocuit in cel mult 2 luni de zile! Pentru acest lucru Ziua de Iasi duce aceasta campanie de denigrare. Nu conteaza ca nici o lege din urma nu ii da dreptul sa revina asupra demisiei, dar acest lucru nu are nici o importanta pentru grupul Miron_Ifrim_Roncea_baietii cu ochii albastri_si legionari.
A propos, stiati ca Roncea este legionar si, totodata, omul SRI-ului, asemeni lui Marian Munteanu?i
Documentarist  | #26940
Rar mi-a fost dat sa vad atata ticalosie. De ce nu scrieti, d-lor, despre cine se afla in spatele acestor invective la adresa unui om care incearca sa schimbe ceva in Arhivele Statului. Daca ati face investigatii reale ati vedea ca exista o legatura directa intre afaceri dubioae si dorinte de marire. Despre primele au scris mai multi mai jos. Despre dorintele de marire voi scrie eu. Exista o cuconita in Arhive, care a terminat o scoala profesionala numita Facultatea de Arhivistica, care raspunde la numele de Adriana Miron. "Calitatea" ei principala este intriga, saparea celor de langa ea. Creatie a cunoscutului peremist Corneliu M. Lungu, fostul director general al ARhivelor Nationale, l-a sapat pe directorul de la Arhivele Maramures, iar apoi a fost urcata de Lungu in scaunul de la Arhivele Giurgiu. Se lupta de cateva luni sa opreasca reforma in Arhive. Stiti ce vrea: o fucntie mai inalta, adica putere. Putere asupra oamenilor. O nulitate care in lipsa de altceva devine si ridicola. Uitati-va pe site-ul Arhivelor Nationale sa vedeti cum semneaza: "Arhivist Adriana Laura Miron". Ha, ha, ha! Fiinta asta mica la suflet face orice sa-l denigreze (si) pe Dobrincu. Din pacate, nu e prima data cand oamenii cinstiti sunt atacati de ticalosi in Romania.
Mitica  | #26941
Ma intreb pe cine sa cred.. Sa-i cred pe ziaristii de la Ziua sau sa-l cred pa cel atacat, adica pe directorul Arhivelor? Mi se pare insa putin probabil ca Dobrincu sa fie atat de rau cum incearca sa-l zugraveasca si Ziua, dar si unii comentatori. Parca am auzit lucruri bune despre el, ca ar fi totusi altceva decat observam in institutiile publice. Iar faptul ca a deschis arhivele mi se pare un lucru de toata cinstea.
un om  | #26942
De ce stergeti toate mesajele care sunt pentru \Dobrincu? cunosc cel putin 10 oameni care au scris si nu isi regasesc mesajele! Nici unul dintre ele nu contineau injurii, expresii vulgare sau licentioase.
Crededit ca puteti face o statistica defavorabila lui Dobrincu? Va inselati.
Istoria o sa judece ziarul si pe cei care il fac. Nu uitati ca orice ati face, creati documente care va dovedesc marsaviile! Orice haker profesionist poate pune pe net mesajele sterse de voi. Sunt curios daca o sa va placa?
Ca sunteti neseriosi o dovedesc aceste cenzurari si faptul ca ziaristul nu are nici macar puterea sa-si declare adevaratul nume, ci foloseste un pseudonim.
Eu  | #26943
Anonim, in opinia mea nu esti dacat un las. Te ascunzi in spatele ecranului pentru a debita tot felul de prostii si de ticalosii. Cum poti sa spui ce spui despre diverse persoane? Incerci sa-l desfiintezi pe Dobrincu si il ridici in slavi pe Roncea, camuflandu-te in spatele unei pretinse obiectivitati. De fapt, putem intui cu totii - ma refer la cititorii acestui forum - ca faci jocurile unei gasti anume. E vorba despre gasca incropita in jurul urmasei directe - din punct de vedere al mentalitatii si al practicii - a lui Lungu, Miron Adriana Laura, arhivist (sic!). Orice este bun pentru aceasta fiinta, iar daca trebuie sa se alieze cu legionaroizii nu se da in laturi.
Neutru  | #26944
Bogdan Popovici, bravo! Te felicit pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume. Asta asteptam de la un om inteligent la ca tine. Mai spune-ne si altele despre Adrian Miron pe care doar tu le stii.
Miratul  | #26945
D`le, greu razboi acolo la arhive. Aici se vede ca e Romania in mic: care pe care. Cine va invinge: omului trecutului comunist/securist sau omul prezentului liberal, democratic? Mai exact, in aceeasi ordine, Miron sau Dobrincu? Asta-i intrebarea. Ce credeti?
Sic!  | #26946
Fa, anonim(o) de la Giurgiu ai sa crapi di ciudi si director general iaca n-ai s-ajunji.Cre`ca n-ai si mai fasi matale prea multe plosniti nisi ca director adjunct.... Crapari usoara, draguti!
Optimistul  | #26947
Dincolo de toate acuzatiile aduse lui Dobrincu, eu stiu un lucru. La Iasi s-a aflat timp de cativa ani un zbir in fruntea Arhivelor, Maricica Ifrim. Lungu, fostul zbir sef al Arhivelor Nationale, nu a reusit sa o dea jos pe Ifrim, cu toate mijloacele lui securiste. Era si greu, dat fiind ca nu avea nici un ascendent asupra Miricicai. In schimb Dobrincu a putut sa faca acest lucru prin mijloace legale. A indeplinit insa o conditie necesara: are ascendentul moral asupra celor naraviti in rele. Tipu` asta plecat chiar din Iasi imi inspira respectul cand ma gandesc la ce face. Nasc si la Moldova oameni! Am aflat ca in aceste zile are loc la Iasi procesul de predare-primire intre fostul (absent) sef al arhivelor si cel desemnat sa asigure interimatul. Sunt atatea lucruri de facut la Iasi incat arhivistii nu vor avea a se plange ca nu au treaba. Asteptam de la ei sa fie serviabili cu cercetatorii si cu sarmanii oameni care vin sa solicite acte diverse. Targul acesta - ca si alte targuri din tara asta - merita o administratie mai buna la Arhive. Eu unul cred ca deschiderea va continua, ca se va adanci iremediabil. Spre teama tuturor ticalosilor.
dafina  | #26948
Sa stie toata lumea ca dl. Dobrincu a deranjat rau militienii, securistii, secretari P.C.R , absolventii de ,, Stefan Gheorghiu`` din M.i.R.a. si din Arhive, basca pe nevestele, fiicele, nepoatele, verisoarele si finutele lor, de care nu mai incap Arhivele.Si pe progeniturile lor bagate la gramada si cu note de 3 la Fac. de Arhivistica, unde invata o brosura de 50 pagini in 4 ani si ies ,,specialisti``, devenind clonele magistrilor comunisti si incompetenti, aciuati de 17 ani in onor. institutia nationala si in anexele ei.
dafina  | #26949
cit despre Marcica, chiar nu se vede, acolo, in Copou, un fum mare, negru si gros deasupra cladirii Arhivelor, semn ca a crapat o gheonoaie???
coana chirita  | #26950
Bogdan Popovici,te felicit pentru verticalitatea de care dai dovada,iar pe DOMNUL DIRECTOR GENERAL,DORIN DOBRINCU(datorita caruia multi din arhive nu mai au somnul linistit!) pentru perseverenta cu care doreste sa elimine lichelele securiste din launtru.S-auzim de bine!!
carmen dobrota  | #26951
mai Adriano care te semnezi Anonim, dupa cum vad ai foarte mult timp de pierdut cu cititul si comentatul pe la ziar, de parca n-ai fi Director adjunct la Arhive! Papuse, se vede de la o posta ca te culci si te scoli cu Dobrincu-n cap, in loc sa te ocupi cu Legea Arhivelor! Ai grija, ura dauneaza grav sanatatii! Pupici ..!
arhivista_morosanca  | #26952
Ilustra anonima Adriana Miron? Ii prevad o cariera jalnica in Arhive. Nici vorba sa-l egaleze vreodata in pregatire intelectuala pe noul director Dobrincu, de caracter nu mai zic!
Anonim  | #26953
Lasati pe dl Director Dobrincu sa-si faca treaba ca stie sa o faca bine. In sfarsit un om care merita sa stea in fruntea AN dupa mai bine de o juma de veac
clara  | #26954
Mai Adriano, de ce nu te multumesti ca te iubeste un mos de 60 de ani (d-l Patuleanu Marin secretarul de stat responsabil cu Arhivele). Ai facut proba ca poti fi medicament pentru varsta a treia. Lasa Arhivele sa-si vada de drumul lor.
pepe  | #149903
tot ce sa soris despre ;;pitipoanca;;miron e valabil si pe anul 2011 o frustata dar si a atins in mare scopul nu conteaya prin ce mijloace astea vu au mama nu au tata
of-of, mai-mai  | #149962
miron ai un caracter care lasa de dorit .....si prin asta am spus totul. Sunt o persoana cu mult bun simt ca sa mai fac alte comentarii.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3492 (s) | 22 queries | Mysql time :0.216091 (s)