Eveniment-Social

Pascanenii s-au plans prefectului Dragomir Tomaseschi

Publicat: 08 nov. 2011

Ieri, timp de peste doua ore, prefectul judetului Iasi, Dragomir Tomaseschi, a tinut audiente la sediul Oficiului Prefectural Pascani. Cu aceasta ocazie, mai multe persoane i-au prezentat problemele cu care se confrunta in ceea ce priveste aplicarea legii fondului funciar. Toti cetatenii care au mers in fata prefectului s-au plans ca inginerul Vasile Prisecaru, de la Serviciul Agricol, face abuz de functia pe care o detine si nu improprietareste titularii de terenuri. „La Primarie, legea nu o face domnul primar sau altii, ci Vasile Prisecaru, de la Agricol. Am 5 hectare de teren, pe acte, unde imi sunt recunoscute doar 3,5 hectare, pentru ca asa vrea domnul Prisecaru. Este un mare interes la Pascani. Am venit in audienta la domnul prefect in speranta ca poate macar dumnealui va reusi sa-mi rezolve problema. Nu numai mie, ca in situatia mea sunt foarte multi oameni. Ci la toti oamenii care au probleme. El (Vasile Prisecaru – n.r.) este tartorul din primarie. Spunea domnul primar Grigore Craciunescu ca il va da jos, ca el ia terenurile la oameni, dar uite ca este primar si dumnealui tot in functie este”, a declarat Gheorghe Davidoaia. „Am teren pe care detin acte si Prisecaru de la primarie nu vrea sa ma puna in posesie. Sunt sigur ca terenul meu este luat si dat la altii si se primeste bani pe el. Eu i-am spus si domnului prefect cum se lucreaza la Primaria Pascani. Sper sa se faca ceva, ca foarte multi oameni se plang de Prisecaru. In primaria aia chiar numai el ia decizii si conduce? Nu se poate face nimic?”, s-a plans alt pascanean.

„Am tinut audiente la Pascani si am intalnit cetateni cu multiple probleme legate in marea majoritate de fondul funciar. Aproape toti oamenii s-au plans de faptul ca inginerul Prisecaru, de la Serviciul Agricol din cadrul primariei, nu intocmeste actele si documentatiile in mod corect si ca sunt dusi cu vorba. Eu voi avea o discutie cu domnul primar Grigore Craciunescu, unde voi ridica aceste probleme. O alta problema a fost ridicata si in privinta domnului secretar Mircea Zuzan. Un preot din comuna Vanatori nu poate intra in proprietatea terenului ce apartine de biserica din cauza faptului ca domnul secretar are o problema personala cu dumnealui. Este ceva legat de curentul electric. Din cate am auzit, domnul secretar are un garaj alaturat cu preotul respectiv si au iesit unele discutii cu privire la faptul ca se fura electricitate. Eu nu spun ca domnul secretar a furat sau fura curent electric, dar astea au fost discutiile de la care s-a pornit toata blocarea actelor cu privire la terenul bisericii. Sunt multe probleme la Pascani de punere in posesie si de multe ori domnul secretar al primariei, Mircea Zuzan, este vinovat. Asta deoarece multe plangeri vin de la pascaneni in numele lui”, a declarat prefectul judetului Iasi, Dragomir Tomaseschi, dupa audientele tinute la Pascani.

De la Pascani, prefectul a mers in suburbia Lunca, unde a primit plangeri cu privire la faptul ca a fost blocat un canal colector. Mai apoi, reprezentantul Guvernului a vizitat digurile de pe malul raului Siret, in compania celor de la Apele Romane Pascani, iar apoi statia moderna de epurare.loading...

Adauga un comentariu