Retete cu carne

Reteta de perisoare cu smantana

Publicat: 07 feb. 2013

Ingrediente:

cca ¼ kg piept de pasare
1 ou
25 g faina
50 g franzela
50 g ceapa
ulei
sare

Pentru sos:

25 g faina
30-50 g unt
1 lingurita ceapa rasa
100 ml smantana
15-20 ml zeama de lamaie
marar
sare

Mod de preparare:

Carnea se toaca, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine stoarsa in pumni, ceapa tocata si calita, un minut, cu 2 linguri de ulei. La tocatura se adauga oul intreg, faina, sare fina, piper, marar tocat si se amesteca bine. Intr-o cratita de 2 l, se caleste ceapa cu 3 linguri de ulei, la foc mic, un minut si se stinge imediat cu ½ l apa. Cand clocoteste apa, se ia din compozitie o cantitate cat o nuca; i se da forma rodunda si se pune direct in apa. Se fierb acoperite, la foc mic, cca 30 minute. Dupa 15 minute, se intorc pe partea cealalta. Cand sunt fierte, se adauga smantana, frecata bine cu faina si diluata cu 2 linguri de apa rece; se amesteca cu sosul si se lasa sa fiarba cateva clocote ca sa se lege. Sosul trebuie sa cuprinda bine perisoarele. Pentru aroma, se adauga marar si sare. Se ia de pe foc si se acreste dupa gust cu zeama de lamaie.

sursa: cepapam



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit