Actualitate

Acestea sunt zonele pe care trebuie sa le evitati! Sunt cele mai periculoase din oras

Publicat: 12 aug. 2014
1

@ Din totalul infractiunilor cu violenta, 52 la suta au loc in mediul urban @ Nu exista cartiere rau famate, ci mai degraba strazi din anumite cartiere pe care este indicat sa le evitam @ Sunt considerate periculoase pentru ca in zona locuiesc multe persoane de etnie rroma, ori pentru ca nu sunt frecvent circulate

Sunt anumite strazi in Iasi pe care trebuie sa incercati sa le evitati, sau macar atunci cand aveti treaba in zona, sa mergeti insotiti. In aceste zone au loc cele mai multe infractiuni, in special cele comise cu violenta, de tipul talhariilor. Politistii transmit ca nu putem vorbi despre cartiere rau famate, ci doar despre anumite strazi in care talharii actioneaza. Este vorba, in general, despre strazi retrase, neiluminate corespunzator, care nu sunt frecvent circulate. Barbatii certati cu legea prefera aceste zone, pentru ca pot ataca fara ca victima sa primeasca ajutor din partea altor persoane. Probleme exista insa si in zonele in care locuiesc multe persoane de etnie rroma sau recidivisti.

Citeste si: ATENTIE IESENI. Iata cum puteti petrece timpul liber in siguranta. Politia va da cele mai utile sfaturi

Ca exemplu ar putea fi zona adiacenta caminelor din cartierul Bularga, dar si zona Cantemir, in apropiere de celebrul bloc M2. Nu va ganditi ca atunci cand circulati in centru sunteti feriti de pericol. Talharii au loc chiar si in Copou, pe Strada Toma Cozma si pe Aleea Decebal. Strazi periculoase gasim si in cartierul Dacia. Politistii supravegheaza constant strazile Tabacului, Buridava si Stramosilor. Strazi cu risc ridicat, in care au loc multe talharii, mai sunt si Soseaua Nationala si Strada Musatini. In Podu Ros, cele mai multe fapte cu violenta s-au inregistrat pe Aleea Rozelor si Aleea Decebal. In Tatarasi, in schimb, probleme exista in zona Bas Ceaus.

Sfaturi de la politisti

Pe raza municipiului, politistii au intalnit patru moduri de operare. „Prin smulgere, atunci cand infractorii profita de neatentia victimei si-i smulge bunurile de la gât, urechi sau din mâna; folosind forta fizica, atunci cand tâlharul loveste victima cu palma, pumnul sau obiecte, de obicei din spate sau lateralul acesteia, tocmai pentru a nu putea fi vazut si recunoscut ulterior; amenintare, care poate fi atât verbala, cât si cu obiecte sau tâlharul se apropie de victima, de obicei când este singura, în locuri întunecate, izolate sau în spatii mici, înguste; amenintare cu arma alba sau spray lacrimogen, iar vizate sunt persoanele care manipuleaza sume mari de bani. Pentru a nu fi vazuti si recunoscuti ulterior, infractorii folosesc uneori si cagule”, transmit reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Citeste si: Talhar saltat de politie. Doua femei s-au plans ca au ramas fara bijuterii

Oamenii legii ne transmit sa nu mergem singuri noaptea pe strazi si sa nu ne afisam ostentativ cu bijuterii sau telefoane mobile de ultima generatie. „Când observi ca esti urmarit de un individ sau de mai multi, deplaseaza-te prin zone intens circulate, chiar daca acest lucru presupune schimbarea traseului”, spun politistii.

Comentarii
  • Sunt zone periculoase pentru ca politia este mana in mana cu hotii. Pe aleea Decebal nu cred ca am vazut o singura data o patrula de politie, defapt in toata zona Podu Ros absolut niciodata, domni politisti burtosi stau la birou si sparg seminte. Daca ar fi zonele astea patrulate non stop toti pierzatorii de vara fara ocupatie nu ar mai avea tupeul sa faca tot felul de talharii. Iar cu blocul M2 ar trebui aruncat in aer cu tot cu locatarii lui pentru ca nimeni din blocul ala nu munceste nu are un veit sunt numai o adunatura de loaze si asistati sociali.

  • Pe Musatini, in fata blocului N13 un grup de huligani si-au instalat o masa unde se aduna in fiecare seara si consuma alcool, fac galagie si lasa in urma lor numai mizerie.Trece politia locala pe langa ei dar nu ia nici o masura, li se pare ca totul este normal desi sunt platiti din bani publici si intra in aria lor de competenta si curatenia si linistea orasului.

  • Rusine politiei. Daca stie de ce nu ia masuri. Politistii sunt mai infractori decat infractorii din zonele aratae in articol. Rusine politiei, pentru ce sunt platiti politistii, doar sa-si ridice spaga?

Adauga un comentariu