Boli si tratamente

Angiotermografia dinamica

Publicat: 02 feb. 2012

O alternativa sigura si eficienta de detectare a cancerului de san este angiotermografia dinamica sau DATG. Din studiile clinice care s-au efectuat pana in acest moment, reiese faptul ca DATG prezinta numeroase avantaje fata de metodele clasice de diagnosticare a cancerului de san si altor afectiuni ale sanului. Acest aparat are o eficienta foarte mare mai ales in depistarea formatiunilor tumorale in stadii inicipiente, care pot sa scape examenului radiologic (mamografiei).

Cateva consideratii practice
– este o metoda rapida (ofera o mare economie de timp);
– complet neinvaziva;
– poate fi folosita in orice situatie (chiar si la gravide);
– este foarte usor suportata de catre pacient (nu-l incomodeaza si nu-l deranjeaza cu nimic);
– poate fi folosita in preventia cancerului de san (chiar in detectia neoplaziei lobulare);
– este o metoda complet nedureroasa;
– nu iradiaza;
– nu are efecte chimice asupra organismului uman;
– este o metoda ce poate fi repetata ori de cate ori este nevoie;
– este reproductibila;

Aceasta metoda de diagosticare a cancerului de san a fost testata pe un numar de peste 7000 de paciente si verificata prin biopsii. S-a constatat ca aceasta metoda, pe langa detectarea cancerului de san, poate localiza si leziunile preinvazive de la nivelul sanului, putand astfel sa previna transformarea lor in cancer .

Piesa principala (inima) acestei tehnologii o constituie o placa speciala, ce incorporeaza in ea cristale lichide bazate pe nanotehnologia moleculara. Ea nu ofera masurari cantitative ale temperaturii sanului ci ofera imagini calitative ce reflecta fluxul sangvin de la nivelul sanului. Stiinta interpretarii acestei imagini calitative conduce la stabilirea diagnosticului.

Conceptul DATG se bazeaza pe faptul ca fiecare femeie are o retea specifica de vase sangvine ce constituie o adevarata amprenta personala (ca si amprenta digitala) care ramane nemodificata toata viata daca nu intervine un proces patologic (cum este de ex. un cancer) la acel san. Cu mult timp inainte ca la un san sa apara cancer, acea amprenta reprezentata de fluxul sangvin se modifica, deoarece apar vase noi, numite vase de neoformatie( viitoarea tumora are nevoie sa fie hranita suplimentar). Aceasta modificare de flux sangvin este detectata de angiotermografia dinamica si asa se poate stabili cu precizie daca acolo urmeaza sa se dezvolte un cancer.

Este extrem de important acest lucru, deoarece acea zona poate fi supravegheata cu grija si cancerul poate fi depistat in fazele lui incipiente cand este tratabil. Metoda angiotermografiei dinamice permite si urmarirea efectelor tratamentelor aplicate in cancerul de san.
Prin aceasta prezentare nu vreau sa neg valoarea celorlalte metode de diagnosticare a cancerului de san folosite in prezent, ci vreau doar sa scot in evidenta valoarea extraordinara a acestei metode si viziunea cu adevarat revolutionara pe care o aduce. Ea deschide o noua era in diagnosticul si urmarirea tratamentelor aplicate in cancerul de san.loading...

Adauga un comentariu