Arte vizuale

Artisti sibieni expun la Muzeul din Bistrita

Publicat: 27 apr. 2017

In ultima vreme arta contemporana romaneasca a primit o validare pe care se pare ca o astepta de foarte multa vreme. Complexul Muzeal Bistrita Nasaud s-a preocupat indeaproape si se preocupa in valorificarea artei contemporane prin diverse realizari.

Stransa legatura cu Asociatia culturala pictor Octavian Smigelschi si Muzeul National Brukenthal a marcat realizarea unei expozitii colective a 11 artisti romani, intitulata sugestiv ‘Scurt Circuit’: Viorel Marginean, Vladimir Setran, Anamaria Smigelschi, Ioan Muntean, Ilie Mitrea, Andrei Popa, Alexandru Cinean, Alexandru Bunescu, Catalin Precup, Nicu Stanciu si Robert Strebeli.

Vezi si Expozitia temporara „Despre Pasari”, organizata la Muzeul Olteniei

Expozitia se remarca prin prospetimea si ingeniozitatea lucrarilor reunind artisti consacrati in arta romaneasca si artisti tineri, restauratori la Muzeul National Brukenthal care s-au constituit sub numele de ‘Brukenthal von Studio: arta contemporana pe care vrei sa o iei acasa’. Scopul acestui grup de artisti contemporani este acela de a reanima dorinta pentru arta. Atragerea publicului vizitator din zona contemplativa a expozitiei de muzeu in zona interactiva a lucrarii expuse ce poate fi luata acasa.

Scurt Circuit uneste artisti de toate varstele din Sibiu si din tara dovedind in acest fel interconectarea dintre lume si oameni.

Bogatia creatiilor, numeroasele expozitii personale, aprecierea confratiilor de meserie si ale criticilor de specialitate, premiile si distinctiile obtinute sunt confirmari ale artistilor asupra calitatii si a mesajului pe care il transmit.

Expozitia face parte din programul aniversar ’65 de ani de viata muzeistica la Bistrita’.loading...

Adauga un comentariu