National

Criza imigrantilor. Mircea Ionescu Quintus: „E cutremurator. Dar nu putem accepta cote obligatorii”

Publicat: 17 sept. 2015

Presedintele onorific al PNL Mircea Ionescu Quintus a vorbit despre criza imigrantilor, analizand fenomenul si implicatiile sale.

Mircea Ionescu Quintus a explicat ca gaseste cutremurator fenomenul, dar ca este de acord cu pozitiile presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis si a premierului Victor Ponta.

Citeste si Surse: Romania ar putea fi obligata sa accepte cotele de imigranti

Criza imigrantilor e un fenomen cutremurator: n-am crezut vreodata ca este posibil sa se reverse nordul si nord-estul Africii peste maruntica noastra Europa. Din cate stiu, marea majoritate a puhoiului acesta care ne sufoca sunt oameni necajiti, care au lasat in urma tot ca sa isi scape viata, sa scape de mizerie, sa scape de surghiun. E acolo o dictatura politica si una religioasa. Majoritatea acestora au plecat disperati de ce li se poate intampla.

Citeste si Violente la granita Ungariei intre refugiati si politisti – VIDEO

Noi suntem un popor crestin si dogma care ne guverneaza este „Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”. Oamenii acestia ne sunt aproape, indiferent daca printre ei s-ar strecura cineva, nu stiu. Oamenii acestia ne sunt aproape, dar mai aproapele nostru sunt ai nostri, trebuie sa ne gandim ce am putea face si sunt cu totul de acord cu atitudinea presedintelui si a premierului. Nu putem sa acceptam cote obligatorii, pentru ca nu aducem niste mii de oameni aici si ii lasam in voia soartei. Posibilitatile noastre nu sunt ca ale tarilor bogate. A iubi un  apropiat strain mai mult decat pe al tau nu e nici normal si nici crestinesc.

Citeste si Criza imigrantilor. Serbia isi va suplimenta fortele de politie de la granita cu Ungaria

Nu stiu ce se va intampla: aud ca se asaza armate la granite, ca se ridica ziduri, obstacole, imi amintesc ca erau si la Canal, nu te puteai apropia ca te impuscau, dar nu ii vor putea impiedica. Problema trebuie rezolvata la cauza, dar cauza Siriei nu e usor de rezolvat”, a concluzionat Quintus.loading...

Adauga un comentariu