Stiri si curiozitati

Daniel Ghita, atac fara precedent. Incidentele de la Valea Uzului l-au scos din minti

Publicat: 10 iun. 2019

Daniel Ghita, considerat de specialistii sporturilor de contact, cel mai bun luptator roman, a rabufnit, dupa incidentele petrecute la Valea Uzului. Campionul K1 e recunoscut si pentru actiunile civice, implicandu-se activ si-n lupta contra celor care defriseaza padurile tarii in mod ilegal.

"Multi ani am tacut si am suportat umilinta, jignirea, suprimarea, din partea unui ONG (UDMR nu este un partid politic) impotriva romanilor.
La Valea Uzului, romanii au pus punctul pe I ,nu acceptam sa puneti pungi de gunoi pe mormintele eroilor nostri , si sa va bateti joc de drapelul Romaniei! Din ‘89 si pana in prezent sunteti violenti, jigniti ,denigrati poporul roman, Romania.
Nu este nicio instigare la ura si dezbinare: este adevarul!
Romanii , din 2019, nu mai tolereaza profanarea mormintelor eroilor nostri si va cer sa i respectati, asa cum va respectam si noi!
Daca nu va place sa traiti in pace in Romania, pamant nostru stramosesc, sunteti liberi sa plecati !
Aici, e ROMANIA, respectati ne!
Sper, sa existe dosare penale, anchete serioase ,cine a pus saci de gunoaie pe mormanturile eroilor romani!?
Cand luati jos statuile cu criminali de razboi, care au macelarit romanii?
Romanii uniti pot muta muntii!
Romania e MARE! Cine nu respecta Romania e liber sa plece! Noi, nu va stam in cale. Valea!
Aici e Romania si asa o sa ramana!", a postat Daniel Ghita pe contul sau de facebook.

Scandalul cimitirului din Valea Uzului
Vineri, 17 mai, cele 52 de cruci de piatra ale eroilor romani erau acoperite cu saci de gunoi. Actiunea avusese loc cu o seara inainte, cand cativa cetateni de etnie maghiara au intrat in cimitir si au acoperit crucile.

In 29 mai, pe fondul tensiunilor, Consiliul Local al comunei Sanmartin, judetul Harghita, a luat decizia de a interzice accesul in cimitir. Dar, la data de 5 iunie, cu o zi inainte de ziua Eroilor, portile cimitirului au fost deschise pentru a intra vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt. Dupa plecarea sa, cimitirul a fost inchis si a ramas asa si a doua zi, cand romanii au veniti sa isi comemoreze eroii. Ceremonia de Ziua Eroilor era anuntate pentru ora 17.00, dar inaintea acestei ore, in fata cimitirului din Valea Uzului, circa o mie de maghiari au facut un lant uman pentru a nu permite accesul, printre cei prezenti fiind si parlamentari sau primari UDMR.

Jandarmii s-au prezentat pentru a nu exista incidente, dar la ora 17.00, romanii au rupt cordonul si au pastruns in cimitir. S-a auzit imediat "Doamne ocroteste-i pe romani", s-au depus flori si s-au aprins lumanari, iar maghiarii au parasit zona. A intervenit politicul, iar acum Ministrul Apararii, Gabriel Les, a declarat ca se va solicita Guvernului preluarea Cimitirului eroilor de la Valea Uzului. "In urma analizei situatiei concrete a Cimitirului eroilor cazuti in cele doua razboaie mondiale de la Valea Uzului, Ministerul Apararii Nationale a demarat procesul de fundamentare a procedurile legale pentru preluarea in administrare a acestei necropole de razboi. Astfel, MApN va pregati un Memorandum prin care va solicita Guvernului Romaniei preluarea acestui cimitir, in vederea mentinerii statutului de cimitir international al acestei necropole de razboi, avand in vedere faptul ca aici sunt inhumati militari de mai multe nationalitati, respectiv militari ungari, romani, germani, rusi, sarbi, austrieci si italieni", a spus acesta, conform Mediafax.loading...

Adauga un comentariu