Stiri medicale

De ce este importanta vitamina B1 pentru organism

Publicat: 23 aug. 2014
7
Vitamina B12 ajuta la dezvoltarea si mentinerea sistemului nervos, are un rol esential in sinteza ADN-ului si a formarii de celule rosii din sange. Totodata, creste performantele fizice si psihice, participand metabolismul energetic, impiedica acumularea de grasimi in ficat si previne ateroscleroza si alte afectiuni cardiovasculare. La copii, simptomele se instaleaza mai repede decat la adulti. 

Cele mai importante vitamine pentru frumusete 

Deficienta de vitamina B12 poate duce la pierderea energiei si poftei de mancare, la intarzierea cresterii si dezvoltarii. Copiii sunt mai vulnerabili la leziuni permanente decat adultii, noteaza adevarul.ro. Cele mai bune surse naturale de vitamina B12 sunt reprezentate de produsele de origine animala, cum este carnea de pui, porc, vita, lactate, oua, ton, somon, scoici, midii. 

Cele mai bune vitamine care te mentin sanatos si frumos 

De asemenea, si cerealele contin vitamina B12: grau, ovaz, orz. Deficitul de vitamina B12, de obicei se manifesta prin: stari de oboseala accentuata, dereglari ale ciclului menstrual, anemie, pierderi de memorie, depresie, anxietate si iritabilitate, palpitatii, dezorientare, greturi sau balonari Excesul de vitamina este un pericol asupra caruia medii atrag atentia.

Vitamine pentru frumusete si sanatate 

Astfel, o depasire a nivelului de B12 poate creste riscul de dezvoltare a anumitor celule canceroase in stadiu latent. In plus, pentru persoanele diagnosticate cu cancer, hipervitaminoza poate duce la extinderea celulelor tumorale si un risc crescut de crize de astm bronsic. Categoriile cu risc crescut in ceea ce priveste lipsa de vitamina B12 sunt: varstnicii, alcoolicii, consumatorii cronici de medicamente antacide, pacientii cu HIV/SIDA, femeile insarcinate si persoanele cu regim total vegetarian.

Vitaminele stimuleaza fertilitatea 

Adauga un comentariu