Stiri medicale

Iata ce efect distrugator are apa de la robinet asupra acestui organ din corpul tau!

Publicat: 14 ian. 2015
7
Tiroida, o glanda mica in forma de fluture situata in partea antero-laterala a gatului, controleaza metabolismul. Iata ce obiceiuri nesanatoase ataca tiroida!
Bei apa de la robinet
Specialistii spun ca in organismul nostru se gasesc perclorati. Percloratul este un produs secundar folosit la fabricarea rachetelor si a combustibilului, airbagurilor si a focurilor de artificii. Aceasta toxina se poate gasi si in apa de la robinet si in unele alimente. Oamenii de stiinta au constatat la scara larga expunerea oamenilor la perclorati, precum si o conexiune intre nivelurile de perclorat si nivelul hormonilor tiroidieni. Potrivit unui studiu recent, nou-nascutii cu niveluri ridicate ale hormonului de stimulare a tiroidei pot fi afectati de cantitatile mici de perclorat care se gasesc in apa de baut a mamei lor, potrivit clickpentrufemei.ro.
Consumi soia
S-a dovenit stiintific ca soia este capabila sa perturbe functionarea normala a glandei tiroide prin inhibarea capacitatea organismului de a utiliza iodul.

Care sunt semnele care anunta o tumoare la glanda tiroida 

Mananci alimente cu pesticide
Potrivit oamenilor de stiinta, femeile casatorite cu barbati care au folosit pesticide in activitatea lor de zi cu zi au un risc mult mai mare de a dezvolta probleme cu glanda tiroida, spre deosebire de alte femei. Un alt studiu avertizeaza ca aproximativ 60% din pesticidele care se gasesc in alimentele de pe piata ar putea afecta productia de hormoni tiroidieni.
Bei sucuri din sticle de plastic
Materialele plastice pot fi periculoase pentru organism, in special antimoniu, un produs chimic care se extrage din sticlele de plastic. Cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit niveluri crescute de antimoniu in bauturile din fructe si sucurile din sticle de plastic. Ftalatii, substantele chimice care se gasesc in unele materiale plastice, s-au dovedit ca reduc functia tiroidei.

Ce analize se fac pentru a depista tiroidita autoimuna 

Folosesti produse antibacteriene
Triclosanul este un produs chimic care se gaseste in sapunurile antibacteriene, lotiunile de corp si inpasta de dinti. Exista cercetari care arata ca triclosanul impiedica tiroida sa-si exercite corect functia.
Adauga un comentariu