Actualitate

O banca a facut carduri oamenilor, desi acestia nu au acces la bancomate – FOTO

Publicat: 26 aug. 2013

@ O echipa de la una din bancile comerciale din Iasi a facut ieri carduri oamenilor dintr-o comuna, in conditiile in care in sate nu exista niciun bancomat @ Pe cardurile respective oamenii vor primi ajutoarele sociale de la primarie @ Cele mai multe carduri s-au facut in satul Filiasi, situat la o distanta de circa 17 kilometri de cel mai apropiat bancomat @ Unii dintre cei carora li s-au facut carduri au un ajutor social de 50 de lei, iar dupa ce se vor aplica si comisioanele de administrare a conturilor, vor ramane practic fara bani @ Toata golania s-a facut cu aprobarea primarului comunei Baltati, Vasile Astefanei

Situatie incredibila intr-o comuna aflata la cativa kilometri de Iasi, unde saracii sunt inselati cu ajutorul autoritatilor locale. Ieri, la sediul primariei din comuna, au fost convocati toti saracii care beneficiaza de ajutoare sociale, pentru a semna un contract cu o banca prin care li se deschidea un cont si li se eliberau carduri. Este vorba despre Banca Comerciala Romana care, dupa cum se vede, a ajuns sa se bucure ca realizeaza profit din administrarea sumelor foarte mici de bani care intra in conturile acestor saraci. Si pentru a arata ca aceasta smecherie nu s-a facut in interesul cetatenilor, trebuie precizat ca cele mai multe carduri s-au facut in cele mai sarace sate ale comunei Filiasi: Cotargaci, Podisu si Valea Oilor, acolo unde nu exista niciun bancomat. Pana acum, aceste ajutoare sociale erau distribuite de postasii care se prezentau la poarta beneficiarilor.
Practic, toata aceasta golanie s-a facut cu aprobarea primarului comunei, Vasile Astefanei. „Ne-a chemat primarul la primarie sa ne faca carduri, sa primim ajutoarele sociale. Eu am un ajutor social de 150 lei si suntem 4 persoane. Cu ce sa mai platim si comisioane la banca pentru card? Apoi, eu trebuie sa vin 17 kilometri pana la cel mai apropiat bancomat la Targu Frumos sa scot banii. Nu este normal”, a spus Daniela Florea din satul Filiasi. „Eu am un ajutor social de 50 de lei. Daca mai platesc si comisioane la banca nu stiu cu ce mai raman. Primarul m-a chemat, dar dupa ce am vazut care-i treaba, nu am vrut sa-mi fac niciun card”, a adaugat Maria Rusu, in varsta de 59 de ani, din acelasi sat.

Au fost insa si oameni care au semnat contractul cu banca fara sa citeasca si clauzele. Intrebati de jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI daca stiu ca vor trebui sa plateasca lunar si bancii niste bani, oamenii au raspuns ca nu stiu nici macar ce inseamna cuvantul „comision„. „Primarul mi-a spus sa vin astazi la primarie. Mi-a trimis vorba la poarta. Nu mi-au spus pentru ce sa vin. Am semnat un contract, cica sa-mi faca card pentru ajutorul social. Nu stiam ca trebuie sa mai platesc si comisioane la banca. Eu am un ajutor social de 50 de lei pe luna”, a spus Alexandru Topciu, in varsta de 63 de ani.

Ce spune primarul

Prezenti la fata locului, reprezentantii BCR au spus ca pentru cardurile respective, comisioanele sunt foarte mici. In plus, acestia au adaugat ca primarul nu are nicio legatura cu aceasta afacere. Asta in conditiile in care cei trei reprezentanti ai BCR incheiau contractele cu cetatenii chiar in sediul primariei. „Poate sa vina orice firma la mine, orice banca, daca vrea sprijin, sa-si promoveze produsele, eu ii ajut. Eu i-am chemat pe cetateni dimineata la primarie sa le spun ca trebuie sa facem curatenie prin sate, deoarece pe 1 septembrie avem Zilele comunei Baltati”, a spus primarul Vasile Astefanei.

Conform contractelor semnate ieri de BCR cu cetatenii, comisioanele pe care trebuie sa plateasca pentru administrarea conturilor in care Primaria Baltati va vira ajutoarele sociale sunt urmatoarele: interogare sold – de fiecare data cand oamenii vor vrea sa afle cati bani mai au pe card vor plati 0,75 lei, transferul fiecarei sume – 1 leu, retragere numerar – 0,75 lei, regenerare card (daca s-a pierdut si se cere alt card) – 15 lei, administrarea lunara a contului – 1,75 lei. Prin urmare, este fireasca concluzia ca un beneficiar care are un ajutor social de numai 50 de lei poate ramane fara bani, daca se va afla in situatia de a plati toate aceste comisioane ori de cate ori va dori sa faca „tranzactii”.

Potrivit informatiilor detinute de jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI, aceeasi banca a incheiat sute de contracte pentru administrarea sumelor provenind din ajutoarele sociale si in alte comune.

Comentarii
 • Si din nou „Primarul” in rolul principal. De ce numai primarul? Ce interese are? Cum nu mai este Ovidiu viceprimar, a si inceput golaniile. Cu el in primarie nu facea asa ceva. Acum fiind liber, incearca toate smecheriile, poate merg. Oameni buni vedeti ceine va conduce comuna? Un comunist!

  • Cum se poate sa faca card la oamenii necajiti, este obligatoriu? Eu nu cred! Daca primarul a obligat oamenii, este grav, mai ales ca ei sunt sarmani si stau la o asa mare distanta! Fac o zi numai pe drumuri, cand mai fac treaba? Urat. Dar comisioanele si cunostintele cine le ia/are?

  • Cand nu este Astefani an rolul principal,este la dat limbi si la pupat an cur pe primul loc an comuna,ca la Favorit,la Primarie el taie si spanzura tot,se cunoaste ca de cand la dat afara pe Pricope,au si anceput cu hotiile,cat era el an Primarie nu puteau face nimic,el cu Fotache si gasca lor,huuuuuuu nesatuilor nu va mai ajung banii,o sa vii iasa pe nas toate.

  • si tu **** **** lui Ovidiu. prostule cardurile se dadeau de cand era el vce..pardon bagator in seama si intrigant.asta era

  • Nu tie rusine bai Astefani,hal de Primar esti,ati bati joc de-o comunitate antreaga,care dintre ei teau si votat,si tu asa ai rasplatesti luandule banii mai fomistule de bani,aha,nu ai terminat VILA de langa stadionul TG-FRUMOS si ai nevoie de bani,de cand lai dat afara pe Pricope,faci ce faci,si tot cazi cu curul an **** la fostul Vice,mai rau ati trebuie,adunatura de avortati ce santeti.

 • ziua comunei se face cu burta goala? alte comune nu mai organizeaza, ca nu au fonduri, voi aveti? curatenia o fac cei de la social, dar pe ei ia ti umilit, facandule carduri. Cine erau mai importanti ca ei cind statea de vorba cu o asa personalitate. rusine. va bateti joc de oameni.

  • eu am auzit ceva prin Baltati cum ca angela iordache umbla prin sat sa forteze oamenii sa isi faca carduri. este cumva in relatii cu primarul? care stie sa spuna. au de cistigat comisioane impreuna sau altceva?

   • Domnule,nu domnule,PROSTULE,stie proasta ta ca te dai an barci cu Angela Iordache,dar unflatul ei stie,cred ca stie ca va dati an barci,si va da voie ca el si asa e mare si prost,si nu poate face nimica,decat limbi sa dea,an relatii cu Primarul e de mult,dar noi acu am aflat,stati asa ca de cand la dat afara pe VICE a si anceput sa tot faca magarii,si a anceput sa iasa la iveala cam multe despre Primar,si anca cate o sa mai iasa,halal Primar ne-am ales,un terchea becea,un neispravit ordinar.

 • Daca stiti ceva despre Angela, va rog sa spuneti. Eu stiu ca este doctorita de familie, femeie serioasa cu barbat frumos, ce treaba are ea cu primarul?

 • si eu doresc sa ni fac card dar la BRD, acolo unde lucreaza doamna. ce ,dom primar este mai bine la BCR? ai vreo cunostinta acolo mai importanta? oare cine sa fie?

  • de ce nu ai facut carduri la angajatii primariei, daca tot controlezi totul in comuna? ti-e mila ca deranjezi acolitii? mai scarnavie de bortar, te-ai ajuns/ sa ti fir rusine, esti un excroc

   • Mai urangutanule,de ce nu ai facut carduri la ordinari tai din Primarie,sau ce ati era frica ca dau an gat?Opinca te-a atras an cursa si tu ai pus botul si ai cazut cu curul an **** la fostul VICE,acu cine dracu te-a mai tras an **** de ai cazut iar cu gatul an ia,bafta la cazut cu curul an **** fostului VICE,si la dat limbi an ***** Angelei Iordache,poti da si mie o limba an cur tu cu toti coalitii tai,ca nu ma supar.

 • Cei care sunt la ajutor social,vor sti sa lucreze cu cardul? Cred ca ei nu stiu carte, au majoritate 4 clase, facute in conditiile de demult.Conditiile de comision nici nu le cunosc. Au fost mandri cand primarul a spus ca este obligatoriu si ei au crezut, dar cand o sa ramana fara bani, sa vedeti injuraturi si voie buna.

  • pentru ati atinge interesul ai chemat oamenii la prezenta sa i obligi la completat hyrtii, dar la curatenie cand iipui ca-i dezastru in comuna. bulihari, hirtii, cadavre si noua ne trebuie carduri, de asta esti bun, numai tu sa castigi?

 • Asta cu Tema trebuie sa fie sotul Angelei care vrea sa afle de la alti anonimi daca femeia lui il inseala cu primarul. Spuneti-i omului adevarul in fata!

 • De cind a ajuns Fotache sa dirijeje oamenii la facut curatenie in comuna? El este cel mai corupt si incompetent, betiv, curvar si de asta arata comuna asa. vezi dom primar, pune oamenii la treaba si mai lasa comisioanele si distractia

  • Angela, de can iti permiti sa obligi oamenii si sa-i ameninti cum ca nu le mai acorzi asistenta medicala daca nu-si fac carduri? Acum vad legatura dintre tine si primar. Sunteti o echipa, impartiti comisioanele dar si patul?

 • Bai sa stii ca ai dreptate ,Angela toata ziua la primarie in centru si nu iese fum fara foc. O fi adevarat, o arde cu primarul? Si asa sotul ei este mai mult plecat, asa ca ce-i rau in asta.

  • O sa vina o echip de specialisti in teren si o sa-i intrebe pe cei de la ajutor social cine i-a fortat sa faca carduri si daca li sa explicat consecintele. Daca nu vor mai fi beneficiari, atunci comisionul va fi de 40 lei, stiati asta? Si ei de unde vor da bani? Poate ii va da primarul. Vom vedea.

 • Da au dreptate cei care au scris comentariile de mai sus. Pana nu demult, prezenta la primarie se facea lunar si trebuia sa vina toti cu cartea de identitate si adeverinta medicala. De prin luna martie nu se mai plateste adeverinta, dar pana atunci de la cabinetul medicl ni se cerea cate 5 lei. Dar nu ne dade chitanta doamna Angela. Acum avem carduri iar ANGELA ESTE DIN NOU AUTOARE LA COMISION. cINE O SUSTINE, OARE IMPARTE CU CINEVA COMISIONUL?

 • O sa ma las de ajutor social. Am de facut 2 zile si fac 4 sau 5 la gunoi. De dimineata pana seara. Pentru 75 lei nu mai vreau. S mai faca si fotache sa vada cum este. Acum ca am facut card, de unde o sa am bani sa dau comision 40 lei ca sa ma retrag? Cu banca nu te joci, te executa. Imi pare rau ca am fost folosit.

  • Sunt din Valea Oilor si am fost fortat de Angela sa-mi fac card. Acum imi dau seama de ce. Toata ziua umbla prin sat si obliga oamenii sa faca card. A spus ca daca nu nu mai ne da retete compensate. Dar sa stiti ca eu tot deauna i am dat brinza lapte oua. Mai mult ma costa atentia decit medicamentele

 • Doamna doctor, dv stiti cate face Angela in numele dumneavoastra? Spune ca dv ati spus as-i dau o gaina sau alte cele. Va face de rusine aceasta profitoare.O sa va dau telefon cand voi pute si o sa va spun mai multe.

  • Domnule primar vreau sa dau si eu o gaina pentru ziua comunei, o primiti? Mai doresc si eu o adeverinta sa -mi iau bani din banca, imi dati?

  • O sa facem verificari la Baltati la CM si o sa ne convingem daca este adevarat ce face doamna Iordache A . Daca se dovedeste va fi schimbata. Doamna doctor va rog sa ne spuneti tot ce stiti.

 • Bai nea’ fost vice tu vorbesti de altii ca-s curvari si cate si mai cate, dar tu ce ai facut cu Angela O. de la ajutor social acum cateva saptamani in livada Scutelnicu? Ati facut si mizerie pe jos (prezervative), sa te duca pe tine mintea sa te protejezi? Am sa-ti pun fotografia pe facebook. Mai aveai timp de facut curatenie in comuna?

 • In ultimul timp nu am beneficiat de suficienta atentie dom$ primar, sa stiti ca va las , numai de dv aveti grija, am burta goala. Plec acolo unde cistig

 • Am si eu card si sunt multumit ca Angela mi la facut. Imi aduce medicamente, se tine de cuvint fata, este corecta, Dar ce aud ca ea face smecherii nu mai stiu, treaba ei. Eu daca va candida la primar o sa o votez

  • Aici treburile merg prost, nu avem salarii, greu, dar ce sa intamplat ieri cu fortarea notei cu carduri nu sunt de acord. Restul treaba lor.

  • Bai oameni buni va spun eu care-i rezolvarea. Cardul va fi dat la postas sau la un prieten care stie carte, ii va aduce banii acasa la acel beneficiar si va mai da ceva pentru transport ca doar nu face nimeni treaba degeaba.

 • Da, ai dreptate Gica, poate tot doamna Angela ii duce ce mai ramane din ei ca doar cand da reteta compensata costa si reteta si transportul nu mai spun de obraz.

  • treaba voastra cu politica, dar oamenii vor avea de suferit din cauza orgoliilor, al comisioanelor si al lipsei de respect.Eu sunt neutru, Dar la Baltati treaba merge prost.

 • Eu stiu ca Ovidiu era tare suparat ieri la PRIMARIE, cand a auzit ca oamenii cu care sa inteles foarte bine, cei de la Ajutor social, sa fie umiliti de primar in asa hal. Eu am o intrebare? De ce tovarase Primar nu ai adunat oamenii cat a fost Pricope vice sa -i pui sa faca carduri? Nu-i asa ca faci smecherii si elimini oamenii incomozi?

  • Auziti domnilor, noi si asa nu avem norma intreaga, dar daca toata lumea face carduri, noi putem sa mergem la Primarie sa ne angajam, la ajutor social, ca de lucru nu se mai gaseste. Si asa suntem postasi la trei sate. Angela este o nesimtita, este adevarat ca umbla prin sate sa spuna la oameni sa faca carduri. Cred ca nu degeaba, are ea ceva de castigat. Pote spera ca Astefanei sa o lase sa candideze in locul lui.

 • Stiti care-i ultimul mesaj care l-am auzit. Astefanei si cu Angela fac echipa sa castige data viitoare, dar din echipa sa faca parte si Fabian.

 • vad o groaza de analfabeti comentand, ce a-ti votat aia aveti asistatilor! si asa luati banii de pomana, dati o parte si bancii, probabil face niste sponsorizari primariei sau d-lui primar! „organili” statului nu se autosesizeaza? a auzit careva dintre voi de abuz in serviciu? fapta pedepsita de cpp. asa ca renuntati la ajutoare sociale si mars la munca, iar in orele libere puneti mana pe abcedar!

 • Si eu am card dar nu mi-a impus nimeni sa-l fac. La voi se practica asta, dar cu interes. Fraieri ati fost ca ati facut. In locul vostru ma-si duce la politie si as face sesizare.

 • si politia din baltati obliga oameni sa faca ce zice primaru ca si ei stau la pomana la primar au dosare de ani de zile nerezolvate si politia munceste toata ziua la bar la dasca vizavi de politie sefu de post si pirjoalele lui agenti 007 ca de asta ai cauta baieti sai bata noaptea

 • Domnilor cei care cititi si sunteti mai mari, va rugam ajutati-ne sa iesim din criza de la Baltati. Avem numai corupti in conducerile noastre

 • Eu sunt de card, domnule primar? Am 4 copii, fac treaba 4zile pe luna si primesc 70 lei. Acum am card si mai dau si comision, si mai merg si pana la Targu. Am sa renunt.

  • Unde-i Fotache,cracanatul, el m-a paclit sa-l votez pe Astefanei, si uite ce golanii face. Nimeni sa nu-l mai vada. Este un mare ordinar si un mare hooot.

 • Oameni dragi, daca Disca intra, si sigur va intra, vice, el va fi noul nostru primar. Toata Valea Oilor stie si discuta. Afacut lucruri frumoase de cand a venit aici cu magazinul. Preturile sunt bune, nu ca la Astefanei, niste hoti. Disca esti bun, jos ASTEFANEI

  • Da va intra, dar sa-i dati birou separat sau cu ADA.Este un om foarte slab pregatit Disca, ce vrea primar, este un alunecos pirlit. Noroc de sotia lui ca-l mai tine din scurt, ca altfel este un ratat.

 • Bai tarani cocliti dar voi de cand comentati asa de mult la un articol asa de 2 lei. Eu care credeam ca-i vorba de o crima. Dar se vede ca nu aveti altceva de facut. Primarul este in centrul atentiei. Este bine ca-i psd-ist, dar din cite stiu vrea parlamentar, ii ajunge cit a fost primar, Vom vedea.

 • la primarie bate vantul. Primarul plecat dupa comisioane, Fotache la muieri, Frumoasa la crasma, secretara la vacanta. Conduce primaria Michere. Asta am votat asta avem fratilor. MAFFIAA.

  • Ce este mai oameni buni nu va convine ca Angela se lanseaza in pulitica? Are sustinere de la pc, pnl si de la psd. Va fi candidat unic peste 3 ani.

  • Oameni buni,sa sti-ti ca avem echipa buna pt salubrizare,la strins gunoi mai exact,Astefani Vasile,Frumoasa Mihai,Micu Mihai,Fotache Ghe,Fotache Ovidiu,Timofte Petrica,Agapi Viorel,Michere.C.Vlad,Astefani Ada,Iordache Angela,Disca Anton,Ilas Viorel,Zanogea Vasile,Frumoasa Dumitru,Moldovanu Constantin,Baciu Gheorghita,Borsieru Dan,directorul de la Sirca si alti,vedeti ce echipa buna este,Primare fale carduri nu sta,cum vrei sa ai comisioane,stati asa,dar sef cinei la adunat gunoi,ca fara sef nu se face treaba,hmmmmm,sef,am gasit,Fotache cracanatul,vezi ca nu te-am pus sef degeaba mai cracanici,aduna comisioanele,HOTILOR,numai dupa asta unblati,ORDINARILOR….

 • Ca la Baltati la nimenea. Dom primar esti unic in Judet pentru ilegalitatile care le faci. O sa-ti para rau ca ai candidat si te-ai implicat in mocirla.

  • Eu sunt un cetatean al comunei Baltati, dar sunt total nemultumit de autoritati. Platim taxe si impozit, amenzi, dar in schimb ce primim? Nimic, doar amenintari. Nu am sa mai platesc nimic la Primarie pana nu voi avea gaz metan in casa. A promis primarul ca trage in sat gaz de 2 ani si nici acum nu a tras. Rusine de primar.

 • Cardurile astea au adus in discutie mai multe lucruri. Dar de centrul de zi de ce nu pomeniti nimic? Acolo se fac mai multe intruniri, acolo se fac consultatii, acolo se fac chefuri. Si stiti pe cheltuiala cui/ A oamenilor. Se consuma caldura, energie, se uzeaza mobilierul ete. Ce au vazut bortarii asa ceva la familile lor?

  • Eu sunt din Baltati, dar invidie ca aici nu este nicaieri, oamenii sunt fatarnici. Isi merita soarta. Au votat un fraier.Au fost impresionati ca au apa si sau pacalit. Acum ce sa facem, asteptam, dar macar sa nu mai fure. Mama lor de hoti.Iordache, asta este o mare profitoare, Oare nu poate fi schimbata? Ce nu mai sint asistenti in comuna?

 • Angela, stii cind iti spuneam sa nu mai fortezi oamenii sa faca carduri. acum o sa tragi consecintele. treaba ta o sa dai explicatii ce ai luat de la cine,pentru cine faci comisioane. de asistenta nu esti buna,stii asta iar doamna doctor ar cam trebui sa se orienteze spre altcineva, ce nu mai sint asistenti?

  • Comision pentru secta din primarie cand luam? Se fac vreo doi bani. Cardurile cit sint valabile, domnule Astefanei? Tin trei ani sau mai putin? Vrem si noi o invitatie in audienta pentru mai multe informatii.

 • Vica astefanei se plange ca i-a dat in campanie 5000 de euro lui nichita si acum nu are ce face trebuie sa ii scoata de undeva I-a luat nichita banii si nici nu l-a pus vicepresedinte la psd Oare cat o fi dat altii?

 • Eu stiu ca aparatele care sunt aduse prin proiect, staul la Astefanei acasa. Invata fiusu sa cinte si foloseste aparatura, ca doar tatasu e primar. Bai hotilor profitati cit mai puteti, ca atit e al vostru.

  • Vreau si eu card, cu cine iau legatura? In primarie cand am fost odata la primar facea o asigurare de locuinta la cineva. Numai la castig ii este gandul. Al dracu de „BORTAR”

 • Mare vedeta e primarul asta! Unde l-ati gasit si la ce scoala a fost pregatit? Nu-i luati exemplul, ca banuiesc ca asta isi doreste. Succes !

 • Noi cei de la ajutorul social, va rugam sa va autosesizati si sa veniti la Primarie sa faceti o ancheta sa vedeti ca nu spunem minciuni. Primarul ne-a chemat ieri la Primarie cu buletinul si a spus ca este obligatoriu sa facem card. Noi astazi am aflat de la oamenii care stiu a citi ca mai cheltuim bani cu deplasarea, cu comisionul. Nu mai ramanem aproape cu nimic, ca doar nu ne da nimeni degeaba banii, muncim. vICELE NE-A SCOS UNTUL DIN NOI, AM MUNCIT MAI MULT DECAT ERA NORMAL IAR ORELE LE-AM TERMINAT. Nu mai fac nimic, ma las pagubas.

  • Daca sunteti intrebati sa recunoasteti ca ati fost fortati si ca ati facut treaba mai multa decat trbuia. Primarul si vicele vor primi amenzi. Semneaza garcea de la Sarca.

 • Eu sunt de acord cu cel care a spus sa ne facem card, dar sa ne dea bani, nu amageli, biscuiti, suc. Noi depunem efort. Poate Disca ne va da mai multi bai ca lui Pricop nu-i place fotbalul.

  • Domnule primar, stiti si eu doresc card, dar sa-l alimentati de acum ca sa va pot vota cind veti candida. Dar sanu mi luati comision, ca ma supar.

 • Si eu vreau card. Dar comision nu mai dau pentru ca primarul cind are nevoie de brinza la mine vine. Este om bun, ma inteleg cu el ii tin oile si nu mi da nimic, dar are el grija cu suhatul.

  • Chiar acum am auzit la postul ROMANIA TV, cum Primarul spune minciuni cum ca a convocat oamenii ca sa-i planifice. Dar de ce cu buletinul domnule primar?

   • Cind nu minte Primarul,la ce ia convocat pe oameni,la ce sa-i planifice,aha,la mormintarea lui sau a lui Fotache,sa nu spuneti ca isi da demisia Astefani,nu cred,ca asta mai bine o f-u-t-e pe masa,decit sa-si dea demisia,ca a tras si cu dintii ca sa mai prinda si mandatul asta ca sas-i termine Vila din Tg-Frumos,daca isi da demisia cine mai ia comisioanele,sa ajunga la Mikere toate,nuuuuuuu,mai bine streangul in git,huuuuuuuuu,la puscarie cu voi neispravitilor,avortatilor,da aparatura de la ue,unde-i Primare,se foloseste de ia prostalanul ala ghebos de fiitul,care habar nu are ce-i cu el,huuuuuuu,lepadaturilor,ati furat toata PRIMARIA.

 • Da are dreptate anonimul si eu am vazut si auzit la r tv . Dar de ce sa-i chemati pe toti asa deodata. Pana acum cum ati procedat?Cine mai face salubrizarea? SAU exploatezi oamenii asa cum iti doreste inimioara, domnule primar Astefanei?

  • Cine-i acest Astefanei, primar la Filiasi? Are legatura cu Asrefanei de Baltati? Cel de la filiasi pare prost, idiot chiar. La Baltati stiam ca sunt Oameni de treaba, dar asa imaginea comunei va avea de suferit. Oameni buni vedeti ce faceti cu asemenea edili.

   • IESENE,cum nu il cunosti pe Astefani? e Primar la borta curului lui nevastasa,si a lui Angela Iordache,nu ati stiut?E stricata imaginea Comunei din mandatul trecut,nu de acu,ca el atita stie,atita face,el si clica lui de ordinari parsivi,daca vii in Comuna noastra si intrebi lumea de Astefani,fug toti cind aud de el,ca se tem sa nu le cereti comisioane.Astia sind EDILI de BALTATI,care cu clica lor,au stricat imaginea Comunei cu fetele lor.

 • degeaba barfiti . Dna Angela este o femeie de treaba , frumoasa , desteapta , familista convinsa . va este ciuda pe ea…crapa fierea in voi …ca este o doamna cu potential si de ce nu o viitoare primarita . nu va mai framantati pana la alegeri mai sunt 3 ani si e mult pana maine .

 • e pacat ca in lupta voastra politica va folositi de numele doamnei Angela , sunt putini cei din aceasta comuna care isi fac datoria cum si- o face ea , daca cineva are ceva de comentat sa de’a nume si cu subiect + predicat sa faca cunoscut ce stie . nu faceti decat gargara …comentati aiurea pe un subiect de ***** pe romaneste …stai voi si asteptati sa se intoarca cu fata la spusele voastre …dar pana atunci luati un scaun si asteptati sa-i poese .

 • ovidiuleee faci praf degeaba , lumea evolueaza , va veni vremea cand toata lumea o sasi faca card mai degraba ne ai da tu buletinele inapoi pe care le tii la magazin unde vinzi doar tigari de contrabanda votca parsiva ca tine si alte cacaturi .

 • Degeaba o barfiti voi pe dna. Angela, caci grasanca de fiicasa a fost prin sat si a facut carduri, caci si mie mi-a facut! Huuuuuu

 • Cardul este un element indispensabil, dar nu pentru aceasta categorie de oameni sarmani! Mai intai trebuie educatie, instiintari, discutii etc.,apoi de facut card in cunostinta de cauza. Asa se face domnule Asatefanei, nu abuziv.

 • fratilor ati luato razna puneti in discutie persoana unei doamne pe care multi siar dorio sa o aiba partenera de viata de servici sau prietena . nu se coboara la nivelul vostru celor care o jigniti sau incercati sai faceti rau si sai compromiteti familia cariera de un bun asistent medical . daca mai continuati o faceti nu ca nu ar fi mai populara si chiar ma puneti pe ganduri daca va candida toata lumea o sa o voteze ..primarita pe primu loc va fi cea mai tare din toate judetele .

 • Oricum dna. Angela ai sa ajungi primarita cand va zbura porcul cu cotetul in cap. Esti o analfabeta si mai vrei sa conduci si o comuna.Vezi-ti lungul nasului!

  • Buna echipa fac astia,Astefani prost dintro borta,si Angela o proasta de la padure,bai ca bine va mai potriviti,Astefani de asta se duce pe la ia,ca are prostoiul ala a ei mare si nu poate sa mai f-u-t-a,ca doarme in cur in fotoliu,ca in pat ca oameni nu poate ca-i bou mare si se inadusa,si se duce Astefani si io mai pune,ca daca femeia e tinara si o maninca,asa ca veziti de prostii tai de la padure si ial si pe prostul de Astefani,si clica lui,si ducetiva unde a intarcat dracu iapa,si lasa-i pe ce-i care sint capabili sa conduca COMUNA.

  • Domnilor va certati ca nu aveti candidat la primarie, vin eu stati asa! Nu am candidat, dar in fata lui Astefanei cu siguranta voi castiga.Iar daca candideaza aceasta doamna, cu tot respectul ma retrag si o sustin. Dar cand ajunge acolo sa nu faca ca Astefanei. Muierile sunt tentante.

 • poate a venit si vremea femeilor in acesta comuna ..voi cei cu mamaliga pe dinti vedetiva de lungu nasului si de buruienile din ograda .. ea ne ajuta mereu cand avem nevoie de ceva zi – noapte indiferent de ce sa intamplat asa ca pupati in cur pe alt cineva lasatio cu viata ei de doamna BINEE nu mai fiti invidiosi ca nu ajungeti niciodata ca ea . va pup din mers

  • MIHAI CU DISCA fac echipa buna. Am vazut ce au facut. Cu Vica mergem inainte in primul pod. Fotache va veni sa-i suga mielul iar frumoasa il pupa in talpi. AMIN.

 • exvice vrei cu orice chip primar dar uitate in ograda ta ai uitata cand vindeai moare la litru , ai alungato pe mata din casa si pe tactu il tii intrun cotet . ce fel de om esti aratati adevarata fata pe care o ai NU VEI FI NICI O DATA PRIMAR ESTI UN 0 BARAT . NU MAI FRAIERI LUMEA CU CARTOFI STRICATI SI ALTE LUCRURI NEFOLOSITOARE .

  • Mai Riciu,mincamei Cariciul,tu vb,da mata cind vindea la magazin in Madirjesti,sti ce poama buna era,mama soacra,nevastata era un pui de tiganca stii asta nu,ca doar le cunosti neamul,de asta te-a lasat,ca erai un neispravit,nu facea-i nimic,asa ca uitate in curtea ta,nu bv de altii mai cracanatule.

   • Auzi mai RICIU,o fi vindut el moare la litru,dar cistiga un ban cinstit,nu ca tine cu curul si cu gura,de Primar o sa fie fii sigur de asta,ai sa vii si o sa-l pupi in cur,ca sa-ti dea si tie un post,o fi dat el cartofi,dar voi ati dat pui si altele de la Kosarom,vati facut obligatii,dar el a facut singur fara obligatii la altii,a fost destept si drept,si voturile tot pe dreptate si adevar lea cistigat,nu ca voi cu minciuni si promisiuni,si obligatii la altii.

 • Domnilor nu va mai legati de Astefanei (ca primar) pentru ca de fat nu conduce el comuna.El este mult prea redus ca sa o faca.Comuna este condusa dupa interesele lui Corneanu sau Apostol de la Avitop.Intrebati la Sarca catu oameni au pamant in statiune si nu l-au putut revendica nici pana acum. Rusine pentru asa zisul primar de Favorit Astefanei.

  • Aveti dreptate dl Cordoneanu,nu Astefani conduce Comuna,ca nui capabil de asa ceva,are Consilier personal,pe Frumoasa Mihai,si din umbra conduce CORNEANU si APOSTOL de la AVITOP,CORNEANU are de dat o groaza de bani la buget,dar Primarul nu are curaj sa-i ceara socoteala,ca la sustinut doua mandate,adevarat ca la SIRCA sint o gramada de oameni care au pamint in pepinera si nu lau putut revendica,ca le pune bete in roate ASTEFANI si CORNEANU,rusine sa le fie,BARBARILOR.

 • bravo celor care vor primari. numai sa fie competenti si sa se tina de cuvint fata de oameni. eu as desfiinta primaria Baltati. maninca banii oamenilor degeaba.

  • Trimiteti fratilor controale la aceste buticuri de doi lei. Daca se face evaziune trimiteti, dar cu cardurile sunt de acord ca domnul primar a spus ca este obligatoriu si il cred este o persoana de incredere.

 • huuu hoti postasi ce sunteit . dati pensiile si alocatiile cand va vine curu in cap voua si mai aveti gura mare de angela sa va fie rusineee . a venit vremea sa trecti la munca sapa in spate si hai la prasit ca toti aveti gura mare dar lumea merge inainte vremea voastra a apus .

 • Sa va fie rusine ca va luati de postasi. Ei nu au nici o vina. Voi politicienii faceti ce doriti. Noi muncim pentru cativa bani vreo 650 lei salariu. Noi vrem sa ajutam oamenii. Stiti ca noi muncim mai mult ca primarul, avem gestiune, primarul are aparat de specialitate, mai ia comisioane, nu mai spun de Angela, cite favoruri are si cite primeste de la oameni.

 • Dna. Angela nu te stim la fata dar am auzit ca esti o mare profitoare si iti place sa amagesti lumea.Ai mai venit si prin Sarca si ai pacalit lumea!Sa-ti fie rusineee!!Daca te mai prindem prin Sarca iti rupem picioarele!Daca tot esti marea asistenta cauta-ti de treaba ta si nu mai pacali oamenii.

  • Facem card, dar cand faceti o sedinta cu cetatenii din comuna sa-i anuntati ca este obligatoriu sa ai card? Ai ocazia de ziua comunei. Halal HOOT.

 • va agitati degeaba politica o fac tot ei cei care au fost inainte sunt si acum chiar mas bucura sa vina in politica si fete noi asa cum este angela cred ca ar schimba ceva . mam saturat de mincinosi si perversi din ambele tabere continuati asa ca o sa se aleaga prafu de voi sarlatanilor

 • bravo angela BRAVOOOO ESTI CEA MAI TARE …DALE PESTE NAS NU TE LASA INTIMIDATA…VEI FI CEA MAI BUNA PRIMARITA PE CARE A AVUTO ACEASTA COMUNA SI NU NUMAI ..CEA MAI BUNA DIN TOT JUDETUL .

 • huuuuuuuu sa o pupati fix in cur ca aveti unde e mare si frumos …nu va mai luati de ea…nu vedeti la tot pasul persoane asa si nu a facut rau la nimeni

  • Daca ati ajuns s-o vreti pe aia primar,inseamna ca o sa ne stearga Doamne,Doamne de pe fata pamantului,iar la ajutorul social o sa ajungem toti cei peste 2000 de locuitori ai comunei.Si daca va face aia ceva cand sunteti bolnavi,ii datio cat nu face,mai bine draga asistenta ia si mai spala,fa putin curat,apreteaza,spalati aparatul bucal si cel de reproducere,ca imi vine s-0 iau la fuga.Sfatul meu este sa te apuci de o dieta,ca s-au terminat proviziile de la Cosarom si trebuia sa-ti faci carnita la gratar,nu in untura.Sa iasa primar cel care stie sa puna interesele comunitatii,inaintea familiei,pe acela sa-l alegeti.Ati ghicit,dl vice.Noi,adica mai multi te sustinem,cvapul sus.

 • Mai lasati primaria,nu mai este nimic de furat, Astefanei suge tot. Tot comisioanele vor fi cele care nu pleaca, se vor gasi metode in continuare, de furat, desigur. Astefanei si mafia nu dispar.

  • Astefanei, cheama mafia din Baltati si fa card, nu la amarati. Ai vazut la Romania Tv ce minciuni ai spus, cine te mai crede? Esti un papagal de colivie.

 • Este adevarat,cand mai ajungea dl vice acasa,daca toata ziua era pe ulitele comunei?Ce vedea ca este de facut,a doua zi facea.Sa vorbim si ceva adevarat,sa spuna cineva daca a avut o problema si dl vice nu l-a ajutat?Nu poata sa spuna nimeni,invidiosi si rauvoitori sunt pe toate strazile,de fapt nenorocirea este ca actualul primar face doar cei trece prin bibilica si niciodata in interesul cetateanului.Treziti-va romani!

  • Pt BIA,ai grait un mare adevar,cand era Pricope Vice unbla prin toate satele sa vada ce mai e de facut,si pe cine mai poate ajuta,dar de cand lau dat afara,comuna arata ca dupa razboi,adevarat,ca prin sate mai umbla,Fotache,Angela,si toata gasca de depravati si avortatii lui ASTEFANI,dupa comisioane si altele,numai sa faca bani,sa vina si la mine,sa-mi suga P-U-L-A sii platesc,la dau si comision prin toate partile,huliganilor ati facut Comuna de ras.

 • Sa stiti k eu skriu ce spun bunicii. Au spus ca le pare rau ca a ales un asemenea primar. Dar card nu face desi au pensii. Sunt multumiti ca postasul bate in poarta si vorbeste frumos cu ei. Sa=i fie rusine la primarul Astefanei. La colhoz cu el.

 • Eu sunt specialist in constructii si can imi da oamenii bani ar trebui sa-i pun pe card. Voi merge la primar sa-mi faca card. Am nevoie de el este primar si cu asta basta. eu vad ce spun oamenii, dar nu am ce face. este neamul meu si gata.tac din gura.

  • Suntem un grup de tineri din Baltati si dorim sa ne inscriem in ATCB. Dar daca ne faceti card, ne dati si bani in cont, nu numai voluntari, apoi mai vedem noi pe cine vom vota. Deocamdata suntem dezamagiti, domnule primar.

 • Mie imi pare rau sa spun, dar doamna doctor Iordache Angela, mi-a promis ca daca imi fac card imi acorda unecograf gratuit. Nu stiu ce comisioane se retin, dar de rusine am facut.

  • Si mama a fost chemata de doamna Iordache, la centrul de zi pentru batrani sa faca un consult si a crezut ca nu trebuie bani, dar i-a cerut 30 lei. Mama nu a avut si a fost certata.” Ce sunteti invatati numai cu pomana?”. Asa s-a rastit doamna la mama. Acum cu cardul nici mama nu este de acord, a vazut si la RTV, cum primarul a mintit.Acum este dezamagita.

   • Nu se poate asa ceva,Primarul Astefani,un mincinos,un analfabet care nu stie ce-i cu el,daca ai pui buletinul an mana si-l antrebi cum al cheama,habar nu are,pe Astefani poti sa-l prinzi si cu p-u-l-a an cur,ca tot spune ca nui adevarat,ala care zicea de Angela ca are curul frumos,cred ca iai dat limbi de stii cum e,e bine ca faci tu curat la p-i-z-d-a ei dupa ce f-u-t-e Primarul,ar trebui sa-i ceri comision la Primar ca-i faci serviciul asta.DEPRAVATILOR.

 • NOI VREM CARDURI,dar sa aduca primarul banii acasa. Daca se spune ca Doamna doctor umbla prin sat si vor face tandem la alegeri, ma supun atat eu cat si restul familiei. Mai bine plecam in alta comuna, dacai asa cum se comenteaza aici.

 • Pentru toți asistații sociali care au postat mesaje, vă transmit că sunt uluită să văd că vă plângeți că încasați doar 70 lei social și veți refuza în viitor să prestați munca în folosul comunității. Dar bani pentru serviciul de internet (care costă 45 lei pe lună) de unde aveți? Ovidiu Pricope! învață să pierzi cu demnitate, nu te mai smiorcăi ca un plod de țâță ci fii bărbat frate!

 • Din cate imi dau seama acest articol a fost de bun augur pentru cetateni.Nu stiu ce va apucat pe toti deodata si sunteti nemultumiti de Astefanei si Angela. Eu cred ca astia sunt si cu astia mergem inainte. Dar pana intr-o zi cand lumea va face o revolutie. Sa le fie rusine cu comisioanele si cardurile lor. Am citit cu atentie toate mesajele si mi se pare incredibil cum ati putut indura atat de mult. Data viitoare sper sa nu va inselati.

 • băââi!…. hâc!…eu cu cine trebuie să votez? Cu Ovidiu??? hâc! pardon! vă rog să mă ssscuzaaațiii ! hâc! Dar peste trei ani dă de băut?? Daaaa??? hâc! șiii înainte și după alegeri…hâc! indiferent de rezultatul alegerilor?? hâc!

 • P.S. După cum vedeți cetățeanul turmentat inventat de către mine este la fel de real ca și asistatul social inventat de către ovidiu pricope (n-am greșit scriindu-ți numele cu litere mici, deoarece nimicurile se scriu cu litere de-o șchioapă). Nu-ți mai linge rănile ovidiule… și nu spera într-o așa zisă revoluție, deoarece cetățenii comunei mai au și cap și nu doar pulă!!! Iar pentru cei care vor să strice sărbătoarea comunei, vă avertizez dragilor, că v-așteaptă ani de pușcărie pentru instigare la mesaje calomnioase și la tulburarea liniștei publice. Dacă vă veți vinde sufletele (că mințile le-ați dat pe băutură), vă meritați soarta! La muncă cu voi și nu mai așteptați să vă plouă-n gură pe degeaba, …în rest doar vorbărie…că de fapte nici măcar ovidiu nu este capabil să se țină!!

 • Sa mai spun si eu ceva , desi nu cunosc prea bine situatia de la Baltati, eu cred ca toate lucrurile s-ar putea rezolva prin dialog. Cu nepasarea nu facem nimic. Am citit mesajele, dar cei incriminati nu au raspuns, doar sporadic. Se vede cu ochiul liber ca sunt vinovati. Dumneavoastra aveti puterea sa-i condamnati prin simplul fapt, sa nu mai votati, sau sa cautati un om bun, cunoscut, nu partid sau interese, adica mita electorala.

  • Bine spui mai turmentatule. Dar de unde stii tu k ovidiu da de baut, ai luat-o si tu in gura? nu stricam noi marea sarbatoare ca doar nu i a voastra. sa l pupati pe ovidiu in kur

   • L-aș pupa…dar mi-e c-o să-mi pută gura a căcat. Așa că te las tot pe tine să te-n-cumeți în a-l pupa mult și bine cu tot neamul tău de pupiști curiști!

 • ma uit aici si din ce am citit de la o posta vad ca cei care se dau mari comentatori si se baga in seama ca ei stiu tot, ca e primarul corupt, ca cutare gabor sta la bar, ca asistenta face carduri etc..nu-s decat
  1. cei care nu au ajuns la ciolan
  2. cei care au pus man pe ciolan da au supto ca sunt prosti
  3. cei care sug maciuca alorlati care au iesit de la putere
  4.cei care sug maciuca lu ala care a dat pontul la BZI..nenea ovidu care este intrigant de meserie, profitor si contrabandist de tigari,

  • 5. cei care au fost luati la maciuca de primarie, politie, doctorita, asistenta..adica pleava..niste boschetari, hoti de rand, betivi, vurve..mai ales aia care te-ai semnat Ionela.te stim cine esti vagaboanto..
   6.vechii bagatori in seama nemultumiti care nu au ce face..
   tuturor plevelor va transmit sa mergeti in baraj sa va inecati, nu pot sa cred cand vad cat s-au inmultit prostii in Baltati..
   mai dobitoacelor..de unde cunoasteti voi ce e cu cardurile..?? da nu are a face..aveti spectacol ca de mers la munca nu stiti. javrelor

 • Este rusinos sa vad ca fostul viceprimar Ovidiu Pricope o incrimineaza pe Angela Iordache si-i aduce atatea calomnii femeii. Poate ar trebui sa va informati d-le ex-vice de la bolnavii care au apelat la serviciile dumneaei indiferent la orice ora din zi si din noapte, ce fel de om este. Nu-ti este rusine ca pot vedea copiii aceste mesaje?

 • Tine-te tare! nu baga la suflet rahaturile astora (astuia, numit ovidiu). Asta isi face campanie electorala de cand a venit vice. mai nou duce lipsa de inspiratie la mesaje mincinoase si te-a luat in colimatoriu. Poate intr-adevar trebuie sa te gandesti sa candidezi Angela, ca sa ajungi macar vice, si sa-i arati astuia= numit un nimeni, ca ai mai multa vână decat el ( de ovidiu vorbesc), sa-i arati astuia ce inseamna sa porti cu demnitate coaiele, ca el doar se opareste cu ele.

 • Cei care il acuzati pe ovidiu va inselati, nu-i merge netul de vreo 2 zile, nu da el asemenea mesaje. Dar gura omului nu o poti opri, asta e. Am vorbit cu el le telefon si i-am mai citit si lui din comentarii. A spus ca nu-i frumos ce se discuta.

  • Puteti sa va informati ca a fost la Iasi cu sotia. In siraj s-a intalnit cu mine si nu am discutat nimic de politica ci de concediu

   • Daca ti-ai dezvalui identitatea, poate ca ti-as da un telefon sa-mi dai mai multe detalii. Dar de curiozitate intreb…plecarile lui Ovidiu sunt precum mersul trenurilor si aflu la minut deplasarile sale? pe cine crezi tu ca prostesti?

 • Prietena draga..vreau sa-ti spun ca parerea mea ramane neschimbata indiferent de ce inventeaza unii doar ca sa te denigreze. Mi-ai sarit in ajutor de fiecare data cand am avut nevoie si nu a trebuit sa-ti platesc atentia acordata. Ai facut lucruri frumoase pentru mine si cred ca pentru multi altii din aceasta comuna. Invidiosii folosesc doar minciuni pentru a te jigni. Vinovatii vor plati! S.R.I.vegheaza!

 • L-am sunat pe Ovidiu chiar acum, se uita la meci, si a spus ca-i pare rau daca comentatorii se refera la Angela. El nu are si nu a avut niciodata nimic de impartit cu ea. Tot respectul pentru familia ei. Dar zice ca de primar nu-i pare rau si este de acord cu cei care il critica.

  • e de acord cu cei care il critica? aaa…adica ovidiu a inteles ca a gafat si intr-un fel îi pare rau de situatia creata si este de acord cu cei care il critica! Deci isi asuma responsabilitatea zvonurilor lansate! Bun!! Ovidiu va ajunge primar! ( in alta viata)

 • Primarii se comporta precum vatafii, jumulind si spinzurind in legea lor in majoritatea satelor. Nimeni nu poate obliga oamenii sa ia carduri bancare, e o aberatie si daca e adevarat, trebuie sanctionata in mod exemplar. Daca banii sint depusi in banca direct, intr-un cont deschis in prealabil de persoanele respective, atunci trebuie se face numai printr-o lege la nivel national data de ministerul in cauza.

  Reiese ca oamenilor le-au fost deschise conturi personale in mod ilegal. Ce se-ntimpla cu parolele? Banca in sine este vinovata pentru ca nu poate deschide conturi oamenilor in mod independent. Deci sint conturi fictive, ilegale, frauduloase.

 • Am mai intrat si la alte articole publicate de acest ziar, dar ca la Baltati nu am vazut asa multe comentarii. Dar am observat ca numitorul comun este primarul de Baltati.Este asa de important, sau dumneavoastra il faceti important, dar din comentarii rezulta ca este un comisionar, ciubucar. Tineti-o tot asa . Sunteti cetateni careia ii pasa de comuna.

 • de ce nu bagati la cap ca BCR si-a mediatizat si implementat un plan de afaceri personal de instituire a acestor carduri si bancomate in multe alte comune. De exemplu Braesti, dar cum aria de referinta a mesajelor calomnioase se refera doar la primarul Astefanei, nu-l intereseaza pe Ovidiu alt primar. El are o poliță de plătit lui Astefanei. Si cum in lupta dreapta nu se poate lupta cu el, cauta, aduna si difuzeaza barfe pe care le ridica la rang de adevaruri gogonate.

  • Borbesti ca un adevarat „bancher”…stim cine esti…Da, politele se platesc, dar uita-te intai in curtea ta. Cu ce moneda dai, cu aceea vei primi. S-a inceput un razboi, va continua. Nu-ti place…asta e. Da sfaturi celui care nu stie dacat sa calce peste cadavre si sa-si aduca acolitii langa el.

   • „Lupta dreapta” zici? Dar cine loveste pe la spate permanent? Uite ca te mai si molipsesti de la cei care te musca din partea dorsala (mult prea academic pentru unul ca Astefanei).”Barfele” sunt chiar adevaruri, dar daca supara, e problema ta.

   • Din mesajul tau subtil inteleg cine esti. Dar cine sunt eu, te inseli ca vei sti vreodata! Jur ca nu am de-a face cu politica! sunt doar satul/satula de porcariile si jegurile pe care le aruncati in curtile altora. Cât priveste amenintarile, nu ti-as dori sa-mi cunosti tăișul vorbelor aplicate-n fapte. M-am tot saturat sa te tot aud cum Ovidiu face, Ovidiu drege… cand de fapt Ovidiu plange ca un bebe smuls mult prea devreme de la țâța mamei. Diferenta care face sa ma diferentiez fata de altii si fata de tine, este aceea ca am muncit si am promovat pe criterii profesionale si nu platind pe altii sa ma voteze.

    • O sa stiu la randul meu sa platesc o datorie daca o s-o am vreodata fata de tine si daca va fi cazul in viitor. Acum sunt doar ofuscat/ofuscata ca aduci in vizorul cetatenilor cat de cumsecade si harnic ai fost tu, dar te doare-n cur de fapt(si nici acolo) ca implici in planurile tale de razbunare familia Iordache. (Angelei chiar nu i-ar sta rau in pozitia (pardon, postura) de cel putin de viceprimar, si fereasca sfantul sa-mi mai calci (caci) familia mea vreodata tu sau mama ta, pentru ca ma enervez rau de tot si de-abia atunci vei afla ce-nseamna in „sabii sa ne taiem sau in iuteala vorbelor sa ne-ntepam”. Si ca sa stii, mesajul meu vine din partea unuia/uneia care e un bun psiholog (ce nu citeste printre randuri), are experienta manageriala in mari companii, si nu se lauda cu realizarile sale, ci lasa pe altii sa-i aminteasca despre ele.

     • In ceea ce priveste razboiul, eu unul/una cu tine nu duc. Sunt doar scarbit/scarbita, de atitudinea ta nedemna de o persoana care a ocupat functia de vice (chiar si doar pentru un an, ca in veci nu mai prizi sefie pe la primarie, atata timp cat sunt capabil/capabila sa-mi aduc aportul ca si PR al unui canditat la primaria Baltati. Daca iti plac provocarile, eu accept sa demonstrez ce-am declarat!! Ne vedem si ne vom auzi dupa trei ani. Cetatenii comunei Baltati merita respect si vor primi educatia cuvenita pentru a sti sa voteze un candidat la primarie cu mintea si cu sufletul curat, nu sa acorde vot sub abureli electorale si alte marsavii. Paaaa!!

     • Esti un prost psiholog si la fel de prost detectiv.Nu mai spun ca si limba romana e o necunoscuta pentru tine („aduc aportul” !!!).Incearca sa ameninti mai putin…stii tu de ce…La barfa se pricepe toata lumea, mai putin la lucruri bune, concrete.

     • APORT = CONTRIBUȚIE MORALĂ, INTELECTUALĂ SAU MATERIALĂ. În cazul de față de referință este aportul moral acordat unei persoane. Dar nu mă deranjează aspectul criticii tale decât într-o privință: dacă ți-ai găsit să comentezi limbajul folosit de către mine, de ce nu supui corectării tale superavizate, a acelor postări greoaie-n exprimare și cu grave greșeli gramaticale și de redactare. Mai analizează și „La barfa se pricepe toata lumea, mai putin la lucruri bune, concrete” și-ai să vezi incoerența exprimării tale. Ce te face să crezi că ești un bun cunoscător al limbii române? Ce te recomandă?

     • Cuvântul românesc “aport” provine din franţuzescul “apport” ( contribuţie adusă de cineva ), care, la rândul lui, provine din verbul “apporter” care înseamnă “a aduce”. Deci.. da-te mai putin destept.

     • Decât să-mi fi dat copy-paste cu trimitere vizibilă la dex, ar fi fost mult mai indicat să scrii simplu: pleonasm. Am ridicat mingea la fileu odată pentru “retur“, așteptându-i explicația semantică pe care nu a reușit să o ofere, deși mi-am dat seama în mod clar unde era aluzia. Intuiesc că în mintea sa noțiunea de pleonasm era prezentă, ( ca de altfel și la tine), dar nu era capabil să definească stilul lingvistic utilizat.Prin însăși explicația pe care am oferit-o aport=contribuție ( care la rândul său, contribuție înseamnă o parte adusă de către cineva, ) i-am lăsat respectivului/respectivei șansa de a scrie că am utilizat un pleonasm. Vii tu acum d-na “limba română“ și faci același lucru, consacrându-ți timpul cultivării mijloacelor de exprimare corectă, dar omițând să accentuezi că obiectul discordiei îl reprezintă acest fenomen stilistic numit pleonasm, care constă în repetarea unor cuvinte cu același sens.

     • Pleonasmul utilizat de către mine a fost exprimat nu din necunoaștere ci mai mult din neatenție (era ora 00,45 când am trimis mesajul meu-cel puțin eu am o scuză, ora înaintată, dar tu?? ) Îmi dai copy-paste cu trimitere la dex, și te crezi tu mai deșteaptă decât alții. Am accentuat că dureros pentru mine nu e faptul că sunt corectat/corectată, dar nu vedeți (cei de-alde tine), parul din ochiul vostru. La așa tată, așa fiică (e doar o altă figură de stil personală…). Totuși, te apreciez că măcar ai sesizat fenomenul și legătura etimologică a acestor îmbinări de cuvinte, chiar dacă ți-a fost dificil să prezinți succint definiția pleonasmului. Așa că…. această construcție pleonastică folosită s-a datorat neglijenței mele nu că ar fi în vogă în vocabularul meu. (Nah! Ca să mă scot!)

     • Dar ce nu pot să-ți iert este faptul că ți s-a pus pata pe mine, pentru simplu fapt că nu a fost pe gustul tău comentariul meu. Și ca să-mi susțin teoria, exemplu cras de pleonasm este expresia utilizatorului sub numele de “gosman“ “ Baltateni, in curand va mai aparea un articol surpriza in care protagonistul principal va fi tot mafia din primarie impreuna cu seful lor. “ (protagonist principal este un pleonasm deoarece utilizează cuvinte cu același sens, adică sunt sinonime, ceea ce înseamnă că unul dintre cele două repetă informația adusă de celălalt. Protagonist=personajul sau interpretul principal. Dacă transpunem ar fi cam așa: personajul principal este principal.

     • Îți recomand ca atunci când îți selectezi un material pentru analiza semantică a termenilor angajați în producerea pleonasmelor, să o faci în mod obiectiv și nu selectiv ca până acum.Să fie clar!!! Eu nu mi-am propus să-l corectez pe “gosman“, ci să-ți dau peste nas fetițo și să-ți spun: te uiți unde-ți place ( aprobând grosolănia exprimărilor incorecte dar care sunt de partea ta ca “suflu politic“ ) și lovești unde nu-ți place ( deși nivelul meu lingvistic este peste medie, ca să fiu modest/modestă). Mulțumesc profesorilor mei din comuna Bălțați și bucurie ochilor celor plecați dintre noi, că vorba lui Creangă…tare s-ar mai fi grozăvit cu cele aflate.La bună vedere, oricine ai fi!

     • retur = Limba română – din punctul meu de vedere este aceeași persoană ce se ascunde sub două pseudonime. Prima n-a fost capabilă să ofere la timp o explicație pertinentă a incoerenței sale verbale și-a crezut că se poate ascunde sub un alt nume, asta doar așa, că trebuia să aibe ultimul cuvânt. Halal învățăminte!

 • Bai,… banca vinde un produs, un serviciu, care in alte conditii l-ar fi incasat Posta Romana, cum aceasta da faliment, BCR (sau orice alta banca, care ar fi putut fi BRD unde lucreaza sotia primarului) ar fi venit cu o alta oferta ( si doar in cazul in care BRD ar fi primit OK-ul ati fi putut sa-l acuzati pe primar de interese obscure). Va dati destepti, dar mirositi a prostie de la distanta. Nu stiti ce sa mai inventati.

 • Am citit cu atentie toate comentariile scrise de”Gogonata” -zis fam Iordache. Este foarte josnic si urat sa-ti dai cu parerea despre un anumit om in conditiile in care nu esti sigur, domnule psiholog. Se vede ca ai interes sa promovezi comisionul. Mai vedeti-va de problemele voastre familiale. Aveti bani imprumutati de la multe familii oneste din comuna.Mai innapoiatii. Daca mai continui cu exemple, iti voi aduce concret lista la cine esti dator de luni bune.

  • esti executor judecatoresc??? daca tu aduci lista iti dau si eu una cu solduri neincasate de la firma la care lucrez. vorbe, vorbe. si la urma urmei: Ce te doare de datoriile altora?

 • Baltateni, in curand va mai aparea un articol surpriza in care protagonistul principal va fi tot mafia din primarie impreuna cu seful lor. Subiectul va fi taxele luate cu ocazia zile comunei, la comercianti. Au inceput sa se stranga probe. Veti vedea cum mafia lucreaza si cine sunt mafiotii care sug sangele oamenilor din comuna.

  • stai sa vezi tu urmatorul articol (deloc surpriza) despre seful tau Ovidiu, cu trimitere direct la articole de lege. O s-o luati peste bot ” bini di tat, bini di tat” vorba cantecului.

 • bai nene, in primaria asta de la baltati chir sunt numai ,baieti destepti’ pe care eu ii numesc javre pupincuriste, ba voi va credeti chiar buricul pamantului ,mafiotilor, ati prostit lumea si acum toata gasca de parveniti va faceti de cap.Cred ca venit momentul sa va linistiti,in frunte cu broscoiulde primar si terminand cu pupincuristii de fotachae si frumoasa doi retardati care traiesc din banii nostrii. De unde p*** mea aveti bani de sarbatori, da ba lumina in sate fa ceva in comuna asta ca ati furat destul

 • Am auzit si eu astazi ce s-a intamplat in comuna noastra si nu gaseam articolul, dar cu ajutorul prietenilor am gasit. Am citit articolul, comentariile si mi-am format si eu o impresie. Daca are importanta pentru cineva o scriu si eu aici ca sa o citeasca cei interesati: Primarul este clar vinovat, Angela mai mult iar fostul vice, il cunosc mai putin, dar din auzite,cred ca el mai face ceva bun pentru noi, fara sa ia comision. Din spusele alor mei va pot spune ca ei vor sustine PNL-ul.Sunt si membri, au legitimatie si gata sunt incantati de Ovidiu. Nu este frumos sa vorbiti urat , vulgar, spuneti simplu si clar ce aveti si gata. Noapte buna.

 • daca mai ajunge si asta primar inseamna ca suntem niste manipulati care nu stim ce vrem nu destul au condus doi CAPisti veniti din borta si am ajuns ultima comuna din judet hai sa mai lasam sa ne distruga si d na asa zisa asistentacare nu vede in fata ochilor decat bani si mancare daca asta doriti asta o sa avem hai sa luam odata atitudine nu vedeti ca nu avem un loc de joaca ptr copiiscolile sunt cum sunt si noua ne trebuie ziua comunei De ce nu afacut si el ca Vatamanul in loc de ziua com sa faca si el cv prin sayele astea sarace de ce ? are interesul luirusine sa ii fie si la toti consilierii sai vedetice baga in ei de ziua com iar pe cei de rand ii lasa se le curga balele asa va trebuie betivanilor si ratatilor care puneti botuln ptr o bucata de salam si ce va mai dau ei in campanie syayi acum si va uitati cum se distreza ei

Adauga un comentariu