Eveniment-Social

Performanta spectaculoasa pentru un elev din Iasi. Este printre cei mai buni matematicieni ai lumii – FOTO

Publicat: 17 iul. 2016

@ Iasul demonstreaza, inca o data, ca se afla pe harta mondiala a celor mai mari orase de unde provin elevi si liceeni medaliati la importante olimpiade internationale scolare @ Astfel, chiar ieri, unul dintre cei mai buni si medaliati tineri, atat la intrecerile nationale, cat si la cele de peste hotare, anume Ovidiu Avadanei, clasa a XII-a de la Colegiul National Emil Racovita, a obtinut medalia de argint la prestigioasa Olimpiada Internationala de Matematica, desfasurata în perioada 6-16 iulie 2016, tocmai la Hong Kong

O noua confirmare a valorii învatamântului iesean vine de la Colegiul National Emil Racovita, prin rezultatele de exceptie obtinute, la finalul saptamanii trecute, de Ovidiu Avadanei. Acesta este în clasa a XII-a si a obtinut medalia de argint la Olimpiada Internationala de Matematica, desfasurata în perioada 6-16 iulie 2016, la Hong Kong.

Citeste si :  Premiu international valoros obtinut de un elev al colegiului Emil Racovita

De precizat ca, la cea de-a LVII-a editie a intrecerii au participat liceeni din peste o suta de tari si regiuni. Deosebita performanta a olimpicului reprezinta o încununare a eforturilor individuale, a pasiunii, perseverentei, precum si a îndrumarii competente si constante a mentorului sau, profesorul Catalin Budeanu. Evolutia lui Ovidiu sta, de altfel, sub semnul excelentei, înca din anul 2009, de-a lungul anilor de gimnaziu si liceu, el obtinând rezultate deosebite la Olimpiada Nationala de Matematica si Balcaniada de Matematica.

Citeste si :  Au demonstrat ca sunt printre cei mai buni din lume. Iata ce au reusit doi elevi de la un colegiu din Iasi – FOTO

„În ultimii 20 de ani, la Olimpiada Internationala de Matematica, au reprezentat Iasul, în mod stralucit, doi elevi. Ovidiu Avadanei este cel de-al treilea, prin urmare, nu este usor sa vorbesti despre un astfel de copil. Ovidiu este caracterizat de o vointa de fier, iubeste matematica, si-a daruit tot timpul si toata energia matematicii, iar astazi matematica l-a rasplatit. Sunt foarte fericit ca l-am avut elev, ca i-am urmarit si ghidat frumosul traseu si ca, alaturi de el, am acceptat noi si noi provocari matematice, depasindu-mi mereu limitele”, a transmis profesorul Budeanu.

Citeste si :  Rezultate exceptionale obtinute de elevii ieseni la Olimpiada Nationala de Matematica – FOTO

Pe de alta parte, si conducerea colegiului de elita iesean a tinut sa laude si sa aprecieze performanta lui Ovidiu. „Ovidiu este un elev exceptional, care, desi iubeste enorm matematica, nu a neglijat formarea sa holistica, obtinând rezultate remarcabile si la celelalte discipline, fiind în acest an si seful de promotie al colegiului Emil Racovita. Este un elev dornic de cunoastere, care a întâlnit un profesor de matematica dedicat, care i-a împartasit visul, i-a fost alaturi, îndrumându-l cu competenta, rabdare si pasiune. Aceasta întâlnire fericita a determinat evolutia lui si obtinerea acestor rezultate exceptionale”, a declarat directorul institutiei, profesor Paula Gavrilescu. 

Citeste si : O noua realizare pentru invatamantul iesean – FOTO

Adauga un comentariu