Secretele istoriei

Resursele naturale din Egiptul antic

Publicat: 12 ian. 2014
Egiptul este bogat in constructii si obiecte din piatra , cupru si minereuri de plumb , aur , si pietre semipretioase . Aceste resurse naturale le-au permis vechilor egipteni sǎ construiascǎ monumente , statui sculptate , sa producǎ unelte si bijuterii la moda . Sarea a fost o resursǎ vitala pentru mumificare.
Ghipsul era macinat pentru producerea ipsosului .
Formatiuni de roca au fost gasite in indepartatele si neprimitoarele wadis-uri din desertul de Est si Sinai ,care necesitau expeditii mari , controlate de stat pentru a obtine resurse naturale gǎsite acolo. Au fost construite mine de aur in Nubia , si una dintre primele harti egiptene cunoscute reprezintǎ o mina de aur din aceasta regiune. Wadi Hammamat a fost o sursa remarcabila de granit, gresie si aur. Silexul a fost primul minereu colectat si utilizat pentru a face instrumente, lame si varfuri pentru sageti si topoare din silex , fiind cele mai vechi dovezi de locuire in valea Nilului.Egiptenii antici utilizau sulful ca substantǎ cosmetica.  
Vezi si 13 Curiozitati despre Egiptul Antic 
Egiptenii au lucrat in depozite de plumb pentru a extrage minereuri de galena de la Gebel Rosas pentru a produce figurine mici. Cuprul a fost cel mai important metal pentru producerea uneltelor in Egiptul antic si era topit in cuptoare din minereu malachit exploatat in Sinai.
Lucratorii colectau aur din sedimente aluvionare sau prin procesul intensiv de macinare si spalare a cuartitului aurifer.Rezervele de fier gasite in Egiptul de Sus au fost utilizate in ultima perioada , atunci cand constructiile de piatrǎ erau abundente in Egipt.
Vezi si Egiptul antic in timpul faraonilor 
Carierele de calcar se gǎseau de-a lungul Nilului , granitul era extras de la Aswan , si bazaltul si gresia erau extrase din wadi-urile din desertul de est.
Rezervele de pietre decorative , cum ar fi porfirul , gresia, alabastrul si carneolul din Desertul de Est erau colectate chiar inainte de prima dinastie. In perioada lui Ptolemeu si cea romanǎ , minerii colectau smaralde in Wadi Sikait si ametist in Wadi el – Hudi .


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit