Actualitate

SOCANT! Ce s-a gasit la Festivalul Maghiar din Piata Sfatului din Brasov

Publicat: 15 sept. 2019

Imagini socante surprinse de inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului in Piata Sfatului, in bucataria Festivalulu Cultural Maghiar: mancarea servita participantilor era pregatita in conditii greu de imaginat. Comisarul-sef Sorin Susanu descrie imaginile de cosmar gasite in corturile amenajate pentru prepararea mancarurilor.

„Suntem socati. Rar ne-a fost dat sa gasim asa ceva la un agent economic: Resturile de mancare stranse de pe mesele consumatorilor sunt refolosite, revandute. Va dati seama ce inseamna asta. Poate un client a avut hepatita, a muscat din produsul care este apoi revandut. Practic acest agent economic nu are nicio autorizatie din partea ANSVSA. Iar apoi, neregulile continua mi-e greu sa si rostesc ceea ce am gasit aici, nu exista o delimitare intre zona destinata prepararii produselor si cele de resturi menajere. Recipientele pentru pastrarea ingredientelor sunt murdare, sparte, ciobite astfel ca exista riscul ca aschii din aceste recipiente sa ajunga in mancare, iar resturile alimentare sunt pastrate tot in zona de preparare a alimentelor. Este un haos total.

Cat despre buteliile care sunt folosite la gatit, lucru total interzis in acest loc, acestea sunt improvizate intr-un mod cutremurator. Este o minune ca nu a sarit totul in aer”, a spus Sorin Susanu, potrivit brasovstiri.ro.

De altfel, festivalul nici nu a primit autorizatie pentru prepararea mancarurilor in Piata Sfatului. Conform unui regulament de organizare a evenimentelor in aer liber, aprobat de Primaria Brasov, in Piata Sfatului este interzisa cu desavarsire folosirea focului deschis. Desi a fost deschis inca de joi, si se stia ce se intampla acolo, Primaria a inchis ochii la neregulile din Piata Sfatului.loading...

Comentarii
  • Daca tot e festival maghiar, sa manance ungurii preparatele servite…..poate mai scapam de cativa bozgori.

    Ce mi-ar placea sa fi luat Dinca cateva unguroaice cu masina.

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit