Actualitate

TUPEU INCREDIBIL! Relu Fenechiu ii cere lui Zgonea sa-i gaseasca la CCR „portite” de scapare din inchisoare. Cere modificarea legii

Publicat: 14 apr. 2016
Fostul deputat Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de inchisoare in dosarul „Transformatorul„, a trimis o petitie presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, prin care ii cere sa solicite Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) lamuriri legate de o exceptie de neconstitutionalitate privind un articol in baza caruia au fost facute condamnarile. Fenechiu a facut aceasta solicitare intrucat presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului li se comunica sesizarile cu privire la exceptiile de neconstitutionalitate, iar acestia pot sa trimita punctul lor de vedere.
„In ultimul timp mai multe persoane au ridicat exceptii de neconstitutionalitate privind articolul 13(2) din legea 78/2000, care prevede ca in cazul infractiunilor de abuz in serviciu sau de uzurpare a functiei, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, limitele speciale ale pedepsei se majoreaza cu o treime”, a spus Fenechiu, acesta considerand ca prevederea trebuie abrogata pentru ca folosirea sintagmei „folos necuvenit…pentru altul” „permite o interpretare discretionara”, prin repetarea unei prevederi deja existente din Codul penal privind luarea de mita si prin „atribuirea unui sens impotriva rationamentului juridic”. Fostul ministru se declara nemultumit ca atat el, cat si alte doua persoane din conducerea firmei sale au fost condamnati pentru complicitate la abuz in serviciu la cate cinci ani inchisoare si au fost obligati la plata unei sume egale cu sumele incasate de firme, desi nu a fost retinuta si nici macar suspectata de catre instante vreun element care sa duca la suspiciunea ca functionarii publici din conducerea Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova ar fi solicitat sau primit vreun avantaj ca a urmare a contractului incheiat cu firma lui Fenechiu.
„Eu consider ca legiuitorul prin avantaj patrimonial pentru sine sau pentru altul a gandit obtinerea de catre functionarul public, direct sau prin interpusi, a unor avantaje. Eventuala incalcare a prevederilor legislatiei privind achizitiile publice putea duce doar la sanctionarea contraventionala a functionarilor publici responsabili, in conformitate cu legislatia achizitiilor publice si nicidecum incadrata ca infractiune asimilata celor de coruptie”, a argumentat Relu Fenechiu. El i-a cerut lui Zgonea sa solicite CCR sa se pronunte in mod specific asupra aspectelor sesizate de el in scrisoare si sa inainteze petitia Comisiei juridice „pentru dezbatere si eventual modificarea legii 78/2000 in scopul clarificarii ei”.
Petitia fostului deputat a fost trimisa de Biroul Permanent Comisiei juridice, care urmeaza sa se exprime pe aceasta tema. Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut, in 30 ianuarie 2014, pedeapsa dispusa in 12 iulie 2013 de un complet de trei judecatori in cazul fostului ministru si deputat PNL Relu Fenechiu, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, acesta avand de executat cinci ani de inchisoare. La aceeasi pedeapsa au fost condamnati fratele fostului ministru al Transporturilor, Lucian Fenechiu, si Mihai Bogdan Damian. Ioan Turbatu, director general al Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova in perioada 2002-2004, si Ion Marghidan, director general al aceleiasi institutii in perioada 2004-2005, au fost condamnati la cate sase ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu in forma calificata. Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova in perioada 2002-2005, a primit o pedeapsa de sapte ani de inchisoare cu executare si cinci ani interzicerea unor drepturi, pentru abuz in serviciu in forma calificata. Instanta a mai dispus ca cei sase inculpati sa plateasca, in solidar, peste 5,7 milioane de lei, reprezentand daune materiale catre SISEE Moldova. Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in iunie 2012, in dosarul „Transformatorul”, fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.


loading...

Comentarii
  • Reprezentantul evreilor in loja masonica a Iasiului, Fenachiu ma mir ca nu iese mai repede din penitenciar, oare masonii il vor inlocui cu altcineva, se practica si acolo
    asa ceva, ce zici draga Mihaita asa a fost si in privinta ta? Atunci trebui sa-l felicitam pe Dan Carlan si deopotriva pe Mihai Chirica?

    • Vorbe de oameni de teapa lui masonu de Fenechiu! Multi din pacate! Matematic daca stapaniti, daca luam raportul dintre furturi si realizari in favoarea Iasiului, la sumele uriase pe care le-a furat(mai sunt dosare, aveti rabdare), realizarile palesc in fata celor care au furat de sute de ori mai putin, chiar daca au facut de zeci de ori mai putin! Ordine de marime dragule, eu am carte!

  • Fenechiu e un CRIMINAL ECONOMICO FINANCIAR care trebuie acuzat de SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE! Nu votati oamenii de pe listele PNL! Fenechiu i-a transferat lui Dan Carlan! Bodea, Alexe, Danga, Balteanu, Bratescu, M. Popa, Liviu Bulgaru, C. Serban, M. Cabalau. Oprea, cu gasca lui de babe securisto comuniste de la uaic, condusa de be.ti.va.nul de Marius Spanu, nici nu putem spune ca vor fi o eventuala BALAMA pentru ca PNL e un adevarat cort ti.ga.nesc!

  • INDIFERENT DE CULOAREA POLITICA A-TI FURAT CU TOTII,D.N.A TREBUIE SA BAGE LA PUSCARIE VREO DOI TREI PARLAMENTARI DOI TREI SENATORI SI DOI TREI DEPUTATI IN FUNCTIE ,ATUNCI ZICEM SI NOI POPORUL ROMAN CA AM INCEPUT LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI,ASA DACA NU RECUPERATI AVERILE ,CA NAVETI CUM CA SUNTETI CUMPARATI SI VOI,ISTORIA SE REPETA ,VEDETI ITALIA ANILOR 80,LUPTA IMPOTRIVA MAFIEI ,A-TI UITATO FRAERILOR,CATANI COMISARUL,ALDOMORO,EROUL ITALIEI,VAI DE MAMICA VOASTRA DE ROMANI PROSTI,VA FRAERESC ASTIA CUM VOR EI ,PACE VOUA POPOR STUPID SI PROST.VEDETI CATEDRALA MANTUIRII PROSTIII UMANE.

Adauga un comentariu