International

A primit despagubiri URIASE dupa ce a stat 16 ani in inchisoare!

Publicat: 21 aug. 2014
1
Un barbat din New York, care a petrecut 16 ani in inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o, a obtinut 10 milioane de dolari despagubire din partea autoritatilor orasului, a anuntat miercuri avocatul lui, citat de AFP.
Jabbar Collins, un afroamerican care in prezent are 42 de ani, a fost condamnat la Brooklyn in martie 1995 pentru uciderea unui rabin, Abraham Pollack, in februarie 1994, in principal pe baza unor marturii care sustineau ca a fost vazut fugind de la locul crimei. El avea atunci 21 de ani.

Citeste si: Statul roman este obligat sa-i plateasca daune morale de 150.000 euro unui barbat

Din inchisoare, Collins a invatat dreptul si a descoperit ca unul dintre martori a revenit asupra declaratiilor chiar inainte de proces, fara ca avocatul lui sa fie informat.
Declaratiile acestuia au fost scrise de politie, iar martorul a explicat ca le-a semnat sub constrangere, pentru a evita sa fie inculpat intr-un alt caz.
Jabbar Collins a descoperit, de asemenea, si alte practici dubioase si un judecator i-a anulat condamnarea in iunie 2010, denuntand aceste practici „rusinoase” ale biroului procurorului din perioada respectiva, Charles Hynes. Collins a fost eliberat.
El a depus insa plangere in civil impotriva orasului si statului New York .
Cele doua parti au preferat un acord amiabil pentru a evita procesul. Statul a acceptat luna trecuta sa plateasca trei milioane de dolari, iar orasul, al carui proces ar urma sa inceapa in octombrie, zece milioane.

Citeste si: Jurnalist american, decapitat de jihadisti: Casa Alba confirma autenticitatea inregistrarii
Adauga un comentariu