Eveniment-Social

Adomnitei cere 700.000 euro pentru a ceda un imobil gol

Publicat: 03 apr. 2013
1

@ Licitatia pentru concesiunea Centrului Expozitional Moldova va fi reluata in luna mai @ Concesionarea a fost stabilita pe o durata de maxim zece ani, redeventa totala fiind de aproximativ 720.000 euro

Consiliul Judetean Iasi cauta sa obtina 720.000 euro de pe urma concesionarii Centrului Expozitional Moldova Iasi. Concesiunea a fost stabilita pentru zece ani, desi initial CJ dorise sa ofere imobilul pe o perioada de 49 ani. Numai ca primaria lui Gheorghe Nichita, partener in proiect, a cerut ca imobilul din zona CUG sa fie concesionat pe un deceniu, proiect aprobat intr-un final, cu jumatate de gura, si de CJ. Redeventa in schimb a ramas aceeasi, 71.900 euro anual. Firmele interesate pot depune oferte pana la data de 16 mai. „Asigurarea serviciilor de management al obiectivului Centrul Expozitional Moldova Iasi, operationalizarea infrastructurii, logisticii si resurselor astfel incat sa corespunda cerintelor si asteptarilor clientilor în organizarea targurilor, expozitiilor si conferintelor, consultanta in contabilitate, marketing si asistenta juridica pentru un numar de trei firme incubate anual”, se arata in anuntul de licitatie.

Aceasta ar fi cea de-a treia licitatie organizata de Consiliu pentru concesionarea Centrului Exzpozitional Moldova. Pana acum, fie nu s-a prezentat nimeni la licitatie, fie au existat contestatii. Primele licitatii au fost organizate in mandatul fostului presedinte Constantin Simirad. De cand s-a schimbat conducerea CJ, s-au schimbat si criteriile. Astfel, actualul presedinte ales pe vot politic, Cristian Adomnitei, a sustinut ca daca nu se va prezenta nicio firma de profil la licitatie, va infiinta el o societate care sa se ocupe de Centrul Expozitional. Societatea nou creata ar urma sa se afle in subordinea CJ. Pana acum, CJ a mers in pierdere cu imobilul din CUG. Ridicata cu fonduri europene, cladirea a zacut mai mereu goala. Foarte putine targuri au fost organizate in cadrul institutiei, asta si pentru ca fie nu era nimeni interesat sa expuna tocmai la capatul orasului, fie nu se gaseau organizatori.

Adauga un comentariu