Justitie

Amendați pentru că au depozitat stalpi electrici pe domeniul public

Publicat: 21 sept. 2011
Firma SC Electroconstrucția Elsaco SA din Iași a fost amendată de agenții Poliției Locale Pașcani pentru depozitarea pe domeniul public a 26 de stâlpi electrici pe strada Stadion. În data de 14 septembrie, Poliția Locală a fost sesizată telefonic de un păşcănean de faptul că firma ce înlocuiește stâlpii electrici din muncipiul nostru a depozitat 26 dintre aceștia chiar în parcul de lângă Stadionul Municipal.

Societatea deține autorizația de construcție, dar nu și pe cea de depozitare pe domeniul public pășcănean. Firma a fost  sancţionată cu amendă contravențională în valoare de 500 de lei. Administratorul a fost nevoit să plăteasca și o taxă de ocupare a spațiului public, în valoare de 240 lei și a fost somat să aducă suprafața respectivă la starea inițială. 

Din spusele muncitorilor care execută aceste lucrări, se pare că beneficiarul ar fi Vodafone România, care doreşte sa aducă prin intermediul stâlpilor respectivi fibra optică din zona blocului Moldova în zona vale.

„În data de 14 septembrie, agenții Poliției Locale Pașcani au fost sesizați telefonic de către un cetățean al municipiului nostru. Acesta a precizat că în parcul amplasat pe strada Stadion sunt depozitați 26 de stâlpi de electricitate, ocupând o suprafață de 40 mp. Firma SC Electroconstrucția Elsaco SA nu poseda documentele legale pentru a ocupa suprafața respectivă. Au fost sancționați cu amendă contravențională în suma de 500 de lei și li s-a stabilit pentru 2 zile taxă de ocupare a spațiului public”,  ne-a declarat Viorel Avasiloaie, insp.pr. Poliţia Locală Paşcani.

 loading...

Adauga un comentariu