Eveniment-Social

Asta da afacere! Un fost sef la RAJAC da lovitura intr-o tranzactie cu Primaria

Publicat: 26 iun. 2014
1

@ Un fost sef de la RAJAC da o lovitura de sute de mii de lei intr-o afacere imobiliara cu municipalitatea @ Primaria va plati un sac de bani pe o fosta locuinta de serviciu a regiei

Un fost sef de la regia de apa (actuala ApaVital si fosta RAJAC) este pe cale sa dea lovitura vietii sale. Iesit la pensie de cativa ani, un fost director tehnic de la RAJAC in anii ’90 vrea sa vanda primariei apartamentul pe care il primise ca locuinta de serviciu. Ioan Tesu, caci despre el este vorba, a achizitionat in 1995 locuinta de serviciu amplasata in cadrul Baii Turcesti, de pe strada Arh. G. M. Cantacuzino (fosta Crisan – n.r.) nr. 16. La noua ani dupa aceasta achizitie, vrea sa dea o adevarata lovitura imobiliara, prin vanzarea apartamentului primariei pe o mica avere.

Pentru ca imobilul este înscris în lista monumentelor istorice la pozitia 912, numarul IS-II-m-B-03769, Tesu a cerut Directiei Judetene de Cultura sa achizitioneze imobilul, declinarea solicitarii lasand valid dreptul de preemtiune al primariei. Autoritatile locale au anuntat de ceva vreme ca vor sa reabiliteze Baia Turceasca printr-un proiect european si au adoptat ieri un proiect de hotarare privind achizitionarea apartamentului. Astfel, a fost constituita o comisie de negociere in vederea reintregirii imobilului Baia Turceasca. Pretul de vânzare solicitat de familia Tesu pentru partea de constructie proprietatea acestora este de 645.250 lei (1072.24 euro/mp, respectiv aproape 150.000 de euro pe intregul apartament). Potrivit fisei imobilului, familia Tesu detine in proprietate o suprafata construita la sol de 56 mp, respectiv o suprafata utila de 135.23 mp, aceasta fiind dispusa astfel: subsol – 25 mp, parter – 7.20 mp, mezanin – 28.10 mp, etaj 74.07 mp.

„Pretul acesta este destul de mare. Proprietarul mizeaza probabil pe faptul ca e vorba de un imobil monument istoric. Nimeni in afara de primarie sau o autoritate locala nu s-ar baga la o asemenea achizitie, cu atat mai mult la un pret de peste 1000 de euro/mp. Ma gandesc ca la acesti bani primaria cumpara practic terenul, dar inteleg ca nu e asa de mare de fapt. Oricum, o persoana fizica nu ar da probabil decat jumatate din acesti bani pentru un spatiu atat de vechi, care are nevoie de lucrari speciale pentru a fi utilizabil si a genera profit. Eu am avut o vanzare in zona centrala, pentru o casa, la un pret de 750 euro pe metrul patrat”, a declarat Mila Ursache, agent imobiliar la Uil Casa.

Adauga un comentariu