Diete si regimuri

Ceaiul verde reduce nivelul colesterolului rau

Publicat: 06 ian. 2012

Un studiu efectuat de cercetatori din SUA a aratat ca infuzia de ceai verde reduce colesterolul rau. Cercetarea a inclus 1.415 adulti si, potrivit oamenilor de stiinta, efectul s-ar datora unor substante numite catechine, prezente in cantitate mare in ceaiul verde.

10 beneficii ale ceaiului verde   

Testele au durat intre 3 saptamani si 6 luni pentru un pacient si a presupus ca un numar de pacienti sa consume ceai verde in locul tratamentului obisnuit impotriva lipoproteinelor cu densitate mica, iar alte grupuri, de control, sa primeasca un tratament placebo, ceai cu continut scazut de catechine sau apa.

Rezultatele au demonstrat ca cei care au utilizat ceaiul verde au inregistrat o scadere a lipoproteinelor cu densitate mica de pana la 6 unitati. Infuzia de ceai verde pare sa fie mai eficienta decat capsulele de ceai verde create special pentru a reduce colesterolul.

Ceaiul verde si cel alb va tin la distanta de bolile de inima  

Cu toate acestea, medicii spun ca persoanele care au primit deja un tratament medicamentos impotriva acestei afectiuni nu ar trebui sa renunte la el in favoarea ceaiului verde. Cea mai buna varianta ar fi sa adaugam, la dieta noastra zilnica, o ceasca de ceai verde.

Specialistii nu au identificat dovezi care sa arate ca ceaiul verde duce si la cresterea nivelului colesterolului bun (lipoproteinelor cu densitate mare) sau la scaderea nivelului trigliceridelor (un alt tip de grasimi prezente in sange). loading...

Adauga un comentariu