Magazin

Cum poti depista un MINCINOS

Publicat: 07 nov. 2014
Zilnic, auzim intre 10 si 200 de minciuni, cele mai multe dintre ele banale, nevinovate. Cercetatorii spun ca exista indicii clare prin care putem afla daca o persoana minte sau spune adevarul, daca suntem atenti la modul in care vorbeste.
Noah Yandam, de la Qantified Communications din Austin, Texas, a explicat intr-o conferinta Ted cum putem analiza corect frazele unei persoane, pentru a identifica minciunile.
Studiile au demonstrat ca minciunile sunt formulate diferit fata de experientele reale. Astfel, exista 5 pattern-uri specifice minciunii, care apar in mod inconstient in limbaj.

Citeste si: Cum atragi un barbat, in functie de zodie

1. De obicei, mincinosii vorbesc mai putin despre ei si mentioneaza mai mult alte persoane sau diferite obiecte asupra carora arunca vina. (De exemplu: Am intarziat pentru ca traficul a fost foarte aglomerat)
2. Se disociaza de minciuna vorbind despre ei la persoana a treia, pentru ca in mod inconstient se simt vinovati. (Clasicul exemplu in care vorbeste despre un prieten, dar de fapt este vorba de el).
3. Au un discurs plin de termeni negativi.
4. Ofera explicatii foarte simple, dar folosesc propozitii lungi si complicate, cu multe detalii irelevante, pentru a-si sustine minciuna.
Sursa: descopera.ro 


loading...

Comentarii
Adauga un comentariu