Stiri medicale

De ce este periculos sa usuci rufele in casa

Publicat: 02 nov. 2014
O cercetarea a expertilor de la Mackintosh School of Architecture a demonstrat ca uscarea rufelor in casa poate provoca aparitia astmului, rinitei alergice si a mai multor tipuri de alergii. Acest lucru este cauzat de umezeala.
Un studiu realizat recent de specialistii de la Mackintosh School of Architecture a relevat faptul ca uscarea rufelor in casa, si nu in aer liber, ar putea cauza probleme serioase de sanatate. Asta pentru ca ele provoaca o umiditate ridicata, ce creste riscul aparitiei astumului, rinitei alergice si a altor tipuri de alergii, relateaza gandul.info, care citeaza BBC.

Cum iti pot face rau hainele cu care te imbraci 

Expertii din Glasgow au facut cercetari in 100 de case, descoperind ca locuitorii din 87% dintre acestea obisnuiau sa isi usuce in interior rufele proaspat spalate. „Mergand in casele oamenilor, am aflat ca isi uscau rufele in sufragerie sau in dormitor”, a explicat cercetatoarea Rosalie Menon. „Unii isi decorau pur si simplu casa, fara sa fie constienti ca ele pot elimina chiar si doi litri de apa in aer”, a adaugat ea.

Cum ne pot imbolnavi hainele curate 

In plus, in 75% dintre locuinte, nivelul de umiditate din aer era atat de ridicat incat exista riscul aparitiei acarienilor. In 25% dintre case, era probabila aparitia unui tip de mucegai care provoaca infectii severe la plamani. Drept urmare, Mackintosh School of Architecture au cerut constructorilor ca in viitor sa tina includa in proiectele de locuinte si spatii special amenajate pentru uscarea rufelor. „Aceste spatii ar trebui sa fie incalzite separat si ventilate”, a precizat Menon in cele din urma.


loading...

Adauga un comentariu