Eveniment-Social

Expozitia de costume „Leontina VADUVA on stage”

Publicat: 29 sept. 2016

Anul 2016 marchează trei decenii de când o tânără soprană din România cucerea laurii Concursului Internaţional de Canto de la Toulouse şi îşi deschidea, astfel, porţile Europei şi ale întregii lumi muzicale. 30 de ani mai târziu, numele Leontina VĂDUVA reprezintă unul dintre cele mai sonore nume ale solisticii internaţionale, cu prezenţe pe scenele de la Royal Opera House Covent Garden din Londra, Opera din Paris, Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Opera din Viena, Théâtre du Capitole din Toulouse, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Opera Comică din Paris, Opera Națională din Bordeaux, New National Theatre din Tokyo, Opera din San Francisco, Teatro Municipal din Santiago de Chile, Teatro Colon din Buenos Aires. Iată, aşadar, un prilej cum nu se poate mai nimerit pentru a o omagia pe ilustra interpretă, printr-o serie de evenimente aniversare organizate sub titlul: LEONTINA VĂDUVA 30

Cu această ocazie, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Théâtre du Capitole din Toulouse organizează în perioada 8 – 19 octombrie 2016 expoziția de costume LEONTINA VĂDUVA ON STAGE. 

Citeste si: Invitat SUPRIZA la deschiderea anului academic de la Universitatea de Arte. Este renumit in toata LUMEA

Expoziția reunește atât costumele purtate de soprană pe scena celebrului teatru din Toulouse în operele: Romeo și Julieta, Boema, Traviata, Manon și Giani Schicchi, cât și câteva ținute de gală ale celebrei soprane, fotografii de pe marile scene ale lumii (din arhiva personală) și afișe ale unor spectacole de operă. 

Inaugurarea expoziției va avea loc sâmbătă, 8 octombrie 2016, ora 17:30, Galeria creart (Piața Alexandru Lahovari nr. 7). Participarea la eveniment se face pe bază de invitație.

La eveniment vor participa: Leontina VĂDUVA, soprană, Claudia POPA, director creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Mihai STAN, președinte Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Michele AMOUROUX, director Ateliere Capitole din Toulouse. 

Prezentarea expoziției pentru mass-media va avea loc în cadrul conferinței de presă din data de 5 octombrie 2016, ora 11:00, iar pentru publicul larg expoziția poate fi vizitată zilnic, în perioada 9 – 19 octombrie 2016, în intervalul orar 10:00 – 19:00. Intrarea este liberă.loading...

Adauga un comentariu