News Flash:

Felix Hrestic a demisionat !

10 Octombrie 1999
1663 Vizualizari | 0 Comentarii
•Demisia, inaintata conducerii F.P.S. pe data de 5 octombrie, trebuie aprobata de Radu Sirbu •Ferm in hotarirea sa, directorul Directiei Teritoriale Iasi a F.P.S. a refuzat sa comenteze decizia Biroului Organizatiei Judetene a P.N.T.-C.D.

Ieri, 8 octombrie 1999, Felix Hrestic si-a anuntat demisia din functia de director al Directiei Teritoriale Iasi a FPS. Urmind cursul firesc in asemenea cazuri, cererea de eliberare din functie, inaintata de Felix Hrestic conducerii F.P.S. pe data de 5 octombrie, asteapta decizia lui Radu Sirbu decizie care poate permite schimbarea din functie a actualului director.
Hotarirea directorului Directiei Teritoriale Iasi de a-si prezenta demisia a fost determinata de retragerea sprijinului politic de catre organizatia judeteana a P.N.T.-C.D. in sedinta din data de 2 octombrie, motivul principal al acestei miscari politice fiind neregulile care au fost semnalate in timpul mandatului lui Felix Hrestic. El a refuzat categoric sa comenteze decizia Biroului Organizatiei Judetene a P.N.T.-C.D., declaratiile sale gravitind in jurul propriei decizii: "Este posibil sa avem o perspectiva diferita. Oricum, nu era normal sa-mi ceara cineva acest lucru (n.r. demisia). Nu tin cu dintii de acest scaun, de aceasta functie. Un om ramine prin faptele sale si nu prin functia pe care a ocupat-o". Referitor la activitatea directiei, Felix Hrestic a mai adaugat ca "munca a fost facuta cu buna credinta, transparent, cu respectarea legislatiei". In cazul in care demisia ii va fi acceptata, actualul director al F.P.S. - Iasi nu a exclus varianta continuarii activitatii in cadrul institutiei pe care inca o conduce.
Referitor la stadiul privatizarii, directorul F.P.S. Iasi a precizat ca, in perioada 1 septembrie 1998 - 30 septembrie 1999, Directia Teritoriala a realizat 96 de contracte de vinzare cumparare pentru societati mici si mijlocii. La aceasta data, in portofoliul F.P.S. Iasi se afla in pregatire privatizarea a 50 de societati comerciale prin metoda licitatiei deschise cu strigare, 15 societati prin intermediul RASDAQ si 17 societati agricole pentru care metodologia va fi reglementata printr-o lege speciala. Pina in acest moment, randamentul vinzarilor pentru toate societatile comerciale este aproape de cota 2, valoare foarte buna in comparatie cu alte judete, acest randament calculindu-se ca raport intre pretul obtinut prin vinzare si valoarea nominala a actiunii.
Anul acesta, modificarea legii care reglementeaza privatizarea a condus la intirzierea procesului pentru trei luni, noua forma a legii fiind caracterizata de Felix Hrestic drept "buna, permisiva". Pina la sfirsitul anului se spera ca vor mai fi privatizate citeva societati mari pentru care au fost aprobate notele de privatizare. Intirzierile in procesul de privatizare sint determinate si de eliberarea (de catre DGFPCFS) a certificatului de sarcini fiscale, care precizeaza volumul exact al datoriilor catre bugetul de stat, precum si de obtinerea avizului de mediu, cumparatorul fiind obligat prin contractul de vinzare-cumparare sa respecte prevederile legale legate de mediu.
Hrestic a precizat ca la 22 din cele 26 de societati initiale se deruleaza sau s-a incheiat concursul pentru ocuparea postului de administrator, la patru societati (Fortus, Terom, Nicolina si Antibiotice) procesul fiind stopat pe motiv ca nu se intervine in administrarea acestor societati pina la incheierea contractului de privatizare, legea stabilind un termen maxim de 24 de luni. La cele 22 de societati pentru care concursul a fost posibil, au fost parcurse etapele initiale (aprobarea comisiilor si a criteriilor de concurs), dupa deschiderea si analizarea ofertelor urmind a fi numiti administratorii. Acestia vor semna contracte de un an care le impun anumite obligatii si criterii de performanta pe care sint obligati sa le respecte. In cele mai multe cazuri, ofertele nu au fost numeroase, exceptie facind Tehnoton, societate pentru care au existat patru oferte. In cazul a sase firme dintre cele 22 (Agroind Holboca, Constructii Hidrotehnice, Moldomec, Pescaris, Scudas si Tehnoton), concursul s-a incheiat, dupa expirarea termenului legal de contestatie urmind a fi convocata A.G.A. pentru confirmarea noilor administratori in functie.
Alec DANILA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013287 (s)