Stiri

Fujitsu pregateste interfata touch interactiva pentru ziare tiparite

Publicat: 07 apr. 2013
5

Daca in mod normal adaugarea unor functii inteligente pentru obiectele folosite in viata de zi cu zi presupune folosirea anumitor componente electronice, introduse in interior sau adaugate pe langa obiectul vizat, inginerii Fujitsu vor sa ne arate ca se poate si altfel.
 
Inventia consta intr-un sistem de control interactiv pentru dispozitive, ce elimina complicatiile cauzate de accesorii electronice interpuse intre utilizator si obiectul vizat folosind o abordare inedita, care permite transformarea oricarei carti sau ziar tiparit intr-un suprafata interactiva.

Sistemul face uz de o pereche de camere video stereoscopice pentru a stabili modul in care sunt distribuite obiectele din jur si urmari in detaliu miscarile utilizatorului, stabilind cu precizie pozitia mainilor si miscarile facute din varfurile degetelor. Utilizatorul poate selecta si scana portiuni de text prin simpla alunecare a degetelor peste suprafata tiparita.

Lucrurile devin cu adevarat interesante dupa ce includem in peisaj si un videoproiector, a carui imagine este suprapusa peste suprafata mesei de birou, sau ziarul pe care il citim. Pe langa reflectarea prin stimuli vizuali a comenzilor aplicate, sistemul de proiectie va permite utilizatorului sa interactioneze cu obiecte pur digitale adaugate in completarea celor reale si sa dea comenzi avansate prin intermediul unor interfete aplicate pe obiectele din vecinatate.

In viziunea inginerilor Fujitsu, tehnologia va permite in cele din urma realizarea de brosuri si harti interactive capabile sa prezinte utilizatorului detalii si informatii suplimentare, in completarea celora deja tiparite.

Potrivit Fujitsu, primele roade ale acestui proiect vor fi conturate sub forma unor produse functionale in decursul anului 2014.





Adauga un comentariu