News Flash:

Inselaciunea in contracte

31 Martie 2008
3837 Vizualizari | 1 Comentarii
Avocat Razvan A Hutanu
Potrivit articolului 215 alin. 3 cod penal, inselaciunea in contracte consta in inducerea sau mentinerea in eroare a unei persoane cu prilejul incheierii sau executarii unui contract, savarsita in asa fel incat, fara aceasta eroare, cel inselat nu ar fi incheiat sau executat contractul in conditiile stipulate. Fapta de inducere sau mentinere in eroare trebuie sa se realizeze cu prilejul incheierii ori executarii unui contract. Expresia "cu prilejul incheierii unui contract" echivaleaza cu perioada de timp cuprinsa intre inceperea tratativelor si stabilirea acordului de vointa intre partile contractante. Se intelege prin expresia "cu prilejul executarii unui contract" intervalul de timp in care obligatiile contractuale se gasesc in faza de aducere la indeplinire pana la definitiva executare de catre parti.

De mentionat ca inducerea sau mentinerea in eroare se poate realiza si cu prilejul rezilierii unui contract. Eroarea provocata sau mentinuta trebuie sa aiba rol determinant in incheierea, executarea ori rezilierea contractului. Nu constituie inselaciune neexecutarea obligatiilor nascute dintr-un contract incheiat, daca nu s-a stabilit ca creditorul obligatiei a fost indus in eroare cu prilejul incheierii contractului. Sanctiunea consta in inchisoare de la 6 luni la 12 ani. Potrivit articolului 215 alin.5 cod penal, inselaciunea care a avut consecinte deosebit de grave se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 ani si interzicerea unor drepturi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cod penal inchisoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3664 viz    0 com
2556 viz    8 com
1635 viz    0 com
1150 viz    0 com
1423 viz    0 com
717 viz    0 com
858 viz    0 com

Comentarii (1)

Cititor.  | #32751
Acest aspect este foarte clar al acestei legi, dar PROCURORUL care REFUZA EVIDENTA acestei incalcari grave a legislatiei penale si mai mult, o evidenta consfintita de un organ creat expres pentru a veghea respectarea legilor tarii, dar ignora total cu buna stiinta evidentele si realitatea, oare cum poate sa fie clasificat ? Exista legi care sa-l pedepseasca pe acest procuror , pentru incalcarea deontologiei profesionale si partinire ? Ma refer la procurorul Pavel Alexandru.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2786 (s) | 22 queries | Mysql time :0.164303 (s)