Bizar

Manastirea din judetul Constanta, locul unde se petrec periodic minuni

Publicat: 20 sept. 2018
14

Despre Manastirea Dervent – Se spune despre Manastirea Dervent, ca este locul in care oamenii se vindeca, iar crucile cresc din pamant. Despre Manastirea Dervent – Manastirea Dervent este cunoscuta si sub numele de Manastirea Crucii de leac, deoarece, se pare ca Sfanta Cruce creste pe aceste meleaguri, din pamant, iar bolnavii care se roaga la paraclisul Sfintei Cruci isi gasesc vindecarea.
In acest loc, vin oameni din toate colturile tarii, cu speranta ca puterea vindecatoare le va alina suferinta, spunandu-se ca multi dintre cei care s-au rugat aici, ologi, schiopi, surzi, muti si-au gasit vindecarea.

Multi dintre bolnavii veniti la Manastirea Dervent, dorm langa cruce si sunt unsi cu untdelemn, din candele care sunt mereu aprinse. Tot aici se gaseste Izvorul Sfantului Andrei, binecunoscuta ca facator de minuni, redandu-le vederea orbilor. Despre Manastirea Dervent – In Manastirea Dervent se gaseste si icoana Maicii Domnului, facatoare de minuni.
Manastirea Dervent are patru crui sfinte, care au puteri tamaduitoare, una mare si trei mici. Cea mare este in paraclisul bisericii, iar una mica este langa altar, in exterior pentru animalele bolnave, celelalte doua fiind gasite in pamant, pe vremea otomanilor.

In paraclisul unde se afla Sfanta Cruce se face Sfantul Maslu si se citesc rugaciuni pentru bolnavi. Manastirea Dervent este ortodoxa si este localizata in Galita, comuna Ostrov, judetul Constanta. In apropierea acestei manastirii se afla cetatea bizantina Pacuiul lui Soare, considerata de catre multi cercetatori ca fiind vechea cetate Vicina, din care a fost adus in 1359 la Curtea de Arges primul Mitropolit al Tarii Romanesti, Iachint.

Daca va hotarati sa o vizitati, trebuie sa stiti ca Manastirea Dervent ofera masa si gazduire pentru o noapte in arhondaric, fara taxe, cu conditia respectarii unor reguli de buna-cuviinta intr-un lacas sfant.
Adauga un comentariu