Stiri

Mobile World Congress pare sa marcheze sfarsitul dominatiei Apple

Publicat: 25 feb. 2013

Reuniunea anuala Mobile World Congress, in desfasurare in aceasta saptamana la Barcelona, pare sa marcheze mai mult ca oricare alt eveniment sfarsitul dominatiei Apple pe piata mondiala a smartphone-urilor si tabletelor si ascensiunea unor rivali cu sisteme de operare mai deschise.

Mozilla a deschis neoficial evenimentul de la Barcelona. Organizatia nonprofit, care a folosit Firefox in urma cu un deceniu pentru a lupta impotriva controlului Microsoft pe piata motoarelor de cautare online, vrea sa schimbe total acum piata smartphone-urilor, potrivit CNBC, citat de Mediafax.

Industria este in prezent „controlata nenatural de doar cateva companii”, a declarat directorul general al Mozilla, Gary Kovacs, la prezentarea primei generatii de dispozitive mobile cu sistem de operare Firefox si partenerilor. Cei peste 20 de directori din sectorul telecom care au contribuit la lansarea Firefox OS au avut opinii similare.

„Schimbam industria pentru binele tuturor”, a declarat Cesar Alienta, directorul general al Telefonica, una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii din lume. seful companiei spaniole a criticat sistemele de operare inchise, precum cel al Apple, si a avertizat ca „piata smartphone-urilor face un pas inapoi de la deschiderea caracteristica internetului”. Telefonica vrea sa introduca in scurt timp dispozitive cu Firefox OS in Spania, Brazilia, Columbia si Venezuela.loading...

Adauga un comentariu