News Flash:

RAJAC isi bate joc de ieseni

5 Noiembrie 2003
715 Vizualizari | 0 Comentarii
•Desi cea mai mare parte a locatarilor asociatiei de proprietari din strada Columnei nr. 25 sunt cu plata intretinerii la zi, RAJAC a intrerupt furnizarea apei reci •Din surse proprii, asociatia de proprietari a tras o conducta numai pentru bun-platnici, dar RAJAC nu a luat in considerare acest lucru si a intrerupt apa rece pentru toata scara

Timp de aproape trei saptamani, asociatia de proprietari din strada Columnei nr. 25 din cartierul Dacia, municipiul Iasi, nu a avut apa rece. Conform declaratiilor lui Gheorghe Patrascu, unul dintre locatarii acestei asociatii, chiar daca 14 dintre cele 19 familii care locuiesc pe scara E2 au achitat la zi facturile pentru utilitati, timp de trei saptamani au fost nevoiti sa care apa de la fantana. "Pentru ca in blocul nostru sunt persoane cu datorii la plata intretinerii si ni se oprea furnizarea apei reci, am tras in luna mai inca o conducta de apa rece pe casa scarii, la care sunt racordati doar cei cu plata la zi. Conducta s-a executat cu acordul asociatiei de proprietari si al directorului general al Regiei Autonome Judetene de Apa Canal Iasi, Ioan Toma, care a dispus racordarea conductei la reteaua de apa rece dupa plata taxei de instalare a contorului", a declarat Gheorghe Patrascu.

Bataie de joc

Patrascu sustine ca, la nici o luna de zile de cand s-a efectuat aceasta lucrare, asociatia de proprietari a fost din nou din nou debransata de la reteaua de apa rece, pe motiv ca nu a reusit sa respecte graficul privind plata esalonata a datoriilor. "Consider aceasta debransare un abuz, deoarece, dintre toate scarile de bloc care apartin asociatiei, s-a inceput cu scara noastra, la care nu era bransat nici un rau platnic", a declarat Gheorghe Patrascu. Acesta spune ca a facut plangere la conducerea RAJAC Iasi si chiar a mers in audienta, dar nu a primit nici un raspuns favorabil. "Am sesizat Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor, unde mi s-a spus ca daca nu avem contract cu RAJAC, nu ne pot ajuta. Am mers la Biroul de Consiliere Cetateni, din cadrul Prefecturii Iasi si am intrebat unde ne putem plange de acest abuz si nu am primit nici o solutie. Am ajuns la concluzia dureroasa ca, in Romania, un functionar sau o institutie platita din banii nostri poate sa-si bata joc de noi, fara a da socoteala in fata nimanui", a declarat Gheorghe Patrascu. Acesta a mai precizat ca reprezentantii RAJAC Iasi au sugerat locatarilor care si-au achitat datoriile la zi sa plateasca si pentru cei rau-platnici, pentru a putea beneficia de reluarea furnizarii de apa rece.

Reprezentantii RAJAC bat campii

Referitor la aceasta situatie, purtatorul de cuvant al RAJAC, Tudor Tudose, a declarat ca asociatia de proprietari in cauza a inregistat, in perioada lunilor aprilie-septembrie 2003, datorii de aproximativ 170 milioane lei, la care se adauga majorari de intarziere de peste 66 milioane lei. "Din punct de vedere legal, daca o persoana sau o asociatie de proprietari nu achita la termen datoriile pe care le face, atunci se semneaza un angajament de plata, dupa trecerea termenului de 15 zile. In cazul in care, dupa o perioada de 90 de zile, datoriile nu sunt achitate, atunci RAJAC sisteaza furnizarea apei reci. Asociatia de proprietari in cauza a semnat un angajament de plata la data de 10 octombrie 2003, iar la data de 25 octombrie a platit o prima transa de 36,5 milioane lei. Din acel moment nu s-a mai inregistat nici un fel de plata, drept pentru care s-a sistat furnizarea apei", a declarat Tudor Tudose. Acesta a specificat ca intentia locatarilor blocului E2, din cartierul Dacia, de a construi o retea proprie de furnizare a apei reci, care sa-i separe de rau-platnici, nu-i exonereaza de responsabilitatea achitarii facturilor pentru utilitati. "A fost o masura luata de un colectiv dintr-un bloc, dar RAJAC nu poate intrerupe furnizarea apei pe o conducta pe care se grefeaza o alta conducta", a precizat Tudor Tudose. Acesta a precizat ca, in cursul zilei de ieri, pe scara E2 a blocului din strada Columnei 25 a fost reluata furnizarea apei reci, in urma achitarii unei parti din datoria catre RAJAC.
Gabi COHUT
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014563 (s)