Actualitate

Revoltator! Oamenii Sistemului fac plangeri penale pe banda rulanta pe numele lui Tudorel Toader

Publicat: 24 iul. 2018
1

Sindicalistii cer anchetarea ministrului Justitiei pentru ilegalitati la plata orelor suplimentare pentru angajatii din penitenciare

In data de 23 iulie 2018, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o noua plangere penala impotriva ministrului Justitiei, Tudorel Toader, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu (art. 297 Noul Cod Penal), fapta pentru care acesta risca o pedeapsa de pana la 7 ani de inchisoare.

Tudorel Toader, este acuzat ca, in mod ilegal si abuziv, a emis, la 10 iulie 2018, Ordinul 2721 prin care cauzeaza prejudicii lunare de aproximativ 1,2 milioane lei angajatilor din penitenciare, in ciuda faptului ca Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor l-a avertizat in scris si cu prilejul dezbaterilor organizate la Ministerul Justitiei cu privire la aceasta ilegalitate.

Citeste si: Reluarea procedurii la DNA

De precizat faptul ca, aceasta nu este prima plangere penala impotriva ministrului Tudorel Toader. Publicul trebuie sa stie insa cine se afla in fruntea acestui Sindicat. Presedintele FSANP este Sorin Ion Dumitrascu, un lider destul de controversat, care a avut destule probleme cu institutiile statului in ultimii ani. Mai grav este faptul ca Sorin Dumitrascu a fost si poate ca mai este, pupilul Monicai Macovei, fiind imputernicit, in baza ordinului dat de ministrul Justitiei Monica Macovei, din 8 martie 2006, sa exercite temporar atributiile functiei de director general adjunct la Administratia Nationala a Penitenciarelor. El a cumulat doua calitati incompatibile, cea de manager public si cea de director general adjunct la ANP. In 2007,Directia Audit Public Intern a desfasurat o misiune de audit asupra activitatii de resurse umane din cadrul ANP in urma careia a constatat unele nereguli referitoare la modul in care s-au realizat detasarea si apoi transferul unor manageri publici din Ministerul Justitiei pe functii de conducere in aceasta institutie. Comisia de audit a constatat ca Sorin Ion Dumitrascu a ocupat functia de director general adjunct si manager public in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. 

Citeste si: Breaking news! Anunt de ultima ora facut de Tudorel Toader: Voi analiza dosarele iar vineri…

Atunci, cum poate sa dea lectii Sorin Dumitrascu despre lege si moralitate? Mai mult decat atat, situatia din penitenciare treneaza de ani de zile si totusi dintre toti ministrii care s-au perindat la justitie, doar lui Tudorel Toader i s-a facut plangere penala, desi in mandatul sau de lider de sindicat, Dumitrascu a prins mai mult de 10 ministri ai Justitiei? Acestea fiind faptele devine evident pentru toata lumea ca ministrul Tudorel Toader a deranjat "Sistemul" pentru ca a indraznit sa faca o analiza pertinenta Laurei Codruta Kovesi, analiza care avea sa duca la revocarea acesteia din functia de sefa la Directia Nationala Anticorup]ie. Si pentru ca ministrul Toader a indraznit sa o supere pe Kovesi s-a trezit imediat cu o plangere penala pe numele lui. Si atunci, nu e evident pentru toata lumea ca Sorin Dumitrascu, protejatul Monicai Macovei este o unealta a Sistemului impotriva ministrului?

Adauga un comentariu