Eveniment-Social

Viitorii specialisti in afaceri agricole s-au asezat la coada in Copou. Sunt sute de candidati

Publicat: 24 iul. 2015
1

O alta mare institutie de invatamant superior din Iasi a finalizat sesiunea de vara a inscrierilor la facultate. Este vorba de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, dupa zece zile de la demararea procesului de admitere au fost depuse peste 16.000 de dosare – la studii de licenta. La Facultatea de Agricultura s-au inscris peste 680 dosare, la Horticultura, peste 180 dosare, la Zootehnie, peste 300 dosare, iar la Medicina Veterinara tot la fel. In total, la facultatile din cadrul USAMV sunt disponibile 674 locuri la buget si 403 la taxa. Mai departe, la Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi continua sesiunea de admitere pana pe 31 iulie.

In topul preferintelor bacalaureatilor pe specializari se afla: Ingineria chimica, Stiinte ale mediului, Ingineria civila si instalatiile, respectiv Electronica si Telecomunicatiile respectiv Automatica si Calculatoarele sau Hidrotehnica. De specificat ca, anul acesta, Politehnica ieseana scoate la concurs 2.515 locuri la buget si 574 la taxa – licenta, iar la master 1.790 bugete si 858 cu taxa. Concret, dupa o saptamana si jumatate de la demararea inscrierilor, peste 4.800 dosare au fost depuse. La Universitatea de Arte George Enescu (UAGE), chiar in aceasta perioada sunt programate examenele scrise si practice pentru selectarea viitorilor studenti. Astfel, la Facultatea de Interpretare, Compozitie si Studii Muzicale Teoretice sunt 144 locuri bugetate, prima sesiune a inscrierii se incheie astazi, 22 iulie, urmand ca o noua sesiune sa aiba loc intre 14 si 16 septembrie. Probele examenului de admitere licenta sunt programate în perioada 23 – 25 iulie. La Facultatea de Arte Vizuale si Design sunt 160 locuri bugetate. Aici, inscrierea s-a incheiat. In final, la Facultatea de Teatru sunt disponibile 58 locuri. Si aici inscrierea s-a incheiat. Concursul de admitere se desfasoara pana pe 24 iulie. Pe intreaga Universitate de Arte s-au inscris peste 300 de candidati.

Comentarii
  • Admiterea făcătoare de minuni continuă la agronomie. S-au înscris 680 la agricultură,180 la horticultură, 300 la zootehnie, 300 la medicină veterinară. Simplu: 680 plus 180, plus 300 și cu alte 300 fac exact 16.000 de dosare! Așa ați socotit și la salariile de mii de euro? Continuați și cu alte momente vesele, e vară și e zăduf prelungit…

Adauga un comentariu