Viata de cuplu

5 indicii care iti spun daca relatia de cuplu este nociva

Publicat: 18 ian. 2011

O relatie de cuplu solida iti aduce beneficii atat pe plan fizic, cat si psihic. Cu toate acestea, daca alegi sa ramai intr-o relatie care scartaie, este periculos pentru sanatatea si starea ta de spirit. Iata care sunt, potrivit psihologilor, cele mai evidente semne care tradeaza o relatie nociva.

 1. Lipsa consensului
Persoanele care impartasesc valori similare tind sa se inteleaga mai bine cand vine vorba despre o relatie de dragoste stabila. Daca va este greu sa ajungeti la un consens in privinta unei probleme serioase (bani, viata sexuala, daca sa va casatoriti sau nu si daca vreti copii), sau daca unul dintre voi isi sustine fara ezitare punctul de vedere si argumentele, fara sa incerce vreun compromis, este unul dintre semnele unei relatii neechilibrate.

2. Comportament nociv
 Fie ca este vorba despre o cearta constanta, critici frecvente sau chair abuzul fizic, niciun barbat sau femeie nu merita sacrificiul tau mental si siguranta fizica, deoarece in acest moment critic al relatiei este aproape imposibil sa mai schimbi ceva, mai ales un comportament violent.

3. Dependenta de partener
 La inceputul unei relatii este perfect normal ca fiecare dintre voi sa vrea sa petreaca cat mai mult timp alaturi celalalt. Totusi, cu cat relatia progreseaza, este firesc sa apara o distantare si fiecare sa revina la un stil de viata normal. Daca asta nu se intampla niciodata, sau daca unul dintre voi ii cere foarte des atentie celuilalt, tensiunea se acumuleaza si poate exploda oricand, avand consecinte daunatoare.

4. Gelozia
 Unul dintre marile motive pentru care o relatie devine nociva este gelozia. Ti-ai facut un obicei sa-i verifici mailul si telefonul mobil pe ascuns? Lipsa de incredere dauneaza grav unei relatii.

5. Nevoia schimbarii
Ideea de a-ti petrece toata viata langa o singura persoana i-ar putea speria pe cei care sunt obisnuiti sa experimenteze cat mai mult si cat mai des. Schimbarile sunt previzibile uneori, de la schimbarea jobului si pana la schimbarea partenerului, insa modul in care jonglezi cu viata ta este mult mai important. Poti face lucruri care iti plac si cu persoana de langa tine. loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit