Remedii naturiste

Adenoidita, tratament homeopat

Publicat: 10 dec. 2010
7

Adenoidita (polipii nazali, polipoza nazala sau vegetatiile adeoide) este o inflamatie acuta (adenoidita acuta) sau cronica (vegetatii adenoide) a formatiunilor limfoide din nazo-faringe. Face parte din apanajul bolilor copilariei si mai rar este inalnita la adult. Forma acuta (adenoidita acuta) este o infectie microbiana sau virotica a amigdalei faringiene Lushka, care se manifesta prin febra, dificultate la respiratie, congestie nazala cu senzatie de nas infundat, sforait (copilul trage aer pe gura, in timpul somnului doarme cu gura deschisa).

Prin cronicizare, hipertrofia tesutului adenoidian duce la formarea asa numitilor polipi nazali (vegetatii adenoide) avand drept rezultat respiratia orala (copilul sta mereu cu gura deschisa), uscaciunea mucoase nazale si bucale, voce nazonala, tuse nocturna, rinita cronica; se poate asocia cu otita medie recurenta sau cronica, hipoacuzie. La sugar, poate sa determine insuficienta respiratorie, cand hipertrofia este voluminoasa.

Afectaea cronica a respiratiei duce in final la tulburari in dezvoltarea fizica si intelectuala, facies adenoidian (fata palida, obosita, buze rasfrante, cianotice, gura cvasipermanent deschisa), semne de rahitism cu torace insuficient dezvoltat, dificultati de memorare, nervozitate. Cum tratam adenoidita? Adenoidita acuta beneficiaza de tratament antiinflamator, imunomodulator, antipiretic, vitaminizant iar boala se remite fara consecinte ulterioare. Problema o ridica vegetatiile adenoide care evolueaza trenant si care au repercursiuni asupra sanatatii generale. Desi adesea se recurge la interventia chirurgicala, eu as recomanda ca inainte de a lua aceasta decizie sa se apeleze la toate mijloacele de tratament, medicina alternativa in speta, deoarece nu putine au fost cazurile care au recidivat chiar si dupa operatie.

Adauga un comentariu