News Flash:

Aeroportul Iasi, amenintat de revendicari

31 Iulie 2007
1096 Vizualizari | 0 Comentarii
Lucian Profir
• Situatia juridica incerta a terenurilor ce sunt vizate de extinderea aeroportului a aprins spiritele in sedinta de ieri a Consiliului Judetean • "Nu putem noi, consilierii judeteni, sa impunem comisiei judetene de fond funciar sau comisiei locale sa nu reconstituie dreptul de proprietate al cuiva. Nu putem sa impunem noi exceptii ale legii", a declarat ieri Nely Pascal, consilier judetean PD
Proiectul de dezvoltare si modernizare a aeroportului iesean intampina piedici pe masura ce fiecare etapa este parcursa de administratia judeteana. Situatia juridica incerta a terenurilor ce sunt vizate de extinderea aeroportului a aprins spiritele in sedinta de ieri a Consiliului Judetean. Administratia judeteana a promovat un proiect de hotarare prin care a incercat sa instiinteze autoritatile care aplica legile fondului funciar ca o parte din terenurile de pe teritoriul comunei Holboca sunt incluse in planurile de extindere a aeroportului. "Prefectura si Primaria comunei Holboca au constituit o comisie care se ocupa special de soarta terenurilor pe care se va extinde aeroportul. Trebuie sa stim cu precizie ce proprietari de terenuri avem in zona si cum se fac improprietaririle acolo", a declarat ieri Lucian Profir, vicepresedintele Consiliului Judetean. Acest proiect de hotarare nu a fost insa aprobat de consilierul judetean democrat Nely Pascal, care a sustinut ca autoritatilor nu li le pot fi impuse restrictii cu privire la modul de aplicare a legilor fondului funciar, in afara de cele prevazute in actele legislative in cauza. "Nu putem noi, consilierii judeteni, sa impunem comisiei judetene de fond funciar sau comisiei locale sa nu reconstituie dreptul de proprietate al cuiva. Nu sputem sa impunem noi exceptii ale legii", a declarat ieri Pascal. De altfel, aceasta a si votat impotriva proiectului inaintat de conducerea Consiliului Judetean. Miliarde impartite din bugetul judetului Tot ieri, alesii judetului au impartit noi felii din bugetul judetului pentru finantarea unor obiective de infrastructura sau pentru diverse activitati sociale. Astfel, suma de 7,4 miliarde lei (740 mii RON) a fost repartizata din fondul de rezerva al judetului, pentru pietruirea unor drumuri judetene. Alte 5 miliarde lei (500 mii RON) au fost alocate pentru plata sporurilor salariale ale asistentilor sociali, angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC). "Momentan, noi suntem dispusi sa platim pana la 75 la suta din cuantumul sporurilor salariale pentru angajatii nostrii. Nu dispunem de fonduri suficiente pentru achitarea in intregime a sporurilor", a spus ieri Ion Florin, directorul DGASPC. Dupa cateva schimburi de replici intre consilieri, a fost aprobat proiectul de hotarare privind alocarea sumei de 1 miliard lei (100 mii RON) pentru modernizarea si dotarile Sectiei 6 Politie. Deblocarea acestei sume a fost sustinuta de consilierul judetean Luminita Iordache, presedintele Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica. Initial, comisiile de specialitate ale Consiliului Judetean au respins acest proiect, pe motiv ca administratia judeteana nu poate finanta activitatile politiei. Totodata, unii consilieri judeteni au sustinut ca solicitarea banilor a fost facuta fara ca in nota de fundamentare sa fie precizate toate achizitiile ce se vor face cu aceasta suma.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1409 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019187 (s)