National

Andrei Plesu explica de ce partidul Elenei Udrea nu se deosebeste de celelalte

Publicat: 22 iun. 2014
1

Invitat in emisiunea „Impartial”, moderata de Luca Niculescu la Digi24, Andrei Plesu a spus ca partidul PMP, condus de Elena Udrea, intra in corul general al mentalitatii celorlalte partide, referindu-se la o declaratie potrivit careia formatiunea n-ar avea nevoie de oameni cu studii la Sorbona. Oricum, nu studiile la Sorbona ar fi marea problema a clasei politice romanesti, a punctat Andrei Plesu. 

Andrei Plesu considera ca problema clasei politice romanesti nu este ca are prea multi doctoranzi la universitati de renume mondial, ci faptul ca politicienii sunt necinstiti, nu stiu unde se incadreaza ideologic, fac afaceri pe gasti si pentru ca de multe ori „lucrurile au un aspect de circ vulgar.”

Citeste si Plesu: Tariceanu a devenit un monument de proasta crestere

„Am auzit de curand o declaratie a doamnei Elena Udrea, care spunea: Noi suntem un altfel de partid, nu ne trebuie oameni cu studii la Sorbona. Tocmai prin asta nu sunt un altfel de partid, pentru ca niciun partid nu are o inclinatie spre doctoranzi la Sorbona. Prin asta, partidul dumneaei intra in corul general al mentalitatii politice romanesti”, crede Andrei Plesu.

Potrivit scriitorului, Elena Udrea, presedintele PMP, ar fi spus acest lucru fiind suparata, deoarece Teodor Baconschi, membru al aceluiasi partid, a constatat o marginalizare a intelectualilor in nou-formatul partid.

Potrivit lui Andrei Plesu, daca problema clasei politice romanesti este tocmai faptul ca ar detine foarte multi „sorbonarzi”, atunci o putem considera deja rezolvata.

„Dincolo de partidele de dreapta, care sunt marii intelectuali de acest tip ai partidelor de stanga?”, se intreaba filozoful. „De pilda, PSD-ul. A fost Razvan Teodorescu la un moment dat, care este un intelectual. Cine e marele intelectual al liberalilor, in afara de Gigel Stirbu si Puiu Hasotti?”, a continuat Andrei Plesu.

Citeste si Cum arata fiul intelectualului Andrei Plesu: Tatuat si divortat de 4 ori

Un intelectual atipic, care a reusit sa ramana important in partid, e Daniel Barbu, de la PNL, a mai spus Plesu. Daniel Barbu tocmai s-a raliat platformei lansate de Calin Popescu Tariceanu.

In general, intelectualii de tipul acesta sunt antipatici, bombane, sunt imprevizibili, au idei brusc si nu poti sa contezi pe o consecventa de partid fara bresa, a explicat Andrei Plesu.

„Uneori si enerveaza, pentru ca pot fi aroganti. Sau chiar daca nu sunt aroganti, te situezi tu fata de ei cu un anumit complex de inferioritate. Mai exista si ideea ca omul politic e un tip de animal care mizeaza pe alte virtuti, decat cele ale intelectului. Politica e o chestie de aranjamente, de simt militar, de strategii, de smecherii si de fente”, a mai spus Andrei Plesu la Digi24

Citeste si Andrei Plesu, ATAC FARA PRECEDENT la Victor Ponta: E mai razna decat ne-am inchipui

Adauga un comentariu