Actualitate

Anticoruptia ieseana a ajuns de rasul curcilor

Publicat: 10 feb. 2011
1

@ Procurorii din structura centrala a DNA au refuzat sa sustina punctul de vedere al procurorilor de la DNA Iasi in recursul formulat pentru a-i interzice judecatoarei Angela Ungureanu sa paraseasca localitatea @ Este pentru prima data cand se intampla asa ceva cu un recurs formulat de procurorii de la DNA Iasi

Cu un manager pentru care comunicarea nu inseamna nimic, anticoruptia ieseana a ajuns de rasul curcilor la nivel central. Chiar daca pare greu de crezut, structura centrala a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) nu este de acord cu modul de lucru al unora dintre procurorii de la Iasi. La termenul care a avut loc ieri la Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul judecatoarei Angela Ungureanu, acuzata de coruptie, reprezentantul structurii centrale a DNA a refuzat sa sustina un recurs semnat de procurorul iesean Sorin Calin. Este pentru prima data cand procurorii anticoruptie de la DNA refuza sa pledeze pentru o cauza promovata de procurorii ieseni. Concret, procurorul de sedinta prezent la Inalta Curte de Casatie si Justitie a afirmat din capul locului, inca de la inceperea dezbaterilor, ca nu va sustine unul dintre punctele considerate a fi cheie ale recursului promovat de Sorin Calin impotriva deciziei prin care judecatoarea Angela Ungureanu poate parasi localitatea. „Recursul formulat de DNA Iasi puncta doua aspecte: inadmisibilitatea plangerii impotriva ordonantei din 29 ianuarie 2011, prin care s-a dispus interdictia de a parasi localitatea, iar al doilea aspect viza temeinicia masurii. Procurorul de sedinta a anuntat ca primul punct nu poate fi sustinut si nu si-l asuma, iar in ceea ce priveste cel de-al doilea motiv invocat, a fost sustinut neconvingator. Am fost surprins in mod placut sa observ ca si la Bucuresti s-a inteles ca s-a exagerat prea mult pe acest dosar”, a precizat avocatul Bogdan Luca, aparatorul judecatoarei.

Acuzatiile

„La data de 27 ianuarie 2011, inculpata Ungureanu Angela, judecator la Judecatoria Iasi, Sectia Civila, i-a solicitat unui avocat, denuntator în cauza, suma de 500 de euro cu titlu de împrumut. Solicitarea împrumutului s-a facut în conditiile în care Ungureanu Angela nu mai discutase niciodata în cadru particular cu persoana denuntatoare, ci exclusiv în context profesional. A doua zi, Ungureanu Angela a primit de la avocat suma de 2.500 de lei, reprezentând împrumutul solicitat, reiterând promisiunea de a urgenta tehnoredactarea si semnarea hotarârii respective. Procurorii anticoruptie au realizat procedura de prindere în flagrant imediat dupa primirea banilor”, au precizat procurorii DNA intr-un comunicat de presa.

Comentarii
 • nimic nou sub soare…atat la DNA cat si la DGA IASI-toti pana la unu sunt niste cretin,vacari.habar nu au de justitie.catalin tzabulica,cristian nenu,sorin calin…toti pana la unu sunt niste oligofreni.cristi nenu,toata viata a frecat menta pe la frontiera,prtejand traficantii de tigari.in mediu lui de multe ori se lauda k el e ofiter de informatii.saracul!!!NENULE,esti ofiter de anchta penala nu de informatii….asta avem.parca vad k maine-poimane il vad mare avocat si pe asta si pe ceilalti….

 • In sfarsit DNA si Biroul Criminalistic FBI din Bucuresti a desoperit autorul afiselor lipite la judecatorie in 18 ianuarie ac.
  Pentru a se victimiza si obtine o solutie favorabila intr-un dosar penal, numitul Spinachi Alin Napoleon, imbracat in trening si cagula pe fata a fost filmat de camerele de supraveghere, in noaptea de 17 ianuarie ac in jurul orelor 02.30, lipind afise pe geamul Baroului si a cabinei telefonice.Urmarea in subsidiar si discreditarea Jud. Alina Macovei, pentru faptul ca nu-i raspunsese la avansuri si la o tentativa de coruptie sexuala sau sentimentala.
  Mare jugodie Napoleon asta, e in stare sa-l omoare si pe tasu, pentru a-si atinge scopurile.Au fost luate probe ADN, pt dovedirea faptei.

 • Directia Nationala Anticoruptie, serviciul teritorial iasi, s-a autosesizat in legatura cu traficul de influenta exercitat de numitul Spinachi Alin Napoleon, care utilizzand calitatea de procuror, dandu-se drept adjunct la DNA a inselat mai multi magistrati si patroni din Iasi.
  Acesta mai este cercetat pentru fapte de coruptie sexuala exercitate asupra unor minori si batrani handicapati din Tg Frumos.

 • Alin Napoleon Spanachi a recunoscut ca a avut anterior raporturi sexuale cu copii minori handicapati.Are mai multe cereri de pretentii pe rol, la Tribunal si face presiuni asupra magistratilor sa primesca decizii favorabile, treficandu-si propriile interese. Aceste conduite antisociale au oripilat Asociatia Magistratilor din Romania, care a propus excluderea sa si trimitere acestuia la munca de jos.Napolioane, suntem cu ochii pe tine ca pe butelie.Abia asteptam sa nu te supui unor somatii, in noptile cand lipesti afise „impotriva ta”

 • Napoleon e un cacanar, m-a pus sa tai chitata si nu mi-a mai dat banii. E un lamagiu, notoriu si un mastrubangiu, nu are cuvant. Nici carte nu stie si nici ne este moral. E o *******, care profita de toti fraierii. Printre acestia ma numar si eu. M-a tzepuit cu 55 de milioane din 2004.Suntem in 2011 si nici pana acuma nu mi ia dat.

 • DNA IASI de la infiintare a fost infiintata degeaba. Miliarde de lei din banii publici au fost cheltuiti degeaba. Si procurorii si politistii care isi desfasoara activitatea la aceasta institutie trebuie trimisi la plimbare, si pusi sa returneze banii statului inapoi care i-au primit salarii si sporuri. Nu au dus la capat nici un dosar de coruptie, iar coruptia in Iasi este mare si foarte usturatoare pentru noi publicul, iar neprofesionalismul acestora este de notorietate. CSM trebuie sa inchida aceasta institutie si sa faca un control foare riguros asupra activitatii procuroprilor si politistilor de aici. Opriti risipa de bani publici prin aceasta institutie nefolositoare oamenilor.

 • de ce nu anchetati cumetriile dintre notari,judecatori si procurori..exemple:familia pohoata,htie de drumul mare,familia maximovici etc etc etc..

 • In raportul de tara livrat de serviciile secrete ale UE, presedintelui, la capitolul „Coruptia in Romania” se precizeaza citam:” In MJ din Romania si la M Public, dar si la DNA nu exista un management coespunzator si o strategie nationale de combatere a marii coruptii.De regula sunt vizate persoane vulnerabile, fara a fi cunoscute cu fapte de coruptie anterioare,in scop de a impresiona opinia publica, privind eficacitatea unei institutii. Pana in prezent nu s-a reusit condamnarea vreunui mare corupt din oligarhia financiara sau politica a statului, sau din conducerea justitiei.Rezulta ca se actioneaza sectorial numai asupra bazei de zos a piramidei coruptiei.La varf se pare ca nu se va ajunge niciodata.Sunt posibile pulsatii sociale majore legate de acest subiect.

Adauga un comentariu