Secretele istoriei

Asasini celebri: Jan Kubis si Josef Gabcik

Publicat: 23 iul. 2014
3
Reinhard Tristan Eugen Heydrich a fost comandantul Reichssicherheitshauptamt (RSHA), temuta politie secreta germana din perioada celui de al treilea Reich. Mult mai cunoscuta Gestapo nu era decat o divizie din cadrul RSHA.

Vezi si Giovanni Brusca, unul dintre cei mai sadici si nemilosi asasini din istoria mafiei siciliene
Pe data de 24 septembrie 1941, Heidrich a fost numit guvernator militar al Protectoratului din Boemia si Moravia (Cehoslovacia). Cruzimea lui Heydrich fata de cetatenii cehi si evrei i-au adus acestuia poreclele de Macelarul din Praga, Bestia Blonda si Calaul German. Heydrich a avut un asemenea succes in curatarea regiunii de partizani, incat Hitler in persoana vroia sa-l numeasca guvernator al Parisului ocupat, potrivit descopera.ro. 

Vezi si Temutul asasin John Scalise
Afland acest amanunt serviciul secret britanic a decis eliminarea acestuia cu orice pret. Jan Kubis si Josef Gabcik, doi ofiteri cehi, s-au oferit sa fie antrenati de britanici in acest scop. Au fost parasutati in apropiere de Praga si au inscenat o ambuscada asupra masinii lui Heydrich pe data de 27 mai 1942. Dupa ce arma lui Gabcic s-a blocat, Kubis a aruncat o grenada antitanc in masina lui Heydrich care a murit 11 zile mai tarziu de septicemia provocata de ranile produse de schije. Acest asasinat a fost singurul reusit de Aliati dintre toate asasinatele planuite de acestia in timpul celui de al doilea Razboi Mondial.

Adauga un comentariu