Local

Autoturism cautat de autoritatile din Marea Britanie, descoperit in Iasi – FOTO

Publicat: 21 mai 2019
1

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au descoperit si indisponibilizat un autoturism marca BMW ce figura ca fiind bun cautat pentru confiscare, alerta introdusa de autoritatile din Marea Britanie.

In data de 20 mai a.c., in jurul orei 15.00, in baza schimbului de informatii cu lucratori din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Izvoarele Sucevei, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au desfasurat, pe raza municipiului Iasi, o actiune specifica pe linia combaterii traficului international cu autoturisme furate.
Astfel, politistii de frontiera au identificat un autoturism marca BMW, inmatriculat in Marea Britanie, aflat in posesia cetateanului roman L.A., domiciliat pe raza judetului Iasi. In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca autoturismul figura ca fiind bun cautat pentru confiscare, alerta introdusa de catre autoritatile din Marea Britanie.
Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca autoturismul apartine unui prieten, cetateanului roman V.A., in varsta de 30 de ani, aflat in Marea Britanie. Acesta a mai adaugat ca nu are cunostinta de faptul ca autoturismul este cautat de autoritati.
Totodata, politistii de frontiera au stabilit faptul ca V.A. cumparase autoturismul in cauza de la o firma de leasing din Marea Britanie, dar nu a mai efectuat platile catre societate. In cauza, autoturismul in valoare de 81.000 lei a fost indisponibilizat la sediul institutiei, iar politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire, la finalizare urmand a fi luate masurile legale care se impun.

 

Adauga un comentariu