Mama si copilul

Bebelusul tau iti ocupa tot timpul? Trebuie sa ai grija si de tine. Iata cateva sfaturi

Publicat: 13 mart. 2013

Specialistii sustin ca mamicile grijulii profita de orele in care copilul doarme in timpul zilei pentru a gati si a face curatenie in casa. Si tu poti profita de acele ore pentru a gati, dar si mai bine este daca inveti sa gatesti rapid si profiti de timpul ramas liber pentru a te odihni sau a te ocupa de un hobby.

De aceea, este bine sa ai pachetele homemade cu legume congelate, gata pentru a fi gatite. De asemenea, ar trebui sa ai intotdeauna in bucatarie alimente de baza si ar trebui sa folosesti mai des cuptorul, pentru a fi sigura ca nu trebuie sa stai mereu langa tigaie.

Ai o prietena care are si ea un copil? Ce-ai spune daca ati incheia o afacere profitabila: tu stai intr-o zi cu copilul ei, iar ea iti poate intoarce favoarea in alta zi? Astfel, poti avea cateva ore bune la dispozitie doar pentru tine, poti pleca in oras, poti iesi la o cina cu partenerul tau sau poti merge la sala.

Specialistii iti recomanda sa imparti sarcinile zilnice cu partenerul tau. Astfel, in timp ce el are grija de bebe, tu poti face o baie relaxanta sau poti urmari serialul preferat. Timpul petrecut cu tati este benefic pentru copil, deoarece il ajuta sa-si consolideze relatia cu acesta.

Contrar credintei populare, un copil care se culca tarziu in noapte nu va avea un somn linistit si nici nu va dormi mai mult a doua dimineata. Dimpotriva, va avea un somn agitat, din cauza suprasolicitarii de peste zi si se va trezi mult mai devreme, intrucat nu se poate odihni corespunzator. Invata-ti copilul sa se culce devreme, la ora 8-9 seara. Astfel, cel mic va avea un somn linistit si sanatos, iar tu vei avea cateva ore libere doar pentru tine.loading...

Adauga un comentariu